17 Aralık 2012 Pazartesi

Hala Hamit Altıntop'u Anlayamayanlara

Kiminin beklentisi çok yüksek, kiminin daha düşük, ben ise büyük maçları büyük oynayacak Hamit Altıntop'u hayal ediyordum transferi öncesinde.

1461 Trabzon maçının ardından ben de eleştirdim, çünkü kafası hiç maçta değildi ve görüntüsü maç seçer vari bir görüntü olmuştu ama benim yaptığım eleştiriydi, bir de bazı maçlar sonrası taraftarın yuhalama mevzusu vardı. Bunun da çok yanlış olduğunu belirtmiştik.

Büyük maçlarda çok büyük oynuyor Hamit Altıntop. Şampiyonlar Ligi'nde bekleneni fazlasıyla verdi mesela, bu tip büyük maçlarda da aynı şekilde.

Fenerbahçe karşısında oynadığı futbol, onu 2 maçta silmemek gerekliliğini ortaya koydu. Skora etki etmedi belki, yine direklere takıldı ama takımın dengesini sağlayan en önemli 2-3 isimden de biri oldu.

Bu fotoğrafı da maç sonundan, efsane bir kare. Arşivde yer edinmesini istedim ve fotoğrafı eklememin nedeni de hala Hamit Altıntop'u anlayamayanlara...

8 yorum:

  1. Hamit i anlamayanlardan biri benim. Anlamayan demeyelim de transferini gereksiz bulanlardanım. Neden böyle düşünüyorum.
    Öncelikle günümüzde çağdaş futbol tempolu,çabuk,hızlı oynanıyor.G.Saray Hamit i sağ kenar orta saha oyuncusu olarak aldı ve en büyük hatayı yaptı.Öncelikle Hamit çok ağır. Bir sağ kanat oyuncusu olarak fiziği buna musait değil. Ağır dönemiyor.Kaptrıp ikinci hamleyi yapamıyor.Geri dönüşlerde zorlanıyor. Topla hızlı karşı kaleye gidemiyor.Top süren topla mesafe kaydeden özelliği yok.Bunların hepsi bir kanat oyuncusunda olması gereken özellikler. O halde nasıl kanat ta verimli olabilir.? B.Münich deki parlak günlerin hareketliliği yok.Olmasıda mümkün değil.Dört önemli amliyat geçirdi.Son iki sene çok az sayıda maça çıktı.Kanat ta verimli olması mümkün değil.Zaten birkaç maç hariç katkısı son derece az.Ayrıca Hamit e değerinin çok üzerinde para verildi.Oysa iki senede çok forma şansı bulmuş, ve çok önemli ameliyatlar geçirmiş bir oyuncuya böylesine büyük paralar ödenip transfer etmek çok riskliydi.Sonuç ortada.Ligin ilk yarısı bitmek üzereyken Hamit in iyi maç sayısı iki veya üç.Onlarda çok süper performanslar değil.Kötünün iyisi. 4 milyon euro çok ciddi para.Bu paraya Avrupa çok ama çok iyi kanat oyuncuları bulmak mümkün iken yanlış bir tercih yapıldı.Kendimizi son F.Bhaçe maçı perdormansıyla aldatmayalım.Hamit için uzun vadede çok parlak bir gelişme olmayacak.İyşallah yanılır mahcup olurum.Ama benim düşüncem budur.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ben de aynı senin gibi bakıyordum transfer edilirken. Tamam, aldığı meblağ yüksek. Her maç aynı performansı göstermiyor olabilir fakat büyük maçlardaki büyük oyunu benim için gayet tatminkar.

    YanıtlaSil
  4. Hamit daha iyi olacaktır ve bunun için destek bırakılmamalı hemen sırt çevrilmemeli...Lincoln gibi futbolculara gösterilen saygıyı ve sevgiyi desteği Hamit fazlası ile hak ediyor.Kimlere nasıl değer vermesi gerektiğini iyi çözmeli insanlar.Bu takımda pafla idmana çıkıpta milyon Eurolar kazanan adamlarda var...Ayrıca takım ivme kazandıkça Hamit'te daha iyi olacaktır.Arkasındaki Eboue yokları oynuyor,Melo sezon başından beri yokları oynuyor hale kendine gelemedi sırf bu yüzden Selçuk vites yükseltemiyor.Yani işler çok yolunda değil o yüzden sabır arkadaşlar herkes için sabır...Güzel günler görücez inş...

    YanıtlaSil
  5. maalesef adsıza harfiyen katılıyorum.geçirdiği ameliyatlar hızını çok etkilemiş.eskidende uçan kaçan bir adam değildi ama kanatta oynadığında yavaşlığından ötürü de sırıtmazdı.yaşı 30 a geldi,bundan sonra schalke günlerine,07-09 arası bayern günlerine dönmesi zor olur.kanatta oynatılan hamit temel futbol bilgisiyle(bizim türkiyede yetişmiş çoğu topçuda olmayan) topu nereye süreceğini nereye çekeceğini bilerek,doğru adama pas atarak sağda idare ediyor.orta saha göbeğine kaydırılırsa performansı artabilir ama sağda da onun yerine adam gibi alternatif olmadığı için totalde takımın performansında önemli değişme olmaz diye düşünüyorum.beni tek ümitlendiren real madrid de çok az maç yapmış olması ve dolayısıyla burda oynadıkça üstündeki maç eksikliğini hamlığını atması ama aylardan aralık oldu ve hamit maalesef o seviyelere gelemedi.bekleyip performansını artırmasını umacağız,yoksada seneye rotasyon oyunculuğuna düşer gibi gözüküyor

    YanıtlaSil
  6. 4 m euro hem Türk statüsünde hem de Hamit ayarında bir futbolcu bulmak çok zor.Evet kötü oynuyor evet fiziği yetersiz vs .Fakat tüm takım fizik olarak kötü + hamit 2 yıldır düzgün top oynamamışken .Köstek olacağımıza destek olalım arkadaşlar bir futbolcuyu kaybetmek çok kolay kazanmak olay ..

    YanıtlaSil
  7. Bence en doğru değerlendirmeyi adsız yapmış. Daha en baştan, böyle yüksek bir paraya neden Hamit tercih edildi anlayamamıştım. Hangi karekteristik özelliği için transfer edilmişti. Bu soruya kimse cevap veremez. Çok ağır ve hiç bir mevkinin oyuncusu değil. Kimse bundan fazlası için beklenti içine girmesin. Verilen paralara yazık oldu. Bizden başka kimse bu paraları vermez. Az zararla filan elden çıkarılmaya çalışılmalı.

    YanıtlaSil
  8. Ben de bu performans dalgalanmasından rahatsızım en çok. Temposuzluğu zaten 50 sefer soylenmiş ama Hamit kariyerinde bir oyuncunun sırf deneyimi ve bilgisi ile alması gereken maclar var. Ornegin 1461 macini Hamit ayarındaki bir oyuncunun 50% siyle bile agirligini koymasi lazim. Durdugu yerden iki pas atip mac ceviren ne oyuncular var. Bu etkiyi yapmasi beklenerek alindi zaten ama onu da yapamayinca hayal kirikligi oldu.
    Ayrica iki konu daha var. Birincisi tercihleri (ozellikle siradan maclarda) hep yanlis oluyor. Acaip yerlere top surup kimsenin anlamadigi paslar atiyor.
    Ikincisi de arkasindaki formsuz Eboue ile beraber cogunluk maclarda topu bir metre ileri tasiyamiyorlar. Ben dikkat ettim siz de edin, top oraya gidince kara delige dusmus gibi oluyor. Hamit alip yanindaki Eboue'ye veriyor. Bindirme falan yok. Eboue karsisinda beki gorunce Hamit'e geri veriyor, o da Selcuk'a geri veriyor. Ve bunlar da hep yavas yapiliyor. Top bos yere oraya gidip geri gelmiş oluyor. Hic degilse bunu yapmamalari lazim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir