28 Ocak 2013 Pazartesi

Aynı Gün İki İstifa


Kulüpleri adına iki efsane teknik adam; Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş. Her ikisinin de aynı gün içerisinde kulüplerinden istifa etmiş olmaları oldukça üzücü ama gerekli bir durum olmalı. Bu tip durumlarda, ayrılığın kaçınılmaz olduğunu bilir ve istersiniz ama ayrılık gerçekleştiğinde de o mazi gözünüzün önünden kayıp gider.

Ertuğrul Sağlam'ın söylemi çok doğru, geri dönebilmek adına gidiyoruz demiş. Ertuğrul Sağlam, Bursaspor adına bir tabudur artık, Anadolu futbolunun önemli bir devrim yüzüdür kendisi, şampiyon teknik adamdır ve Bursaspor'un da bunun vefasını iyi bildiğini düşünüyorum.

Ayrılık onun adına kaçınılmazdı, çünkü bahsedilen heyecan eksikliği dışarıdan da belli oluyor. İşler iyi gitmiyor, şampiyon kadrodan takımda neredeyse kimse kalmadı. Sürekli futbolcu kaybeden ama o futbolcuların yerini doldurmakta zorlanan bir takım Bursaspor.

İnanılmaz bir altyapı jenerasyonu yakaladılar, o temeli iyi kullanabilirlerse şampiyonluk asla hayal olmayacak ama önce o heyecanı yeniden yakalamaları gerekiyor. O heyecanı da Ertuğrul Sağlam'la devam ederek yakalamaları kısa vadede oldukça zor olacaktı.

Şunu da gördük, ülkemizde kimse çalıştırdığı kulübün Ferguson'u falan olmaz, bu çok net. Ertuğrul Sağlam bu hedefle yoluna devam ediyordu ama ülkemizde bu gerçekleşmeyecek bir ütopya.

Şenol Güneş konusunda da aynı şeyler geçerli aslında. Ersun Yanal'dan mükemmel bir kadro mirası almıştı ve ilk etapta doğru transferlerle müthiş bir yapı ortaya çıkarmıştı. Mevcut futbolcular daha da yükseldi, Burak Yılmaz ve Jaja gibi heyecan verici hamleler geldi derken mükemmel bir yapı çıktı ortaya.

Ama onlar da kadroyu koruyamadı. Sürekli yaşanan ayrılıklar, bu isimlerin yerinin dolmaması, transfer konusunda Şenol Güneş'in elini ayağını çekmesi, takımın neredeyse bir yabancı futbolcu mezarlığına dönmesi derken şu gün Trabzonspor, göndermek istediği futbolculardan medet umar hale geldi.

Orada da olmayan bir heyecan var. 1461 Trabzon'un coşkosunun onda biri Trabzonspor'da yok ve bu heyecanı da Şenol Güneş'le kısa vadede yakalamaları imkansız. Farklı bir yönetim yapıları var, bir ay önce kulübe geri dönen Ünal Karaman, bugün bavulları yeniden topluyor mesela. Orada asıl sıkıntı yönetim ama fatura Şenol Güneş'e çıkmış gibi görünüyor.

Sadri Şener pusuda bekliyormuş zaten, jet hızıyla istifa kabul edildi, jet hızıyla Tolunay Kafkas'la anlaşıldı. Bence iyi tercih Tolunay Kafkas, takımı yabancı mezarlığından kurtaracak ve Trabzonspor'u da yeni bir temele oturtabilecek bir isim.

Şunu deriz tabii, Milli Takım'da görev yapıyordu Tolunay Kafkas, genç takımlarda. Ersun Yanal da öyleydi gerçi, bu teknik adamlar Milli Takımlarda görev almayı hobi olarak mı görüyorlar, boştayken zaman geçirmek, para kazanmak gibisinden. Sonra neden futbolcu yetişmiyor diye isyan ediyorlar, Milli Takım'ın üzerinden yorumlar yapıyorlar. Bunu ne yapacağız?

İki teknik adam da çok yıprandı, özellikle Şenol Güneş. Sabaha kadar herhangi bir konuda konuşsun, ben onu dinlerim. Onu yönetici olarak görmek, mesela Trabzonspor'un başkanı gibi, bir Trabzonsporlunun en büyük hayali olmalı. Bir Bursasporlunun da en büyük hayali Ertuğrul Sağlam'ın çok daha güçlü bir şekilde geri dönmesi olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir