8 Şubat 2013 Cuma

Başlıyoruz; Didier Drogba


Didier Drogba dönemi de gün itibariyle başlamış oldu. Bugün İstanbul'a geliş, Fatih Terim'le tanışma, Florya'yı gezme, yarın da ilk sağlık kontrolü, ilk idman derken Drogbalı günleri başlatıyor Galatasaray.

Kısaca geçelim transferin üzerinden. Bazı futbolcuların yaşı yok, o futbolcular her yaş ve dönemde çok büyük katkı sağlarlar. Drogba da onlardan biri, zaten bu yüzden Galatasaray dışında da çok önemli talipleri vardı ama Drogba tercihini Galatasaray'dan yana kullandı. Galatasaray'ın bu tip isimler için tercih edilen bir kulüp haline gelmesi çok büyük bir olay. 1.5 sezon içerisinde bu değişim sağlandı. Ünal Aysal vizyonunun altını da çizmemiz lazım.

Drogba transferiyle de birlikte, en iyi savunma hücumdur felsefesini benimsemiş olduk. Stoper, sol bek gündemi arasından sıyrılıp Drogba ile anlaşmak ve takımda da Burak Yılmaz, Umut Bulut, Elmander gibi forvetlerin varlığını hatırlayarak bizleri bu sonuca götürüyor. Galatasaray'da bu sezon golleri forvetler atıyor ve takımın da en iyi çalışan tarafı belki de bu ama Galatasaray'ın daha fazla hücumda kalmaya, hücumda kalite arttırmaya da ihtiyacı var.

Mesele Şampiyonlar Ligi diyoruz çünkü, Şampiyonlar Ligi'nde de fazlasıyla Burak Yılmaz'a bakıyoruz. Aydın Yılmaz'ın Braga maçında attığı gol de var ama 7 golün 6'sını Burak Yılmaz attı, gol olayını takım geneline yayamadık. Hücumda da çok kalamıyor Galatasaray, bu da oyun üstünlüğünü kurmasında büyük engel. Lig için olaya baktığımızda da, birçok maçta kapalı savunmayı açamadığımızı ve gereksiz puan kayıpları yaşadığımızı hatırlamak lazım. Birçok maç var böyle.

Bu anlamda Drogba transferi hücuma hayat verecek ve daha fazla hücumda kalan Galatasaray'ın savunma zaafları da belli oranda azalacak aslında. Drogba transferiyle birlikte bu felsefenin oluşacağına inanıyorum ve Sneijder'den önce Fatih Terim'in ilk olarak güveneceği tercih bence Drogba.


Gerekirse Hakan Balta stoper oynasın ama Drogba transfer edilsin söylemi var Fatih Terim'in. Geçen sezon da çok konuşulan bir transferdi bu ama gerçekleşmedi. O Drogba da Chelsea ile Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazandı. Geçen Mayıs ayında gerçekleşen bir hadise bu, Drogba için yaş üzerinden eleştiri yapacak olanlar bence bunu hatırlasın.

Drogba çok sıcak bir futbolcu, bunu hissedebiliyoruz. Fatih Terim'i de uzun zamandır böyle görmedim. Sneijder transferinde ortam daha ılıktı ama Drogba'nın gelişinde inanılmaz bir atmosfer oluştu. Her futbolcunun karakteri farklı tabii, Drogba'nın bu sıcak hallerini Eboue'den doğru görebiliriz aslında, bu tarz futbolcular böyle.

Sneijder ve Drogba. Böyle bir ara transfer dönemi daha önce yaşamadık, uzun bir zaman da yaşar mıyız bilemem. Rakibin Schalke 04 türlü türlü sorunlarla uğraşırken sen bu transferlerle birlikte psikolojik avantajı da ele geçirmiş oldun, bu çok önemli.

Önemli olan saha içi tabii ki, bunu da zaman gösterecek...

2 yorum:

  1. Yaş üzerinden eleştiri yapanlara "35 olan sadece yaşım değil"diye mesaj yollamış...

    YanıtlaSil
  2. Umarım bundan 10-15 yıl sonra '' ulan ne takımdı bee... '' diye sadece Galatasaraylılar değil bütün ülkenin konuştuğu bir takım olalım...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir