21 Aralık 2012 Cuma

Reyislerin Vedası


Gündem bizi başka denizlere doğru savuruyor ama bu durum en azından beni Türkiye'nin asıl olması gereken gündeminden koparmıyor. Belki geç kaldım bu yazıda ama bir toparlama yazısı gibi olsun bu.

Franco Cangele takımdan ayrıldı, üstelik sessiz sedasız bir veda oldu. Vedanın sessizliği, Cangele'nin uzun zamandır futbol piyasasında olamamasından ötürüydü belki de.

2006-2007 sezonunda Sakaryaspor formasıyla hayatımıza giren bir futbolcuydu Cangele ama Cangele dediğimizde anacağımız tek takım Kayserispor olacak. 5 yıldır bu takımın formasını giyiyor, çok güzel işler de yaptı, oynadığı futbolla kendisine hayran bıraktı, takım kaptanlığına yükseldi.

Aması ise son yıllarda yaşadığı sakatlıklar. Sık sakatlandı, sonrasında geri döndü, yine sakatlandı, yine geri döndü ama hep sakatlandı. Baros'dan dolayı bilirim bu duyguyu. Beklersiniz, geri döner, eskiyi hatırlatır size, tamam şimdi oldu dersiniz ama olmaz o aslında.

Sonunda da ayrılık kaçınılmaz olur. Cangele konusunda da olduğu bu. Yaşadığı sık sakatlıklar onu futbol olarak çok geriye götürmüş olacak, bu sezon forma şansı bulduğunu pek hatırlamıyorum ve gitmesine de teknik heyet, yönetim tarafından bir ses çıkartılmadı.

Bu ayrılıklar kaçınılmaz, hayat devam ettiğinden olması gereken hatta, sezon devam ediyor, hedefler var ama üzülen taraftar oluyor. Kayserispor taraftarı da Cangele'ye vefasını en güzel şekilde gösterdi.


Reyislerin vedası gibi bir yazı oluyor belki ama Karabükspor cephesinde de sürpriz bir ayrılık yaşandı ve Florin Cernat ile yollar ayrıldı. Karabükspor dediğimizde, Emenike'nin de ayrılığından sonra aklımıza gelen ilk isimdi Cernat ve geçen 2.5 sezonun 2'sinde de bizlere futbol anlamında çok şeyler kattı.

Ayrılık sürprizdi ama bu sezon Cernat'ı ortalarda gören de pek olmadı. Skibbe'nin vedası, Mesut Bakkal döneminin başlamasıyla da Cernat kendisini kulübede buldu, bu arada Lualua adında yeni bir reyis yaratıldı derken Cernat tamamen gözden düştü.

Ona da en güzel şekilde veda edilmeli. Karabükspor eğer Süper Lig'in kalıcı ekiplerinden biri olduysa, bunda Cernat'ın payı çok büyük. Umarım ligde kalmaya devam eder aslında, Karabükspor'la yol devam etmedi ama Süper Lig'in çoğu ekibinde de bu Cernat fark yaratabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir