20 Ocak 2013 Pazar

Galatasaray İçin İkinci Yarı Başladı Mı?


Yazamadık üç gündür. Bu yüzden de gündemi toparlayayım dedim. Karışık bir yazı olsun. Zaten olumlu da bir Galatasaray gündemi yok. 7-24 Sneijder demeye devam ediyoruz ve diğer gündem, bu Sneijder mevzusunun arasında kaybolup gidiyor.

Öncelikle Kasımpaşa maçı. Bu sezon oynadığımız ve varlık gösteremediğimiz maçlardan biri daha. İşin kötüsü ise bu tip maçların sayısı artmaya başladı ve Galatasaray açısından iyi sinyaller değil bu. Lig için konuşursak, şansımızın diğer takımların da puan kaybetmesinden kaynaklandığını söyleyelim.

Her puan kaybı sonrasında, eğer bu haftayı lider bitirirsek şampiyonuz diyoruz ve bir şekilde o haftayı da lider geçmeyi başarıyoruz. Bu hafta da böyle bir hafta oldu işte.

Kasımpaşa maçına bakalım. İyi başladığımız bir maç aslında. 1-0'ı da bulduk, daha atak olan taraf bizdik, 1-0'ın ardından da kontra pozisyonlar bulduk, 2. golü zorladık ama maçın 1-1'e gelmesi tüm dengeleri alt üst etti. Galatasaray içine kapanan taraf oldu ve Kasımpaşa etkin hücum gücüyle maçı domine etti.

2-1 değil de 4-1, 5-1 de bitebilirdi bu maç. Nasıl bu hale düşüldü anlamıyorum, 1-1'in ardından içine kapanan, pusan takım neden Galatasaray oldu. Neden kötü oyuna isyan edemedi, her futbolcu birbirinin kötü futboluna ayak uydurdu?

Çok fazla sorunlarla uğraşıyoruz. Sneijder meselesi gibi. Onunla yatıp kalkıyoruz, Sneijder geldi deseler maç içerisinde, Sneijder için havaalanına koşacak durumdaydık. Böyle bir ortamda da maça odaklanamadık, lig başladı ama kafalar farklı noktadaydı. Bunları taraftar açısından söylüyorum.

Bir de Fatih Terim & Ünal Aysal ekseninde dönem mevzular var. Çok karışık durumlar ve tarif edemediğim, garip durumlar. Bu da diğer bir etken. Böyle bir durumda Kasımpaşa maçına nasıl odaklandık, nasıl hazırlandık ve o kamp nasıl geçti? Bunları da bilmiyoruz.

Fatih Terim için canımı veririm ama eleştirilmesi gereken yerde onu da çok eleştirmişimdir. Bu maçta taktik anlamda hatalıydık mesela. Elmander neden oyundan çıktı anlamadım, oysa sahadaki tek futbol aklımız Elmander'di {ki o da iyi oynamadı aslında}.

Orta sahada bir üstünlük yok, sol tarafta Emre Çolak ne yaptı, bilen var mı? Bir pozisyon hatırlıyorum, Burak Yılmaz koşuyu yapmış, iki stoperin arasında ve ceza sahasının içerisinde ama Emre Çolak tribüne doğru bir şut atıyor. Bu mudur futbol aklı?

Takım stoper ve sol bek diye ağlıyor, aynı şekilde yaratıcı futbolcu diye de ama biz sadece Sneijder'e odaklandık ve onun alternatifi var mı, onu bile bilemiyoruz. Bu çözülememiş sorunlar da Galatasaray'ı henüz lige başlatmadı, ilk maçtan kötü bir mağlubiyet geldi.

 Sercan Yıldırım da kiralık olarak Sivasspor yolunu tuttu. Sivasspor'un ısrarla bir forvet arayışı vardı ve onlar adına daha çok Bienvenu'nun ismi geçiyordu. Bu da aradıkları forvet tarzını ortaya koyuyor, daha çok kanat forvet gibi oynayan, hızlı isimlerin peşindeler. Eneramo dışında da elle tutulur bir alternatif yoktu ellerinde ve bu yüzden de dış piyasaya hiç açılmadan, ülke sınırları içerisinde halletmek istediler bunu.

Sercan Yıldırım'ın son 1.5 sezonu değil, 2.5 sezonu kayıp aslında. Onun da şansı hala çok genç olması, çok erken yaşlarda girmişti aramıza ve onun gösterdiği potansiyel, dev Avrupa takımlarının radarında olmasını sağlıyordu ama geçen yıllar içerisinde geldiği nokta, Sivasspor'a kiralanmak oldu.

Hala şansı var tabii, kazanılabilir Sercan Yıldırım. Sivasspor formasıyla göstereceği iyi performans, gelecek sezonun Galatasaray'ı için onu planların bir parçası yapar. Galatasaray'dan kiralık giden isimlerin opsiyonları gittikleri takıma verilmiyor, bu da onlar adına hala bir umut demek.

Kısacası, Sivassspor'un iyi bir tercih olacağını düşünüyorum Sercan Yıldırım için. İyi bir takıma gitti, istiyordu bu takım onu ve Rıza Çalımbay da şans verecek. Sivasspor'un hücum hattı kaliteli ve kreatif ayaklardan oluşuyor. Bu da Sercan Yıldırım adına diğer bir şans olacak.

Ama bu şansı da kullanamaması durumunda onun düşüşü önünde kimse duramaz, bunu ekleyelim. Geç kalınmış bir hamleydi bu, geçen sezon bu kiralık operasyonunun gerçekleşmesi lazımdı. Bir sezon kayıp bu anlamda.


Bir de Sneijder var elbette, hala bekliyoruz gelecek mi gelmeyecek mi?

3 yorum:

  1. sneijder geldiğinde takımın tüm saha içi ve saha dışı olumsuz havası bi anda tersine değişecektir

    YanıtlaSil
  2. sneijder hayırlı olsun diyorum bu iş bu noktadan sonra olmazsa diyecek bir şey yok... oluşacak olan orta saha hattı gerçekten çok ezici olucak gibime geliyor ama ne zaman hazır olurda oynamaya başlar daha doğrusu çok kondisyonsuzdur diye düşünüyorum ve gerçek performansını sahaya yansıtması uzun sürebilir...

    YanıtlaSil
  3. cuma maçtan sonra bekledim yazıyı.o gece emre yüzünden uyuyamadım nerdeyse. ilk pozisyonda yavaş gelen topu elmander gibi tutamayıp ıskaladı dönüşü gol oldu. 2. golde rakibe şarj yap, pozisyonunu boz ama nerde.emre belezoğlu 18 yaşında her pozisyonda basıyordu rakibe ve öyle büyüdü yıldız oldu. hasan şaş misali alınca etrafında dönmeler yanlış şut pas tercihleri ile akhisara yada mersine kiralık gitmesi gereken hatta dönmemesine gitmesi gereken adamdır gözümde. fatih terimde yanlış oyuncu tercihleri hatalı oyuncu değişikliklerinden sonra ne diyecek diye merak ederken konuyu aldı götürdü nerelere.allak bullak etti milleti.sneijderi istiyormu istemiyormu bişeyler söyledi ama hayırlısı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir