5 Mart 2013 Salı

Galatasaray Tarihinin Bir Parçası Olmak Büyük Zevk; Marcio Santos

Biz onu daha çok, Saraçoğlu'nda son kazandığımız Fenerbahçe maçında attığı golle hatırlıyoruz. Uefa Kupası'nı aldığımız sezonda, Hakan Şükür ve Arif Erdem'le birlikte forvet hattımızın önemli bir alternatifiydi. Birlikte geldiği Capone kadar ses getirmedi belki ama Marcio Santos'u severdim ben, beğendiğim bir futbolcuydu. Bu röportajı da gerçekleştirebilmek benim için ayrı bir mutluluk oldu, umarım sizlerde beğenirsiniz...


Önce Galatasaray'a transfer sürecinizi konuşalım aslında. Carlos Alberto Capone ile birlikte transfer edilmiştiniz ve sizi Galatasaray'da tanıdık aslında. Transfer süreci nasıl gerçekleşti ve Türkiye'de bulduğunuz ortam nasıldı?

Marcio Santos: Evet, Capone ile birlikte o dönem Galatasaray'a transfer olmuştuk ve Brezilya'da da birlikte oynamıştık. Türkiye'de futbol oynamak mükemmeldi.

Hakan Şükür ve Arif Erdem'le birlikte forvet hattını oluşturdunuz Galatasaray'ın. Hatta Fenerbahçe'nin Stadı'nda en son kazandığımız maçta sizin de bir golünüz vardı. Sezonu nasıl değerlendiriyorsunuz, sizin adınıza nasıl geçen bir sezondu?

Marcio Santos: Biz pozisyonları paylaştık, çünkü karşımızda çok güçlü takımlar vardı ve değişim bazı maçlarda gerekliydi. Hakan Şükür ve Arif Erdem harika insan ve oyuncular. Bunu biliyorum ki, onlarla oynamak çok zevkliydi. Fenerbahçe golüyle ilgili, takımlardaki rekabeti, iyi skoru ve taraftarın mutluluğunu görmek her zaman iyidir.

Mircea Lucescu göreve geldiğinde Galatasaray'da çok fazla forma şansı bulamadınız ve sessiz bir ayrılık gerçekleşti bir bakıma. Galatasaray'dan ayrılma süreciniz nasıl gelişti?

Marcio Santos: Lucescu çok iyi bir antrenör, öncelikle bunu söylemem lazım. O dönemde takımımızda Jardel vardı ve bizi birlikte oynatması da mümkün değildi. Bu yüzden de tercihi Jardel oldu ve ben de onun kararına saygı duymak durumundaydım. Benim için Galatasaray tarihinin bir parçası olmak büyük bir zevk oldu ve o dönemde birçok arkadaşım takımdan ayrıldı.

Galatasaray'dan sonrasını da merak ediyoruz tabii, Galatasaray'dan sonra neler yaptınız, futbol yaşantınız nasıl ilerledi?

Marcio Santos: Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra 3 yıl Portekiz'de yaşadım. Önce Boavista formasını giydim, sonrasında União de Leiria'ya transfer oldum ama Boavista'ya geri döndüm. 2004 yılında ise Brezilya'ya geri döndüm ve sırasıyla Atlético Mineiro, São Caetano, Santa Cruz, Sertãozinho, Santo André ve Ponte Preta'da oynayarak kariyerimi sonlandırdım. Şimdilerde futbol ve inşaat alanında iş yapıyorum.


Gelecek adına planlarınız neler?

Marcio Santos: Öncelikli olan inşaat işlerim ama insanların da futbol konusunda hayallerini gerçekleştirmesinde yardımcı oluyorum.

Galatasaray'ı bugünlerde takip edebiliyor musunuz, eğer takip edebiliyorsanız nasıl değerlendirirsiniz takımı?

Marcio Santos: Son zamanlarda Galatasaray'ı çok fazla takip edemedim ama benim görüşüme göre bu takım her zaman çok büyük ve güçlü olacaktır.

Röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Biz Galatasaraylılar için son olarak neler söylemek istersiniz?

Marcio Santos: Bu röportaj benim için büyük bir zevkti, Cim Bom Bom'u çok sevdiğimi söylemek istiyorum.

5 yorum:

  1. süper olmuş
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Elinize, yüreğinize ve emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Burak yine farkını ortaya koymuşsun cok tesekkür ederim emeklerin ıcın. futbol sanki eskiden cok baskaydı gıbı geliyo boyle roportajlar sayesınde tebessümle okuyup izliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Helal olsun size be.Marcionun gollere kuş stili kollarını açarak sevinmesini de unutmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  5. Gol attıktan sonra kollarını kuş gibi çırpardı ve bu soruyu sormayı nasıl atladığıma inanamıyorum :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir