10 Şubat 2013 Pazar

Bizim Selçuk İnan'ımız Var


Böyle adamlar eskiden de çok yoktu, günümüzde ise sayısı iyice azaldı. Bu yüzden de böyle isimleri bulunca erken kaybetmemek, onların hakkını vermek lazım.

Selçuk İnan olabilmek gerçekten büyük olay. Nasıl bir karakterdir bu adam, bir futbolcu ancak bu kadar sevilebilir. Galatasaraylıların gözünden de bakmıyorum olaya, şu ülke topraklarında Selçuk İnan'ı sevmeyen bir insan olduğuna ben inanmıyorum.

Belki Trabzonsporlular ama onların da yaptığının adı sitemdir. Sitem de sevgiden doğar, kimse kaybetmek istemez böyle bir futbolcuyu, daha ötesi karakteri. Ama herkes kazanmak ister. Bu yüzden de Selçuk İnan Galatasaray forması giydiği için ben çok gururluyum.

Milli Takım'da forma giymiyor, tüm Türkiye ayaklanabiliyor bu duruma, neden sorusunu çok rahat soruyor. Deriz ya, Milli Takım için kulüpçülük yapmamak lazım ama hepimiz de yaparız bunu. Selçuk İnan bu durumun istisnası olmayı başarabiliyor, bu çok önemli.

Galatasaray açısından da baktığımda olaya, en kötü anımızda bile ''ama bizim Selçuk İnan'ımız var'' diyebilmek inanılmaz bir duygu.


Alex De Souza, Lig TV'nin Quiz programında en yumuşak futbolcu için Selçuk İnan demişti ama bunu deme sebebi de, Selçuk İnan'ın yaptığı her faulün ardından özür dilemesi, sertlikten kaçınması dile getirmesiydi. Bunun adı da saygıdır, bu saygıyı kazabilmek büyük olaydır.

Sneijder, Drogba gibi transferler geldi, haliyle de son günlerde bu isimlere odaklandık ama gözümüzden asla kaçmayan detay, Selçuk İnan'ın varlığıdır. Galatasaray tarihinde en çok sevdiğim futbolcu olma yolunda hızla ilerliyor.


Transferini hatırlıyorum, son yıllarda bir transfere ancak bu kadar sevinebilirdim. Evin içerisinde istemsiz çığlıklar atıyordum, bu adam Galatasaray formasını giymeliydi ve giydi. Formayı giymesinin ötesinde de efsane olma yolunda koşar adım ilerliyor.

İyi ki doğdun maestro, seni yaşamak, sana sahip olmak, senin Galatasaray forması giydiğini görmek bizler adına çok büyük bir gurur kaynağı...

3 yorum:

  1. hala hakkını veremedıgımızı dusunuyorum...merak etme evde cıglık atıp sevınen bır tek sen degıldın..yaşlnız degılsın bu konuda..geldiği yol attığı adımlar..çok büyük topçu güzel insan..iyi ki Galatasarayımızda

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı zaten onun bir Galatasaray efsanesi olduğunu gösterir.Yaptıkları , önümüzde ki yıllarda yapacaklarını merakla beklememize neden oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu adam Galatasaray a gelmeden önce Trabzonsporlu bir arkadaşa dediğim şeyi hatırlıyorumda... bu sene sözleşmesinin son yılı muhtemelen Avrupaya gider ama Türkiye de bir takıma giderse o takım adına tarihi değiştirebilecek bir oyuncu olduğunu söylemiştim. Çok geçmeden Ünal Aysal başkan oldu Fatih hoca geldi ve ardında Selçuk İnan... hayaller, benim ve bir çok GS taraftarı adına gerçek olmuştu... Eğer bu adam bu gün bizde olmasa ne Burak olurdu ne Drogba ne Sneijder bilmiyorum yanılıyormuyum??

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir