11 Şubat 2013 Pazartesi

Basketbolu Yönetememe Sorunu


Basketbolda uzun zamandır konuşmadığımız konulardan biriydi, ödeme sıkıntıları. Sponsor dönemlerinden bu yana yükselen bir grafik vardı ve maddi anlamda da sorunlar yaşanmadan hedefe yürünüyordu ama kadın basketbol takımında yaşanan ödeme sıkıntıları üzücü olduğu kadar, bizleri eskiye götürüyor ve düşündürüyor.

Kadın takımımızdan emin değilim ama erkek takımımız bugüne kadar kurduğu en yüksek bütçeli takımı kurdu. Domercant ve Hawkins gibi şanssızlıklar da yaşadı ama buna rağmen yeni transferler yapmasını bildi, bütçeyi de aştı hatta ve bonservisler ödeyerek transfer yapmaya devam etti.

Kadın takımından bu sezon çok umutluydum. Yıllardır iyi takımlar kurduk ama şu takıma bir türlü oyun kurucu takviyesi yapamadık. Bu sezon ise Lindsay Whalen'i {bu ligin bence en iyi oyuncusu} transfer edildi ve Whalen'in Dünya'nın sayılı oyun kurucularından biri olduğunu söyleyelim.

Oynadığı maçlarda da katkısı ortadaydı, neler yaptığını bizledik. Kazanılan Türkiye Kupası'ndan tutun, hemen hemen kazanılan her maçta maçın en iyisi olmasına kadar. Bir takım oyun kurucusu kadar konuşur derler, biz de Lindsay Whalen kadar konuşuyorduk ama onun ayrılığı tüm taşları yerinden oynatır.

Bazen diyorum, Murat Özyer twitter'da gösterdiği performansı keşke basketbol takımları için de gösterse. Şovu seviyor, bu belli ama işler iyi gitmiyor. Sezon başından bu yana yaşanan 1000. hadise olabilir bu ama ısrar ediyor. Kötü yönetiliyoruz, bu çok belli.

Futbolda, diğer branşlarda herhangi bir maddi sorun yaşamıyorken basketbol takımlarında yaşanan bu sorunlar da bana göre adresi gösteriyor. Orkun Darnel gibi başarılı bir idareci va rmesela voleybolda, aynı etki basketbolda alınıyor mu sizce?

Whalen hadisesinde başkanın da haberi yoktur. Ceo olarak Lütfi Arıboğan'ın bu işe el atması gerekiyor, basketbolun çekip çevrilmesi şart. Yoksa Whalen olayı ilk olmayacak, devamı da gelebilir. Ki Whalen eğer geri dönmezse sezonu bitirdik demektir zaten, kurulan bu iyi kadronun bir anlamı kalmayacak.

Edit: Son gelen haberlere göre sorun erkek takımında da var, tüm yabancılar kulübe ihtar çekmiş durumdalar ve bu krizden nasıl çıkarız bilinmez...

3 yorum:

  1. Gs bu sene City, PSG, Malaga gibi bir anda para akıtıp büyümek ve gelirleri artırdıktan sonra işleri rayına oturtmayı seçti. Onlardan farkı City,PSG ve Malaga Arap denizinden gelen paralarla bu büyümeyi yaptı, Gs ise borçlanarak ve hisse satarak bu işi başarmayı denedi. Mesela City hızlıca büyüyüp gelirleri artırıp dengeye ulaşmayı denedi ve başarılı oldu da diyebiliriz. Oyuncu satmaya bile başladı. Her ne kadar sorunlu oyuncusunu olsa da oyuncu satarak bile elinde kalanla devam edebilecek kadrosu var elinde. PSG'de doğru yolda ilerliyor gibi. Malaga ise kaldıramadı ve mali krize girdi. Gs için kartlar ortada şu anda. Elinde ki kartları ya iyi oynayıp çok büyüyecek yada büyük bir mali krizin eşiğine gelecek. Basketbolda ki sorun çözülür kısa dönemde. Önemli olan uzun dönemde ne olacak. Shalke'yi geçerse başarılı sayabiliriz ilk el için. Geçemezse ilk eli kaybetmiş olur sadece. Önemli olan bu sene şampiyon olup seneye gruplarda ne yapacagı. Asıl o elinin gelecegini belli edecek.

    YanıtlaSil
  2. drogbaya ve sneijdere imza parası olarak verdiğin paralar ile kadın erkek ve engelsiz aslanların oyuncu ücretleri dahil tüm masrafları ödenebilirken bu yapılanlar hem basketbolda hem de genel de iyi yönetilemediğimizin kanıtıdır. yok forma satışından yok schalkeyi elersek zaten paralarını çıkarıyor filan hikaye bunlar.sene başında hamit ve meloya aylarca 100-200 bin euro yüzünden alınmadı,rieranın barosun aldığı 3 m € lar konuşuldu ama görünen o ki bu sezon basketbolda ve futbolda istenilen başarılar gelmezse aysalın elindeki bomba patlayacak. bir de sunu anlamıyorum futbola o kadar para döküyorsun basketbolcuların aldığı para yiğit gökoğlanın parası kadar bile değil onu ödeyemiyorsun.almasaydın furkanı yiğiti sadece garanti paralarıyla en az 3 ay basketçilerin parası ödenirdi. basketbolda nerdeyse tüm takımı değiştiren ve de bonservis + büyük paralar ödenmesine neden olan ergin atamana da çok selam.basketboldan o veya bu şekilde soğuttu bizi. geçen seneki heyacanın onda biri yok.hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  3. Murat Özyer'in hangi ilişkilerle görevi aldığı zaten başlı başına tartışılması gereken bir konu ama görevi geldiği günden bu yana yaşanan yönetim zaafiyetleri artık farklı boyutlara ulaşmıştır. Göreve geldiğinde hatırladığım ilk vukuatı olan İlkan Karaman olayında şerefiyle istifa etmek yerine suçu İlkan ve Fenerbahçe'ye atarak zaten ne kıvamda pişkin olduğunu vatana millete göstermiş, devamında yaşanan türlü fiyaskoda da benzer tavırlarla twitter üzerinden "ulusa seslenişlerine" devam etmiştir. Galatasaray camiası alt yapısından sporcu yetiştirmekte, eğer yetiştiremiyorsa transfer yapabilmektedir. Ancak yönetici konusunda maalesef kulübün kara lekesi olan "GS liseli", "yürekten Galatasaraylı" gibi saçma sapan kriterler belirleyici olmaktadır. Galatasaray'ın doğru yönetilebilmesi için artık gerçekten profesyonel yöneticilerde transfer etmesi gerekmektedir...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir