16 Ocak 2013 Çarşamba

Halef Selef Durumu

Guardiola isteseydi Ferguson misali bir kariyer yapabilirdi Barcelona'da. 1000 yıl kalırdı o takımın başında ve o 1000 yıl içerisinde de kimse Guardiola için soru dahi sormazdı.

Ama bekleniyordu o ayrılık işte, Guardiola'nın kendine farklı bir kariyer planı çizmesi. Futbolculuğu döneminde de böyleydi, teknik direktörlüğünde de değişmez karakter. Guardiola her zaman farklılık arar ve Barcelona'da da görebileceği her türlü başarıyı görmesinin ardından bu ayrılık yaşandı.

Onun adına Bayern Münih tercihi çok yakıştı, asıl mesele bu. İngiltere'nin para babası olup, düzen arayışları içerisinde olan Chelsea ve Manchester City gibi takımlar Guardiola için hayaller kuruyorlardı ama Guardiola net şekilde müthiş bir karar verdi.

Bayern Münih'in inanılmaz bir altyapısı var, tam Guadiola'lık bir ortam. Bunun yanında sınırsız imkanlar, biz para babası olan yurt dışı sermayeli takımları konuşuruz ama Bayern Münih belki de Dünya'nın en iyi yönetilen kulüplerindendir. Her zaman büyük transferler ama kar eden bir yapı. Bundesliga'nın yapısı falan derken de Guardiola şaşırtan ama yakışan bir hamle yaptı.

Bu değil de, günün asıl bombası Rijkaard'ın S.Arabistan'dan kovulması. Tam da Guardiola'nın Bayern Münih ile anlaştığının açıklanmasının ardından.

Halef selef durumu yani. Rijkaard'ın ardından geçmişti Guardiola takımın başına ve Rijkaard'ın kurduğu düzeni çok daha yukarı bir noktaya getirdi. Ama Rijkaard ayrıldığında nedense kapışılan bir teknik adam olmadı, Galatasaray'a gelmesi de olaydı ama bir Guardiola asla olamadı.

Bu kariyer döngüsünden de sağladığımız mevzu bu. Guardiola yükseliyor, Rijkaard ise kayboldu gitti. Bir atılım yapar mı, yeni heyecanı nerede yaşar bilemiyoruz ama gerçekten ilginç bir durum.

4 yorum:

  1. Rjkaard ile BAM(Barış-Ayhan-M.Sarp) üçlüsünden mucize beklemek bir hataydı kalite istedi transfer istedi şimdiki imkanlar Rjkaard'a sağlansaydı belki de böyle olmazdı..

    YanıtlaSil
  2. guardiolayı asıl şimdi göreceğiz bakalım.kimsenin bilmediği tito bile bu takımı aldı götürdü. guardiola iyi tercih yapmıştır bayerni seçmek ile. ligde rakipler kısıtlı, para çok,takım iyi. ama şampiyonlar ligini kazanamazsa hocalığı filan kalmaz rijkard gibi.katara doğru çıkar yola.

    YanıtlaSil
  3. Belki biraz absürt bi yaklaşım olacak olacak benimde kişisel görüşüm guardiola kolay seçti. Almanya ligi kim ne derse desin Bayern Münihin hegomonyasında olan bir lig. Bayern istemediği sürece kimse şampiyon olamaz. Keşke dünyanın en çekişmeli ligi Premier Lige gitseydi.O zaman görürdük kumaşını

    YanıtlaSil
  4. guardiola korkak bir seçim yapmıştır bayern e gitmekle. bundesliga da bayern enkötü 2. olur bu kadrosuyla zaten city yada chelseayi seçseydi united e karşı şampiyon olmak avrupada başarı aramak daha cesur bir davranış olurdu biz de daha da merakla bklerdik neler olacağını

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir