6 Aralık 2012 Perşembe

Galatasaray'ın Kimliği, Karakteri, Asıl Mücadelesi; Avrupa


Rahat oturdum maç izlemeye, son Manchester United galibiyetinden bu yana büyük bir özgüven vardı bende. Galatasaray'ın maçından öte, Manchester United'in Cluj karşısında rahat kazanacağını bekliyordum, olmadı ve oldukça şaşkınım aslında. O maçın da özetini bile izlemedim bu arada.

Cluj'u bu anlamda tebrik etmek lazım, 10 puanla gruptan çıkamamak gerçekten büyük iş. Sen Manchester United'i deplasmanda deviriyorsun ama gruptan çıkamıyorsun. Şu anlamda 2. turu Galatasaray daha fazla hak etti, Cluj karşısında ikili averajı elinde ve oynanan maçlara da baktığımızda Galatasaray net bir üstünlük kurmuş. İkili averajın adilliği buradan geliyor.

İşler beklenildiği gibi gitmedi, kendi ipimizi kendimizin kesmesi gerekliliği bir kere daha ortaya çıktı ve Galatasaray'ın kazanmış olmasından dolayı çok mutluyum. İlk iki maçın ardından çekilen 0 ve yağmur altında Cluj karşısında alınan bir puanın ardından zor olan tabloyu lehimize çevirdik ve Fatih Terim'in de dediği gibi son sözümüzü söyledik.

Son üç maçta üç galibiyet, gerçekten büyük iş. 2001-2002 sezonundan bu yana unuttuğumuz bir şey bu, tekrar hatırladık bu duyguyu, inanılmaz. Galatasaray'ın asıl mücadelesi Avrupa'yladır, Galatasaray bu anlamda Avrupa genini yeniden ortaya çıkardı, kendi kimliğini hatırladı.

Çok uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi sahnesinde yokuz ve bu uzun ayrılığın ardından ilk sezonda 2. tur biletini alıyoruz. Bu takım 2 sezon önce neler söyletiyordu, hangi noktadaydı ve 2 sezon içerisinde geldiği nokta. Fatih Terim'e ne kadar teşekkür etsek az, bunu ancak o başarabilirdi...

2 yorum:

  1. Ben hala daha 2. yarıya başladığımız ve işlerin gayet iyi gittiği 4-3-3'ten neden vazgeçildiğini anlamaya çalışıyorum. Orta saha üstünlüğü ele geçirilmiş, arka arkaya gol pozisyona giriyorsun, golü bulmuşsun, psikolojik üstünlüğü de ele geçirmişsin kısacası her şey tıkırında ama bir anda emre-umut değişikliği ve 4-4-2'ye dönüş. Ne var bu 4-4-2'de anlamıyorum. Geçen sene bazı oyuncuların yüksek performansı sayesinde işler yolunda gitmiş olabilir ama şu anki kadro 4-3-3 için gayet uygun ve 4-4-2'de bariz bir kısırlık söz konusu. Neyin inadı bu anlayamıyorum ve çıldırmak üzereyim.

    YanıtlaSil
  2. Bende aynı fikirdeyim ama bence 4-5-1 bize en uygun taktik. orta 3'ü hamit-selçuk -melo yaparak kenarlara da amrabat-aydın 2'lisi ilerde burak bence bizim için en iyi diziliş bu şekilde. fakat İmparator şu inadından birtürlü vazgeçmiyor. Bu şekilde olunca hem orta sahamızdan verim alamıyoruz hemde hucuma çıkamıyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir