20 Aralık 2012 Perşembe

Trivelalar Öksüz Kaldı

Ne büyük bir heyecandı. Yıldırım Demirören'in yıldız politikası içerisinde attığı en büyük adım. Quaresma, Guti gibi isimler Türkiye'ye geliyor, imza töreninde dahi İnönü Stadı doluyor, Schuster'in o hücum futbolu içerisinde ligde ve Avrupa'da gösterilen heyecanlı görüntü.

Tabii bunlar 5-6 ay kadar sürdü. Sonrası düşüş, yükseliş adına aranan yenilenme çabası, yenilenelim derken gerçekleştirilen daha büyük yıldız hareketları derken Beşiktaş'ın ''feda'' söylemine kadar uzanan süreç.

Önce şunu söylemeli. Beşiktaş'ın koyduğu tavrın adı feda olabilir ama benim tanımıma göre Beşiktaş'ın yaptığı feda değil. Feda böyle olmaz. Fedayı Milan yaptı, Malaga yaptı bana göre. En önemli futbolcularını sattılar, az paraya büyük işler peşinde koştular ve Malaga başardı, Milan başaramadı.

Burada başarmak güç. Beşiktaş'ın da kovaladığı bu aslında, az paraya büyük işler başarmak. Ligin ilk yarısı için baktığımda da bu yolda sağlam ilerliyorlar, heyecan veriyorlar ama hayaller bir noktada yükseliyor. Quaresma ile yolları ayırıyorken, Nene gibi bir ismi anabiliyorlar, yıllık 2.5 milyon avro garanti parayı da gözden çıkarabiliyorlar.

Feda böyle olmaz diyorum ben ama Beşiktaşlılar daha iyi açıklar bu durumu.

Mevzu Quaresma, biz ona dönelim. Dediğim gibi, ne Quaresma Beşiktaş'tan, ne de Beşiktaş Quaresma'dan beklediğini bulamadı. Fernandes'den daha fazlasını buldu mesela, onu parlattı ama değer kaybeden isim Quaresma oldu. Burada iş biraz da futbolcu da bitiyor, bu yüzden yaşanan bu ayrılığın yüzde 51 sorumlusu bana göre Quaresma.

Para konusuna takılmıyorum. Quaresma o konuda haklı olabilir, Beşiktaş'ta kendi isteğinde. Orta yol bulunabilirdi, çabalandı ama çok ısrarcı olunmadı. Quaresma'ya bu kadroda yer yokken, eğer Quaresma yıllık ücretini 2.8 milyon avro'lara çekse kahraman Quaresma ilan edilecekti ama iş bu noktaya kadar geldi. Quaresma'ya da tek talip Galatasaray olunca {ciddi anlamda} Beşiktaş bu duruma yanaşmadı.

Eğer Quaresma müthiş işler başarsa rakip takımda, kendi taraftarınıza bunu açıklamanız güç olur. Hele ki sezon başında bunu aşmaları zor olurdu, şimdi o derecede olmasa bile. Zaten Beşiktaş kendisini garanti altına almış, madem benim olamadın seni başkasına da yar etmem diyerekten. 5 milyon'luk madde ortada, bu da demek oluyor, Quaresma'ya Türkiye kapısı kapalı. Yani trivelalar öksüz kaldı.

Şöyle bir bakış açısı da mümkün. Quaresma oynadığı 2 sezon boyunca istatistik anlamda ne yaptı diye soru gelse, Holosko'nun şu yarım sezonluk istatistiğiyle bir cevap gelir. Bu da Beşiktaş'ı haklı kılar aslında. Elbette Quaresma çok daha iyisini yapabilecek bir isim ama her türlü kumar, onunla devam etmek ve onunla devam etmemek.

Öyle ya da böyle bu mevzu kapandı, Beşiktaş adına çok büyük soru işaretlerinden biri daha ortadan kalktı. Quaresma olayı hakkında her türlü yorum, eleştiri yapılabilir ama çıkar yol, Quaresma konusundan kurtulduğu ve geleceğe biraz daha sağlam bakabildiğidir Beşiktaş'ın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir