21 Kasım 2012 Çarşamba

Yüzde 58, Topla Oynama Yüzdesinde 3. Sıradayız

Fatih Terim'in oynatmak istediği sistem belli. Öncelikle rakip kim olursa olsun felsefesinden ödün vermeyen, topu ayağında tutan, böylece oyuna hükmetmek isteyen bir yapı. Topu ayağınızda tutmak güzel, etkili hücum organizasyonlarıyla da sonuca gidersiniz, top sizde kaldıkça da rakibi koşturan taraf olduğunuzdan rakibin erken oyundan düşmesi, pozisyon bulmakta zorlanması gibi sorunlar doğar.

Temelinde iyi uyguluyoruz bu sistemi, top Galatasaray'ın ayağında kalıyor. Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada topla oynama yüzdesi en çok olan 3. takım durumundayız. Bu mükemmel bir istatistik ama hücum verimliliği de o oranda düşük olduğundan, bir de bunun yanında takım savunmasının geçen sezon düzeyinin çok altında olması istenmeyen sonuçları doğurdu Galatasaray adına ama artık toparlandı diyebiliriz.

5 maç sonunda alınan 7 puan var ve son maç iddiasız Braga deplasmanında. Cluj ise Manchester deplasmanına gidecek ve bana sorarsanız Manchester United Cluj'u yener ve bizim Braga karşısında alacağımız sonucun bir önemi olmaz ama futbol bu. 1 ay önce de kötü ve imkansız senaryoları biz yazıyorduk, şimdi gelinen nokta ortada.

Ayrıca topla oynama yüzdemize bağlı, en çok faul yapılan takım da biz olmuşuz. Bugünün maçları henüz oynanmadı ama bu konuda da farklı bir noktadayız üstelik.

3 yorum:

  1. Verimlilik de o oranda artsa çok daha güzel bir takım olucaz :)

    YanıtlaSil
  2. Cluj maçı sayesinde oldu sanki bu biraz. Hani çok iyiyiz ayağımızda tutuyoruz demek için çok erken

    YanıtlaSil
  3. Yalniz Braga, Nordjelland gibi takimlarin bu listede olusu da dusundurucu :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir