12 Ocak 2013 Cumartesi

Ujfalusi Sakatlandı; Dengeler Yine Bozuldu


Ne kadar profesyonel bir isim olursan ol, sahalara bir an önce dönmek için can atıyorsun. Ayrıca iki sezondur da Galatasaray'ın sağlık heyetinin müthiş işler başarması, Ujfalusi konusunda bizleri daha da umutlandırmıştı.

Ujfalusi'nin erken dönüşü, kartları yeniden dağıtmıştı aslında. Normal şartlarda Mart ayından önce imkansız gözüyle bakılıyordu ama Şubat ayında sağlıklı şekilde döner diyordum ve stoper rotasyonuna da onun ismini dahil etmemiz, stoper transferinin o kadar da olmazsa olmaz olmadığını gösteriyordu.

Semih Kaya, Dany, Ujfalusi ve Gökhan Zan dörtlüsüyle işi götürebilirdin. Hatta bu rotasyona Hakan Balta'yı da dahil edebilirsin ama Ujfalusi'nin yeniden ameliyat olacak olması ve bir ay daha sahalardan uzak kalacak olması tüm şartları değiştirdi ve stoper transferini olmazsa olmaz hale getirdi.

Önümüzde Şampiyonlar Ligi var ve Semih Kaya & Dany ikilisinden birinin yokluğunda arkana baktığında güven duyduğun bir stoper alternatifin yok. Gökhan Zan'a inanırım ama çok güvenemem, özellikle de Avrupa sahnesinde. Aynı şekilde, futboldan uzaklaşan Hakan Balta'ya. Oynar ama ne kadar güvenilir.

Bu yüzden de bir stoper hamlesi şart oğlu şart durumuna geldi. Yabancı kalabalığında bı hamlenin yerli olması çok daha önemli ama alternatif sayısı az, kimi alabilirsin?

Ülke içine baksan, Serdar Aziz ve Aykut Demir en yakın adaylar ama istenen ücretler 5 milyon avro'dan başlayacak. Yurt dışına yönelsen, gurbetçi pazarına dalsan aklına ilk olarak Ömer Toprak ve Serdar Taşçı gelecek ama onlar için de rakam 6-7 milyon avro'dan başlıyor.

Haliyle de yeni bir yabancı sesleri yükseliyor, mecbursun bir anlamda. Sezon başında denediğin ama başaramadığın Cris vari bir hamle yapabilirsin. Çok kısa vadeli düşünerek, tecrübeli bir ismi kadrona katabilirsin ve büyük maliyetlere girmezsin. Ya da paraya kıyıp, Kjaer vari bir hamle yaparsın ama yabancı kontenjanı mevzusunu önümüzdeki yıllara bırakırsın.

Ya da son çare olarak yeni bir evrim denersin. Ne olabilir bu dersen, Melo'yu stoper olarak denemek gibi. Tutar mı bilemem, denenmeli mi, son çare olarak kalırsa evet. Başka yol yok.

Ujfalusi'nin sakatlığı, ligin başında olduğu gibi şu zamanlarda da dengeleri bozdu...

4 yorum:

  1. çok üzücü oldu gerçektende sınaydere sevinelimmi derken çok kötü oldu...
    Nasıl bir hamle yapılıcak kestirmek zor...

    YanıtlaSil
  2. En uygun çözüm kiralama hemde ingiltere gibi. Aykut Demir yada Serdar Aziz yada herhangi bir başkasını 1-3 ay kiralamak. Bize gereken süre budur CL bir üst tura çıkarsak ufa iyileşmiş olarak dönecek çıkmazsak zaten gereğide kalmayacak. Bu işten herkes karlı çıkar GS karlı çıkar çünkü maliyet az ve oyuncunun büyük takımda nasıl oynadığını göreceksin. Kiralayan takım içinde avantaj ligin geri kalan kısmında tekrar kullanacaksın.

    YanıtlaSil
  3. Ujfalusi'nin bi ayağı emeklilikte olduğu için, geçici bir çözüm yerine kalıcı bir çözüm daha iyi olacak -Cris hamlesi ister istemez bunu düşündürüyor- sanırım.Gönlümden geçen isimse Simon Kjaer.Serdar Aziz'den sadece 1 yaş daha büyük ama tecrübe olarak 3-5 yaş daha büyük.

    YanıtlaSil
  4. Ufa emekli oldu gibi o yaştan sonra normale dönmesi pek tabii çok zor asla eskisi gibi de olamaz..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir