6 Aralık 2012 Perşembe

Çek Bir Malaga


Şöyle bir durum var. Barcelona'nın Celtic, Valencia ve Real Madrid'le eşleşemediğini görüyoruz. Ama aynı şekilde Malaga'nın da Milan, Valencia ve Real Madrid'le eşleşemeyeceğini görüyoruz. Yani ihtimaller denizine doğru yol aldığımızda Galatasaray adına en güçlü iki ihtimal Barcelona ve Malaga oluyor.

Muhtemel rakipler; PSG, Schalke, Malaga, Dortmund, Juventus, Bayern Münih ve Barcelona. Bu yedi takımla da eşleşebiliyoruz ama yukarıda da dediğim gibi Barcelona ve Malaga ihtimalleri biraz daha güçlü.

İyi bir kurayla, neden çeyrek final olmasın modundayım. Şampiyonlar Ligi grupları ilk çekildiğinde, 2. tura çıkalım da rakip kim olursa olsun diyordum ama siz hedefleri aştığınız sürece yeni hedefler ortaya çıkıyor. Bu kura şansını grup aşamasında fazlasıyla kullandık, şimdi de o kura şansı yanımızda olmak zorunda.

Barcelona'yı hiç istemem, o oyun tarzıyla baş etmek imkansız. Herhangi bir Türk takımını da bu felsefeyle mücadele ederken göremedik, Barcelona her anlamda Galatasaray'a ters. Real Madrid düşse mesela, bir noktaya kadar dayanırsın, hırs ve mücadele diyerek. Barcelona futbolu ise tamamen ters guard ve durumu imkansız bir hale taşır.

Aynı şekilde B.Dortmund. Onları da hiç istemiyorum, oyun tarzı itibariyle Galatasaray'a çok tersler. Üstelik bu sezon önceliğini Şampiyonlar Ligi'nde yükselmeye adamış bir takım durumundalar ve M.City, Real Madrid gibi takımların olduğu ölüm grubundan da bana göre güle oynaya çıktılar.

Bayern Münih de bu sezon vura vura gidiyor, hem ligde hem de bu arenada acımaları yok. Sıkıntılı bir takım, üçüncü olarak istemediğim takım ise onlar. Almanya avantajı falan da ortada yok bana göre bu maçlarda, bu yüzden saydığım bu üç takıma hiç bulaşmamalı.

PSG kendini arayan bir takım, hala istikrar yakalayamadılar. Sürekli bir transfer gündemi içerisindeler ve ne kadar önemli isimleri olursa olsun PSG'nin çıkması beni ümitsizliğe itmez. Aynı şekilde Juventus için de bunu düşünürüm. Bu iki takım da bize karşı net favori olur ama imkansız senaryolar da yazmanın anlamı olmaz. Fatih Terim'in Juventus'a karşı her zaman bir şansı vardır, bunu unutmayın.

Malaga ve Schalke 04 bu anlamda en uygun kuralar. Her iki takımın da devre arasında kan kaybı yaşama ihtimalleri de yüksek. Özellikle Malaga'nın bu mali yapısı onların yükselişi adına en büyük handikap, yoksa kusursuz bir Şampiyonlar Ligi oynadılar ama bu yükseliş Ocak, Şubat döneminde hangi noktada olur bilemeyiz. Schalke 04 de aynı şekilde ve Almanya avantajı işte bu sefer doğmuş olur.

Kura şansı mühim, şans yanımızda olduğu sürece yeni hedefler doğabilir, imkansız diye bir şey yok. Devre arasını iyi geçirecek bir Galatasaray var, Ocak ayı oldukça önemli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir