15 Şubat 2013 Cuma

Drogba'nın Yazıp Yönettiği Muhteşem Bir Şov


Bu tip maçlarda iki perdeli oyun derim hep. Bu sefer tek perdeli bir oyun izledik, Drogba'nın yazıp yönettiği muhteşem bir şov.

Drogba oyuna girene kadar geçen süreci yazalım. Yine bir formasyon değişikliği vardı Galatasaray'da, sanki Drogba'ya hazırlık gibiydi bu. Geçen haftanın iyi işleyen 4-4-1-1'i bu sefer 4-3-1-2'e bıraktı kendisini. Umut Bulut'un varlığı, Drogba'nın hazırlandığına işaretti ama ilk maçtan 11 başlatmadı Drogba'yı Fatih Terim.

4-3-1-2 olması gereken ama riskli bir formasyon. Bu formasyonun olmazsa olmazı hücumda top tutabilmek, rakip yarı sahada kalmak. Galatasaray'ın başaramadığı bu oldu. Maça hızlı başladı, ilk 30 dakika rakip yarı sahada geçti ama bu tamamen Akhisar Belediyesi'nin önce bekleyelim mantığıdır.

30 dakikanın ardından etkiyi gösterdiler. Sertan ve Kenan gibi hızlı futbolcularla Galatasaray'da beklerin öne çıktığı her an etkili oldular, pozisyonlar da yakaladılar. Risk aldı Galatasaray, aldığı riskten de ödün vermedi ve topu hücumda da tutamayınca istediğini sahaya yansıtamadı. Bu süreçte öne de geçebilirdi, pozisyonları vardı ama geri de düşebilirdi, Gekas'ın iki tane net pozisyonu var, direkten dönen top kırılma anı hatta.

Organize olmakta da sıkıntı yaşıyor Galatasaray. Özel yeteneklerle sonuca gidiyor daha çok ama organize bir atak göremiyoruz pek, bu maçta da Drogba oyuna girene kadar geçen süreçte göremedik. Sneijder'in henüz uyum sağlayamamasından, hücumda top tutamamaya kadar uzanır bu durum.

63. dakikadan sonrası ise devrim, Drogba devrimi. Bir futbolcunun bu kadar kısa bir sürede böyle bir etki yaratması pek görülmüş bir durum değil. 3 dakika içerisinde 1 gol 1 asist. Bunun yanında gösterdiği etkiyle tüm takımı şahlandırdı, sadece kendisi değil, Sneijder de hoş geldi dedirtti.

Sneijder biraz daha orta sahanın derinliklerine çekilince, önünde bulduğu boş alanlarda topu sürdü ve atılan her iki golde de onun muhteşem iki pasının başlangıç noktası olduğunu görüyorsunuz. Drogba ise hücumu tanımlayamayacağım bir seviyeye çıkarttı derken tek başına işi bitiren bir isim oldu ama Drogba'nın getirdiği, yarattığı durumun tanımı çok başka, o tanımı ben bulamıyorum.

2-1'den sonrasına bakın hatta. Şu maçta bile rahat değildik diyebiliriz, 2-1'den sonra da herşey olabilirdi, Galatasaray savunmada hataya müsait bir takım ama Drogba'dan hücumda top nasıl tutulurun dersini aldık. Düşmemesi, adam geçmesi, devamında yine düşmemesi, yeniden adam geçmesi derken yakılmadı bu adam ve üç puanı Galatasaray'a kazandırdı.

Kalan 12 maçın 7'si iç sahada ve önemli bir deplasman galibiyetidir bu. Oluşan şu hava ve sinerji içerisinde de iç sahada puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum, şampiyonluk ihtimali çok yüksek...

4 yorum:

  1. Yıllardır görmeyi istediğim ve istediğimiz o verkaçlar ve hızlı paslaşmalar... Drogba ve Sneijder adeta futbol nasıl oynanır dersi verdi 15 dakikada burdanda anlayacağımız üzere Sneijder gibi adamları transfer etmek mesele değil onun futbol zekasına ayak uyduracak adamlar bulmak mesele... Bugün şunuda gördük ki bizi 4-2-3-1 den başka sistem kesmez Burak ın hafif sağ kanata yakın oynadığı Drogba lı o sistem bizim için en uygun olan sanırım tabi rakip belli ve sadece 15dk için böyle konuşmak ne derece doğru bilmiyorum ama muhtemelen hafta için Melo nunda yerini aldığı o sistemle oyuna başlıyıcaz.

    YanıtlaSil
  2. Yazi guzel ellerine saglik. Peki.. Sunu sorucam. Cl de evimizde Schalke'ye karsi Sneijder-Drogba-Burak ile baslamaliyiz veya Fatih Terim'in boyle baslayacagini dusunuyor musun? Baslarsa da bu mactaki gibi 4-3-1-2 gibi mi veya 4-4-2 diamond gibi mi veya baska bir dizilisle mi baslar? Saygilar...

    YanıtlaSil
  3. 4-4-2 gibi başlayabilir, Sneijder'i sol kanada yazıp.

    YanıtlaSil
  4. necatinin kara, fizikli ve hakan şükür gibi kafa vuran hali resmen.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir