7 Aralık 2012 Cuma

Geçmiş Zamanı Hatırladım Birden

Hayatımda unutamadığım zamanlar var, 2000-2001 sezonunda oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek finali gibi. Gerçi o çeyrek finalden öte kura çekimi aklımda daha çok kalmıştır. Çeyrek final kura çekiminde, 2. tur grupları birincilerinin en çok istediği takım durumundaydık ve son iki takım olarak Valencia ile Real Madrid kalmıştı.

Bizler de tabii ki Valencia'ya odaklıydık ama Real Madrid bizi çektiğinde o Real Madrid'li yöneticilerin pis sırıtışını unutamam. Sonrasında 3-2 kazandığımız maçta bunun intikamı alındı ama beynime kazınmıştı o ifade. Ben o sezon kupayı Real Madrid aldı diye hatırlıyordum ama Bayern Münih almış, kendimi nasıl şartladıysam artık.

Şimdi de aynı durum bizim için geçerli aslında. İtiraf edelim, grup birincilerinin en çok istediği iki takımdan biri durumundayız. İkinciler nasıl Schalke 04 ve Malaga odaklıysa, o kategorinin takımları da Celtic ve Galatasaray odaklılar. Barcelona da Celtic'le eşleşemeyeceğine göre Galatasaray'ı istiyor, Marca'nın anketi de durumu ortaya koyuyor.

Doğal bir durum tabii bu. Korkum şu, çok fazla Barcelona'ya odaklandık, içime de doğuyor. Yöneticilerin o pis sırıtışı yine aklıma giriyor. Futbol saha içerisinde oynanır, rakip kim olursa olsun mücadelemizi gösteririz ama Barcelona'nın bu futbol tarzına karşı koyma imkanı yok. Celtic'in 1-0 kazanması gibi bir maç çok nadir olur, o tip bir maç kazansan bile rövanşı farklı olacak.

Messi'nin bu fotoğrafı, Galatasaray hakkında söyledikleri, bu anket, eşleşme ihtimalleri derken Barcelona ile çok uğraşıyoruz, hakkımızda hayırlısı. Bu sezon iyi bir kura şansımız var, bunun devam etmesi dileğiyle. Barcelona karşısında Messi'ye dikkat etmemiz lazım diye bir yazı yazmak istemem...

3 yorum:

  1. o sezon başında süper kupa finalinde real'in elinden almıştınız kupayı. tahminim madridli yöneticilerin sırıtış sebebi de odur. intikam vakti ayağına. yoksa sizi küçümsediklerini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  2. bu sezon için zaten avrupa'da hedeflenen noktaya ulaşıldı. elbette iyi bir kura ile daha ötesi görülebilir. ama ben bu kadronun limitlerinin test edilmesi adına kağıt üstündeki en zorlu rakipler barcelona yada dortmund'un gelmesini o kadar felaket olarak görmüyorum.

    zaten amacımız bu takımlarla rekabet edebilmeye çalışmak değil mi eleneceksek bile mücadele edebildiğimiz sürece kuradan kimin çıktığının çok önemi yok. on yılın üstüne hemen ilk sezonda muhteşem bir geri dönüş beklememek ve bu beklenti ile gereksiz bir stres yaratmamak lazım.

    YanıtlaSil
  3. Bir hedefe ulaşırsın ama yetinmezsin, daima daha yukarısını istersin. Bunu da yıllara yaymak güç, sabırsız bir milletiz ve ben de çok sabırsızım. Mesela iyi bir kurayla çeyrek final imkansız değil, neden olmasın :)

    Yoksa rakip kim olursa olsun, mesele 2. tura çıkmaktı, temel hedef bu. Elbette Barcelona veya Dortmund felaket değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir