25 Şubat 2013 Pazartesi

Galatasaray 4-2 Orduspor, Bu Maçın Adı İsyan


Bazı maçları taktikle, teknikle açıklamak zor. Bunun adı başka. Genelde bu tip maçların ardından, iki perdeli oyun deriz, ilk yarısı farklı ikinci yarısı farklı. Bu maç ise iki perdeli bir oyun değil, tek perdelik isyandır.

Konuşulması gereken şeyler var, hakemi de geri plana atıp. Zemini konuşalım önce, Galatasaray gibi önemli yatırımını hücuma yapmış bir takımın kendi sahasında yaşadığı bu handikap.

Futbol olarak bakalım olaya, bu zeminde nasıl organize olmamız beklenebilir. İlk yediğimiz gol şok oldu, ilk yarı biterken yediğimiz penaltı golü aynı şekilde. Bu iki golün arasında yaşadığımızın adı da panik, bu kadar panik olmaya hiç gerek yoktu.

Dediğim gibi, zemin büyük bir handikap. Bu zeminde istediğini yapma şansı bulamıyorsun, topu ayağında tutamıyorsun ama topu ayağında tutmak istiyorsun. Antalyaspor maçında oynadığımız futbol güzel bir gösterge olmalıydı ama hücum diyoruz, savunma gerekliliğini unutuyoruz.

İlk yarının özeti şu, yalnız adam Selçuk İnan ve onun yanına gelip oyun kurmaya çalışan Gökhan Zan. Kimse mi yardım etmez savunmaya, nerede kaldı o mücadele?

İki tane de şok gol yiyorsun, futbolun ışık vermiyor, zemin desen olan ışığı da karartıyor ama Galatasaray'ı uyandırmayacaksın, uyandığında bu takım isyan eder ve o isyanıyla birlikte ayağa kalkar, maçı çevirir, çok da önemli mesajlar verir.

Bu maçla birlikte şampiyonluk ateşi yanmıştır, hepimize hayırlı olsun.

İsyani Sneijder başlattı, Burak Yılmaz ve Drogba körükledi, Selçuk İnan ise maç boyunca dik durdu. Sneijder'in golünden sonra da zaten agresif futbolun kaliteyle birleştiğinde ortaya ne çıkacağını gördük.

Sneijder'in ortaya geçmesi olayı başlattı. Daha fazla sorumluluk alan Sneijder kalitesini ortaya koydu. Drogba topu hücumda tutan isimdi, Sneijder'in pasları Drogba'yı da etki alanına soktu ve Burak Yılmaz'ın da mücadelesi, isteği, arayışı ona iki golü getirdi. Selçuk İnan'ın da attığı gol, maçın imzası oldu.

Konuşulacak şeyler var Galatasaray adına ama şimdi değil, bu maçın adı isyan çünkü...

2 yorum:

  1. Galatasaray 0-2'den gelip maçı 4-2 kazandı. takımımızı bu galibiyetten ötürü tebrik ediyorum.. taraftarımızıda helal olsun !!! hakemin kötü yönetimine ve art niyetine rağmen sahaya yabancı madde atmadılar ve cereyana gelmediler.. işte taraftarlık budur, işte maç böyle izlenir..

    hakemede burdan sesleniyorum; allah seninde, seni oraya atayıp, başımıza belaaaa edeninde belasını versin.. yazıklar olsun böyle bir hakeme !!!

    maçı tek kelimeyle katletti..

    son haftalarda rakiplerimiz nedendir bilmiyorum. !!!

    65-70'e kadar kart görmüyor, ama bize ilk pozisyonda hemen kart çıkıyor.. federasyonun amacı bellidir. ligi dengelemek için galatasarayın puan kaybetmesini istiyor.. beşiktaş ve fenerbahçe bu hafta hakemlerle maç kazandılar..

    ama biz, hakemle kaybedecektik.. bu hafta kazandık..

    ama ilerki haftalarda bu şerefsiz hakemler böyle yönetmeye devam edecektir..#

    YanıtlaSil
  2. geçen seneki samsun deplasmanı ve bu maçlar şampiyonluk getirecek cinsen maçlar bana kalırsa. takımın ayağa kalkışı ve ortaya konan mücadele gerçekten çok özeldi. umarım tüm takımda böyle oynadıkları her maçı kazanabileceklerini idrak etmiştir bu maç sonunda.

    bu maçtan çıkarılması gereken derslere gelirsek; galatasaray'ın muhakkak bir stoper ve bir sol bek alması lazım ve bunları yabancı kontenjanını düşünerek en az birinin yerli olması gerektiğini düşünerek alması lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir