2 Mart 2013 Cumartesi

Selçuk İnan'ı Ön Libero Olarak Kullanmak Mıdır Doğru Olan?


Maçın özeti bu fotoğraf ve tanımı da şu, daha ne yapsın.

Takım ön liberosuz. Melo sezon başından bu yana hikaye, iyiye gideceğine daha da ortalardan kayboluyor. Aksi olan şu, alternatifi de yok ve Melo'suz maçların sonunda da Melo olmalıydı diyebiliyoruz. Melo'lu maçların ardından da Melo'yu eleştiriyoruz.

İlk yarıda kaptırdığı iki topta iki kontra atak yakaladı Eskişehirspor. İlk yarının sonunda da Galatasaray adına maçın en çok koşan futbolcusuydu ve bu istatistiğin de aslında o kadar önemli olmadığının göstergesidir bu durum. Katkısından öte zararı var ve onun kötü futbolu da tüm sistemin çarklarının tersten dönmesinin sebebi.

Melo yokken Yekta Kurtuluş alternatif. Yekta Kurtuluş ile Melo'nun maksimumları arasında dağlar var, bu yüzden Melo ısrarı geliyor ama Yekta Kurtuluş'un da mücadelesini hep alkışlıyoruz, önemli bir isim. Ama iki orta sahayla oynama isteği, Melo varken imkansız. Geçen sezon en büyük kozumuzdu oysa. Melo'nun yerine oynayan da geçen sezonki etkiyi elbette gösteremiyor ve bu da yeni bir sürece yol açtı.

Selçuk İnan takımın ön liberosu oldu artık, bu da iyi birşey değil.

Bunun adı fedakarlık aslında. Kötü mü oynuyor dersek Selçuk İnan için, cevap hayır. Aksine orta sahada savunma konusunda aktif tek isim. Oraya koşuyor, buraya koşuyor, 90 dakika mücadele halinde ama bu adamı özel kılan, ön libero oynaması mı yoksa takım hücuma çıkarken takımı yönlendirmesi mi?

Sonra Selçuk İnan'ın istatistikleri bu sezon düştü yorumu üzerinden eleştiriler geliyor. Elbette istatistiği düşecek, geçen sezonun orta sahası mı var Galatasaray'da. Defansif olarak bu kadar aktif olmak zorunda kalan adam hücum konusunda nasıl risk alsın. Melo öne çıktığında Selçuk İnan onu taşıyor ama Selçuk İnan öne çıktığında orta sahanın defansif aksiyonunda kim var?

Bir de bunu üstüne Melo'nun yerine oyuna giren isim Aydın Yılmaz. Melo kötüydü ve çıkması lazımdı, bunu herkes söylüyor ama Eskişehirspor maçın hakimiyken, orta sahada sadece Selçuk İnan'ı bırakmak ama bu maç özelinde de değil, genel olarak soru şu;

Selçuk İnan'ı ön libero olarak kullanmak mıdır doğru olan?

Üstüne duran topları da elinden aldık. Kullandığı duran top sayısı azaldı. Sneijder de duran top kullanıyor, Drogba ise direk kaleye vuruşlarda topu hiç bırakmıyor. Selçuk İnan da insan, bu tip konuları asla sorun etmeyeceğini biliyorum ama oyundan düşmesi de normal.

Böyle bir ortamda Selçuk İnan'ı hücumda tutabilmenin tek yolu duran toplar ama o konuda da alternatiflerin çok olması Selçuk İnan'ı geride tutar oldu ama bu takımın bir numaralı duran top kullanıcısı Sneijder ve Drogba'ya rağmen bence Selçuk İnan olmalı.

Ki Drogba son frikikte kötü vurmadı, aksine iyi bir vuruştu o. Gol de olabilirdi ama farketmiyor. O ortamda o topa vurmak Selçuk İnan'ın hakkıydı, geçen 1.5 sezon bize bunu gösteriyor.

Haliyle de bu fotoğraf maçın özeti oluyor...

3 yorum:

  1. melo gecen sezonkı perfomansının kredısını fazlasıyla tukettı artık adını dahı duymak ıstemıyorum yeter artık oynadıgı her macta takıımımızı yanlız bıraktı sankı sahada hayalet gıbı dolasıyor s 04 macından sonra melo yu bu takımda gormek ıstemıyorum yonetımı taraftaı teknık heyetı kısacası herkez bu maca kıtlenmıs melo beyefendı zahmet edıpde jones ı takıp etmıyo daha ne demelı. yekta mukemmel olmayabılır ama suankı melodan her halıyle daha ıyı nedır bu hocada kı melo sevdası anlamadım gıttım melonun hatalarını bır Turk futbolcu yapsa kadroya sokmazdı herhalde daha once bu tıp durumları cok yapmıslıgı vardır hocanın. selcuk a ıse sadece helal olsun dıyebılıyorum tek basına bıseyler yapmaya calısıyor ayakta alıslanacak bırı varsa oda selcuktur.

    YanıtlaSil
  2. Bu zamana kadar aldığım Galatasaray formalarının arkasına hiç futbolcu ismi yazdırmadım.Çünkü her futbolcu elbet birgün iyi kötü gider.Tamam bazılarının yeri farklıdır,farklı seversin.Yine de yazdırasım gelmemiştir.Selçuk İnan ise bu tabumu yıktı bu adam sanki Galatasaray'ın ete kemiğe bürünmüş hali..

    YanıtlaSil
  3. orta sahanin direncini tutacak adam hamit aslinda , formsuz melo ya bin kere tercih edilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir