16 Şubat 2013 Cumartesi

Ligde Kalan 12 Maçın 7'si TT Arena'da

Drogba resimleri, videolarıyla dolup taştı sosyal medya. Hatta İspanya ve İngiltere'de de twitter'da tt olmuş durumdaydı Drogba. Çok acayip bir etki gerçekten. Mesele de Drogba'nın maç kazandırması, 1 gol 1 asist olayı da değil, başka ama tarihini bulamıyoruz.

Sneijder'in de etkisi Drogba'nın oyuna girişinden sonra yükseldi. Atılan iki golü başlatan pas ona ait, bu maç daha fazla sorumluluk alan bir Sneijder vardı, bu uyum yükseldiği sürece de Sneijder'i gerçek anlamda izlemeye başlayacağız.

Son 30 dakika şunu gösterdi ayrıca, Drogba bu takımın bir anda lideri olmuş, bu mühim. Bu saygıyı çok kısa bir zamanda takım içerisinde yaymış.

Drogba ve Sneijder ile ilgili son olarak şunu yazayım, Galatasaray forması altında bir gol sevincinde bu iki adamı birlikte gördük ya, ölsek bile gam yemeyiz sanırım.

Burak Yılmaz'ın da isminin altını çizelim aslında, 1 gol 1 asist o da, hatta Drogba'nın pası az daha yavaş gelse 2 gol de diyebilirdik buna. Şu durum ortaya çıkıyor, bu iki adam birbirinden rol çalmayacak, aksine ikisi de gol ve asist sayısı anlamında yükselecekler. Burak Yılmaz adına büyük bir şans oldu bu durum.

Çok sert bir maçtı, 9 tane sarı kart var maçta. Verilmeyen kırmızı kartları da sayarız, üstelik karşılıklı. Gergin değildi ama aşırı sert bir maçtı, bu da her iki takımın önceliğinin hücum ve tempodan kaynaklanmasıdır. Hızlı bir maçtı, iki takım da risk aldı, kazanmak istedi ama kalite farkı bu anlarda ortaya çıkıyor.

Çimler maç öncesi boyandı dediler bir de, anlamadım durumu. Anlayan biri varsa beni aydınlatsın, hayatımda ilk kez böyle bir şey duydum.

Semih Kaya'nın ilk yarının sonunda yediği sarı karta da takıldım aslında. Çok alakasız bir noktada, alakasız bir kart. Dany de 2 dakika önce bir sarı kart yemişti ve iki stoperimiz, böylesine tempolu bir maçta sarı kartlı oynadı ikinci yarıda ve bu büyük bir riskti aslında.

Dany demişken, ikinci yarının sonunda bizim yarı sahada rövaşata ile uzaklaştırdığı bir top var, yerden ne kadar yükseldi bilen var mı, akıl almaz bir vuruştu o.


Fikstür avantajlı bir konuma geldi, 12 maçın 7'si içeride ve oluşan bu havayla da içeride maç kaybedeceğimizi pek düşünmüyorum. Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmak adına güzel bir avatajdır bu, keşke kaybedilen o basit puan kayıpları hiç olmasaydı.

Gekas faktörünü de gördük bu arada, adam hata avcısı, normal şartlarda affetmiyor ama bu maçta üç tane kırılma anı varsa ikisi ona ait. Kaçırdığı ilk golde Sertan bomboş, pas atsa Akhisar 1-0 öndeydi. Direkten dönen top ikinci kırılma anı, üçüncüsü ise Drogba'nın oyuna girmesi...

4 yorum:

  1. çimlerin boyanma muhabbetı milli maç zamanından kalmaymış..dışardan zzemin ek çim getirmişler diğer varolan çimlerle rengi tutmadığı için kımyasal ıle boyamıslar..dunde aynı seyı yaptılar ama bu sefer renk tutturmak için degıl zemının bozuk kısımlarını kapatmak ıcın..topragı boyadılar resmen..neyse..şöyle de bir durum var drogba lan bu drogba sarı kırmızıyla trıbune kostu ellerıne actı sırtına sneıjder zıpladı yok boyle bır sey :)) sen ne buyuksun ne yucesın Galatasaray :))

    YanıtlaSil
  2. dünya drogba yı konuşuyor sneıjder i konuşuyor fener weboyu alıyor bu ne iş anlamadım..

    YanıtlaSil
  3. drogba bir tane göreceksiznin çogu maçı malupken cevirecek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir