3 Ocak 2013 Perşembe

Milan'ın Son Fedası

Bazı futbolcular çok uzun zamandır aramızda, bu yüzden de henüz 23 yaşında dediğimizde, ''hadi canım'' gibi bir tepki doğabiliyor.

Pato da bu hesap, henüz 23 yaşında ama 5.5 yıldır Milan formasını giyiyor. Büyük başarılar gördü, çok büyük bir potansiyeldi, ulaştığı nokta da bazı futbolcularla karşılaştırıldığında hiç de fena değildi ama onun potansiyeli ve söz konusunun Milan olması, Pato'yu Milan'ın Aydın Yılmaz'ı yaptı bir anda.

Sürekli beklersiniz ama olmaz, bir zaman sonra da vazgeçmek zorunda kalırsınız. Milan zaten sezon başından bu yana ''feda'' diye inliyor. Çok büyük futbolcu satışı yaptılar, büyük bir bonservis geliri elde ettiler. Pato'yu da 15 milyon avro karşılığında Corinthians'a yolladılar.

Yeni moda bu aslında, Brezilyalı yıldızlar adına ülkelerine dönmek son yıllarda çok moda. Bir dönem, yaş haddini aşmış eski yıldızlar dönerdi ama yaş kuralı kalktı gibi. Pato da bunun en büyük örneklerinden.

Pato adına, Corinthians büyük bir rehabilitasyon merkezi olacak. Son yılları formsuzluk ve sakatlıklarla geçen Pato'nun çok büyük bir şansı var, dediğimiz gibi yaş henüz 23. 2-3 sene içerisinde Avrupa'ya çok büyük bir transfer gerçekleştirebilir.

Ama istikrar tutturması şart. Pato'nun son 2.5 sezonda yaşadığı 16 farklı sakatlık var, garip bir bünye. Çok merak ediyorum Pato'nun geleceğini.

Bu halkaya Robinho'yu da ekleriz gibime geliyor, çok yakın bir zamanda...


Bu arada bizim Cris de Gremio ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray'dan bu kadar kolay ayrılmasının nedeni belliydi aslında, belli ki Trabzonspor deplasmanına katılmayıp ülkesine döndüğünde yolunu yapmış. Herkes için de en hayırlısı olmuş, Galatasaray Cris'den kurtulacağım diye bir sorun yaşamadı. Cris de o büyük kariyerinin hayrını görmeye devam ediyor, ülkesinde tutulan bir futbolcu sonuçta. Gerçi Cris'in son mesajını okuduğumuzda, Galatasaraylılara karşı mahçup bir imaj çizmiş, Galatasaraylıların bu ayrılık sonrası üzgün olduğunu düşünüyor olabilir ama gerçekten çok hayırlı bir transfer oldu bu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir