22 Mart 2013 Cuma

Şansımızın Olması Bir Mucize, Artık Bunu Zorlamak Gerekiyor


Bu tip takımlara karşı kim oynarsa oynasın, istedikleri farklı skoru her şekilde alıyorlar. Ama Türkiye bu tip takımlara karşı oynadığında söylenen en klişe yorum, ''bu tip takımlara karşı konsatre olmak zor, futbol doğal, skora bakmamak lazım'' şeklinde oluyor.

Türkiye, son yıllarda bu tip takımlara karşı zorlanabiliyor aslında ama 2014 adına oynadığımız resmi maçlarda ışık vermediğimiz için, bu maçta oynanan kötü futbolu da eleştirmek durumdayız. Rakibimiz olan Macaristan'ın 5 gol attığı Andorra'ya karşı 2 gol bulabiliyorsanız sıkıntı var demektir. Belki de puanlar eşit olacak, karışık bir grup zaten ve kazanılacak gol averajının önemi inanılmaz büyük.


Maça bakarsak, çok istekli bir Türkiye de görmedik aslında. Tempo arayan, baskı yapan bir takım yoktu. Daha kontrollü oynamaya çalışan, pas deneyen ama başaramayan, kanatları kullanamayan, tamamen bireysel yeteneklerle iş bitirmeye çalışan bir görüntü. Bireysel yeteneklerle de iş bitti zaten. Selçuk İnan'ın frikiği, Burak Yılmaz'ın da bitiriciliği. Organize bir ataktan bahsetmek imkansız, öyle bir futbol oynamadık.

Üstelik Andorra'ya yüzde yüzlük bir pozisyon da verdik, grupta ilk gollerine çok yaklaştılar. Hiddink döneminde en çok eleştirdiğimiz nokta savunma konusundaydı ama hücumda bir kalite vardı yine de. Şimdi hücumda o kaliteyi de izleyemiyoruz.

Maçın en çok koşanı kim oldu bilmiyorum ama Arda Turan'ı izledik maç boyunca. Sürekli koştu, top aldı ve ezdi. Maçın içerisinde en çok olan o ama takımı yönlendirmek Arda Turan'a kaldıysa Türkiye'nin görüntüsü de bu oluyor. Hiddink dönemindeki Arda Turan'a baktığımızda, o varsa Milli Takım var diyorduk. Şimdiki görüntüsü vasatı aşamıyor.

Bu tip takımlara karşı şut denersiniz, rakip kaleci büyük nimet ama bu da denenmedi. Selçuk İnan'ın vurduğu iki şut var sadece. Nuri Şahin'i de göremedik, o da Klopp dışında çalıştığı tüm teknik adamlarla vasatı aşamayan bir görüntü içerisinde. Klopp'un onun üzerinde yarattığı fark nedir cidden bilemiyorum.

Bir de Sercan Sararer durumu var. Resmi maçlarda iyi oynadığını gördüğüm bir an bile yok ama sürekli bir ısrar devam ediyor. Sinirlendiğim nokta da bu zaten.

Öyle ya da böyle Andorra'yı geçtik. Önümüzde final maçı niteliğinde olacak Macaristan karşılaşması var ve o maçın havası mutlaka farklı olacak. Şu kötü tabloda bile hala şansımızın olması mucize, artık bunu zorlamak gerekiyor. Macaristan ve Romanya'nın berabere kalması büyük nimet oldu bu anlamda...

2 yorum:

  1. ANDORRA profesyonel bir takım bile değil..
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. cuma günkü milli takım skor ne olursa olsun önümüze umutla bakmamıza neden olabilecek bir performans sergiledi. salı günkü macaristan maçında sahaya daha fazla bir şey koyamazsak romanya maçına benzer bir hüsran yaşayabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir