26 Şubat 2013 Salı

Düşme Hattında Ateş Körüklenmeye Başladı


Küme düşme hattında ateş iyice körüklenmeye başladı ve müthiş bir mücadele bekliyor bizi. Puan durumunda puanların birbirine yakın olmasından sebep birçok takımın küme düşmek için ihtimali var aslında ama bazı gidişatlar bizlere kimin ne yapabileceğini şimdiden gösteriyor aslında.

Şu an 30 puanlı takımların bile küme düşme ihtimali var, 9. sırada bulunan Gençlerbirliği'ne kadar. 16. Elazığspor ile puan farkları sadece 6 ve bu da iki maçla kapanabilecek bir fark. Ama kim düşer, kim düşmez diye tahmini rahatlıkla yapabiliyoruz, bu yüzden de 11. sıradaki Sivasspor ve üzerindeki takımların bu potaya gireceğini sanmıyorum.

Orduspor ve İstanbul BŞB çok keskin düşüş yaşayan takımlar. Orduspor, geçen sezona da çok iyi bir başlangıç yapmış ama devamını getirememişti. Yine de geçen sezonu rahat bitirdiler diyebiliriz ama bu sezon ateş hattının tam içerisindeler.

Onlar adına tıkanan şeyler var, gitmiyor. Cuper'in bu duruma çare olamadığını görüyoruz, yoksa kadro olarak çok kötü bir takım değiller ama oynadıkları futbol da ışık vermiyor. Deplasmanda galibiyetleri bile yok ve bu deplasman fakirliği de en büyük handikapları. Karabükspor'la gelecek hafta oynayacaklar maç onlar adına bu sezonun en önemli maçı.

İstanbul BŞB de aynı şekilde. Sezona kötü başladılar ama Bülent Korkmaz'la birlikte iyi toparladılar. Ligin ikinci yarısına girerken ise Webo, Gökhan Süzen gibi futbolcuları kaybetmeleri onların tüm dengesini bozdu. Durumu şöyle özetleyelim, Webo'nun yerine Zenke alınınca fark ortaya çıkıyor. Sol tarafta da Doka'yı kazanmayı denediler ama Doka eski Doka değil derken İstanbul BŞB çok keskin bir düşüşün içerisinde.

Aslında Karabükspor'u da bu potanın içerisinde görüyorum ben. Onlar da düşmeye başladı, felaket bir ligin ikinci yarısı geçiyor onlar adına. Ligin ilk yarısında onları çok konuştuk ama bu kötü tabloyu da konuşmamız gerekiyor.

Elazığspor ve Akhisar Belediyesi ise alttan çok sağlam geliyor. Elazığspor, Yılmaz Vural'la birlikte iyi bir hava yakaladı ve çıkışa geçti. Ayrıca ligin ikinci yarısında yaptıkları takviyelerle ve gönderdikleri isimlerle de maliyeti de kıstılar, ekonomik olarakta bir rahatlama var. Bülent Uygun'un yarattığı kötü mirası kısa zamanda telafi ettiler diyebiliriz.

Akhisar Belediyesi ise mütevazi bir takım, şartları belli ama bu şartları sonuna kadar zorluyorlar. Hamza Hamzaoğlu'nu kutlamak lazım. Onlar küme düşseler bile gelecek yıl Süper Lig'e çıkmak adına en büyük aday olurlar yine, o kadroyu da kurdular çünkü. Gol sıkıntısı yaşayan takıma yaptıkları Gekas takviyesiyle birlikte geldikleri seviyeyi hep birlikte görüyoruz. Küme düşmesini istemediğim tek takım diyebilirim.

Gaziantepspor da toparladı aslında, son haftalarda iyi sonuçlar alıyorlar. Bülent Uygun takviyesi onlar adına kısa vadede bir çözüm olmuş gibi görünüyor. Zaten iyi kadroları vardı ama Hikmet Karaman'ın kafasının çok başka diyarlarda olması onları bu konuma getirmişti bence. Şimdi ise toparlanma sürecindeler ama hala tehlike çanları onlar adına çalıyor.

Mersin İdman Yurdu ise yalnızlığa demir atmak üzere. Net şekilde hayal kırıklığı bu takım. Giray Bulak hamlesini zaten eleştirmiştik, bir de bunun üstüne yine büyük maliyetlerin altına girdiler, transfer konusunda çok uçtular derken küme düşmeleri durumunda bu maliyetin altından kalkamayacaklar. Gelirler kısılacak çünkü ve sorunlu günler onları bekliyor olacak. Büyük kumar oynadılar ve ligde kalmak zorundalar ama zor görünüyor, onlar adına da ışık yok.

2 yorum:

  1. şu an için akhisar tecrübesizlik ve dar kadro, miy ise uyumsuz ve savruk kadro yapısı ile düşmeye en büyük adaylar. ama ibb gibi seyirci motivasyonu sıfıra yakın olan takımlar yada ordu ile antep gibi durumları bıçar sırtı olan takımlar eğer 2 maç üst üste kaybederse (düşme hattındaki rakiplerinin kazandığını varsayarak) bir anda düşme adayı haline gelebilirler. sanırım futbol kalitesi açısından olmasada heyecan açısından son yılların en sürükleyici ligi olacak sırf düşme mücadelesi açısından bile duruma bakarsak.

    YanıtlaSil
  2. Antebin kaliteli kadroya sahip olma olayi bitti. Kadro kalitesi olarak ilk 13 e 14 e girmez bence . Ekonomik krizdeki klup 2011 den beri surekli en iyi oyuncularini satiyor. Hikmet Karaman icin cok sey soylenebilir ama hakkini vermek lazim devre arasinda aldirdigi Kouhemaha ve Sernas muthis is yapti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir