26 Ocak 2013 Cumartesi

Almeida'nın Yokluğu ve Sneijder Oynayacak Mı Soruları


Beşiktaş'ın en iyi isminin Fernandes olduğu konusunda tartışmayız sanırım ama Galatasaray maçı öncesinde, Beşiktaş'ta kim oynamasın diye bana soru sorsalardı cevabım net şekilde Almeida olurdu.

Almeida'yı Schuster'le de, Carvalhal'le de, Tayfur Havutçu'yla da izledik. Bu üç teknik adamın yönetiminde de vasat üstü performansı geçemedi. Samet Aybaba döneminde ise hücumda tarz yaratan bir futbolcu oldu. Geçen sezon Elmander'in Galatasaray'da yaptığı, getirdikleri misali. Almeida'nın Beşiktaş hücumlarında tarz yaratan bir isim olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş'ın da bu kaliteli hücum futbolunda Almeida'nın payı çok büyük. Beşiktaş'ın sorunu ise Almeida'nın alternatifinin olmaması. Bu yönde bir transfer de yapmadılar. Sezon başında gelen Batuhan Karadeniz kumarı tutmadı, devre arasında ise önce kanatların canına can katmak diyerek Dentinho transferini gerçekleştirdiler, uzun süre Nene'nin peşinde koştular.

Tempo takımı Beşiktaş, hücumla beslenen bir ekip. Hızlı oynuyorlar, hücumda Fernandes, Oğuzhan Özyakup ve Almeida gibi akılcı ayakları var, kanatlardan da Olcay Şahan ve Holosko ile gol yükünü çekiyorlar. Bunun yanında savunma etkisini yeterince gösteremedikler için de güzel oyuna rağmen, yaşanan puan kayıpları gelebiliyor ama bu riski göze alan bir takım Beşiktaş.

Fernandes'in tam olarak hazır olmaması ve Almeida'nın yokluğu Beşiktaş'ı farklı arayışlara itebilir. Fernandes oynar diyorum ben, Almeida'nın da yokluğunda hücum aklının tüm yükü Oğuzhan Özyakup'un üzerine bırakılmaz. Almeida'nın bölgesine Holosko çekilir ve Dentinho sürprizi de bekleyebiliriz.

4-3-3 bozulmaz diyorum, kalabalık orta saha ve en önde Holosko demeyecektir Beşiktaş. Kendilerinden bu maç adına ödün vereceklerini düşünmüyorum ve Almeida'nın da yokluğunda avantajlı taraf bence Galatasaray olacak.

Tempo maçı olacak, kim yediğinden fazla atarsa o kazanacak. 3-3'lük maçta olduğu gibi. İki takımın da savunma zaafları var, bunun yanında Galatasaray'ın hücumda tıkanma zaafı da var ama Beşiktaş savunması ve oyun anlayışı karşısında bu çok sorun olmayabilir. Beşiktaş ise istediği hücumu her şekilde yaratıyor, kapalı savunma da farketmiyor bir anlamda ama Almeida'nın yokluğunda ne yapacaklar bunu göreceğiz.

Galatatasaray transferle yattı, kalktı. Hala da devam ediyor bu. Sneijder derken, şimdi de Drogba nöbeti tutuyoruz ama Beşiktaş maçı çok önemli. Olası puan kaybı durumunda Galatasaray çok şeyler kaybedebilir, mutlaka kazanması gereken bir maç.

Sneijder transferi Galatasaray'ı yeni formasyon düşüncelerine itiyor ama burada soru şu. Acaba Sneijder 11 başlayacak mı, yoksa maçın gidişatına göre mi kullanılacak? Genel algı, Sneijder 18 içerisinde yer alır dese de Sneijder'in bu maçta 11 başlaması beni şaşırtmaz aslında. Fatih Terim bu tip büyük maçlar öncesinde çok sever bu sürprizleri.

Genel algı üzerinden hareket edersek, 4-4-2 devam eder ama bu sefer değişikliklerle. Hakan Balta'nın sol bek başlamasını bekliyorum mesela, Riera'yı sol açık gibi izleriz. Elmander'in yerine de Umut Bulut tercihi hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

Zevkli bir maç olacağı kesin. Beşiktaş'ın temposu karşısında, Galatasaray kayıtsız kalmaz ve tempolu, kimin çok gol atarsa onun kazanacağı bir maç olabilir. Almeida'nın yokluğu maçın tüm dengelerini şimdiden değiştirdi, bunu söylemek lazım. Galatasaray'da da olası Sneijder sürprizi ihtimali bizleri düşündürtüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir