9 Nisan 2013 Salı

Galatasaray 3-2 Real Madrid, Tarih Bu Maçı da Yazar


Tarih bu maçı da yazar, şu takımla ne kadar gurur duysak az. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene, herkese helal olsun. 3-0'ın rövanşında, Real Madrid gibi bir takıma karşı tur umudunu yaratıyorsun, 4. golü bulamadığın için üzülüyorsun, rakibi paniğe sürüklüyorsun. Anın, seviyenin, maçın tadını çıkaralım dediğim buydu işte, anlatmak istediğim ama anlatamadığım.

3-0'ın ardından bu maça motive olmanın tek yolu, rakibin Real Madrid olmasıdır. Tur bir yana, alacağınız bir galibiyetle bile geleceğiniz noktayı biliyorsunuz. Mesaj maçıdır bu tip maçlar, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalini ben de fazlasıyla hak ediyorum demenin diğer bir yolu.

1-0 da geriye düşüyorsunuz üstelik. İlk yarıda da, topa hakim olan taraf sizsiniz ama organize olduğunuz atak sayısı sıfır. Oyun, Real Madrid'in kontrolünde ve bu imkanı da size tanıyan taraf onlar. Dünya'nın en iyi kontra takımı Real Madrid ve Galatasaray hücum ararken kapacakları toplarla etkili olmak istediler. İlk maçta bunu başardılar ama bu maçta Galatasaray savunması çok daha iyi bir günündeydi, özellikle de Gökhan Zan.

Dany'nin yokluğu, Real Madrid'in kontra futboluna karşı büyük handikap derken, Gökhan Zan'ın dengeli futboluyla Galatasaray savunması oldukça dengeliydi ama Real Madrid ve Galatasaray arasındaki asıl farkın da hücumdan öte savunmadan geçtiğini söylemek lazım. İlk yarıda izlediğimiz görüntü buydu.

İlk maçta yapamadığımız diğer birşey, Mesut Özil'i durduramamak oldu. Melo'ydu onun adamı ve Melo için çok kötü oynamadı diyemesek bile, Mesut Özil'i çok serbest bırakmasının faturası ağır olmuştu. Bu maçta ise tam tersi, Melo bir ara tek başına savunma yapıyordu. Xabi Alonso'nun da yokluğu da mühim, Mesut Özil'i tek bırakdı hücumda organize olabilmek adına ve Melo savunmayı müthiş süpürdü.

Galatasaray'ın isyanını çok konuştuk, ikinci yarılarda farklılaşan Galatasaray'ı. Bu maç zirvesidir sanırım. Bir anda 3-1'e geldi maç, tur umudu doğdu. Hamit Altıntop & Amrabat değişikliğiyle farklılaşan hücum, Umut Bulut & Sabri Sarıoğlu değişikliğiyle daha da farklı bir hal aldı ve önde müthiş bir baskı uyguladı Galatasaray. Real Madrid'in bir maçta üç gol yediğini az görürüz, böyle bir savunma takımının ama böylesine bir paniğin içerisine sürüklendiğini ise daha da nadir görürüz.

Amrabat'ın da hakkını verelim, son iki maçtır 45. dakikada oyuna giriyor ve harikalar yaratıyor. Bundan ötesi ise genel olarak Şampiyonlar Ligi performansı oldukça iyi. Bu maçta da Galatasaray'a hız katan isimdi. Önde baskı geldikçe, kalite ortaya çıkıyor. Sneijder ve Drogba bu seviyeler için transfer edildi. Her ikisinin de attığı gole bakınca, ortaya çıkan kaliteyi görüyoruz.

En güzeli de, maç 3-1 olduğunda 5. golü düşünmek, tur için umutlanmak. 80. dakikada, Mesut Özil oyundan çıkıp Raul Albiol oyuna giriyordu, maçın özeti bu zaten. 2-1 yenilirsek üzüleceğim diyen Mourinho, 3-2 kaybettiğimiz için mutluyum diyor maç sonunda. Doğruyu söylemek gerekirse korktuk diyebiliyor.

Bu durumda da, tarih bu maçı da yazar demek düşüyor bizlere. Bu gurur hepimizin, bu gururu yaşatan sonsuz teşekkürler...

8 yorum:

  1. tamam bu yılki avrupa performansı gayet güzeldi. oynadığımız tüm takımları yendik ama bi bakayım dedim seneye şampiyonlar liginde ne var diye. herhalde 3. torba seneyeki durumu biraz anlatır. 1-2 takımlık belki değişimler olabilir ama 3. torba genel olarak şöyle: juventus,psg,dortmund,m.city,ajax,psv,zenit,d.kiev..bu nedir ya?
    torblardaki en kolay olabilecek kuray çektim kendimce: porto,cska,d.kiev,galatasaray. bu bile bu seneki gruptan zor gibi sanki.

    YanıtlaSil
  2. ilk yarılar onların ikinci yarılar bizim olsun.

    YanıtlaSil
  3. Adısz demişsin gelecek sene zor falan, filan. Ben sana şöyle söyleyeyim sen Galatasaray'lı değilsin, hatta ileriye götüreyim sen Galatasaray'lıysan bile 15'li yaşlara gelmiş ergensin. Üste yazdığın takımlar zor değil, bizim grubumuz Madrid, United, Juventus'lu olsun bize ancak o yakışır, dünkü maçı izledikten sonra hala gelecek adına kaygılıysan ben senin Galatasaray'lılığından şüphe ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bir G.Saray lı olarak R.Madrid e üç gol atacağımız aklımın ucundan geçmedi. Ama maçı izlerken dördüncü golu atamadığımıza üzüldüm.Unutulmaz bir geceydi.R.Madrid maçı Terim e bazı kararları değiştirmesinde umarım fikir vermiştir.Öncelikle elinde ne kadar bol golcüsüde olsa oyuna hakim olmak, oyuna topa sahip olmak için orta sahan kalabalık olacak. İşte R.Madrid maçı Umut çıkıp orta saha kalabalıklaşınca takım topa sahip oldu.Amrabat ve Sabri nin enerjiside oyunu çevirdi. Bu arada bazılarının dağınık bulduğu Amrabat çok farklı bir oyuncu. G.Saray ı karşı kaleye direkt taşıyan değişik bir futbolcu.Top kaybeder ezer ama bir şekilde yarattığı tehlikelerle skora etki eder.Ancak Terim Amrabatı esas verimli olacağı sağ kanatta değil ısrarla ters tarafta solda oynatıyor.Amrabat Drogbaya attırdığı golde ki gibi esas yeri olan sağda oynarsa ve takımda sürekli oynayıp özgüven kazanırsa verimliliği kesinlikle çok daha fazla olur.
    Bu platformda G.Zan ın defansta Danny yanında oynaması gerektiğini yazdığımda birçok kişi eleştirdi.Şimdi Burak bey dahil medyanın birçoğu G.Zan ın yükselen formundan bahsediyor.

    YanıtlaSil
  5. Bence bu maçın en önemli mesajı medyaya verildi ; Rakibin adının bir önemi yok , Galatasaray her maçı her takıma karşı çevirebilecek seviyededir.

    YanıtlaSil
  6. semih de artik su acemi hamlelerine son vermesi lazim. topu uzaklastiricam diye sacma bi vurusla adamin ayagina geri veriyorsun. ligde ya da braga'ya karsi falan affedilir de real madrid affetmez.

    YanıtlaSil
  7. O değil de iyi analizci çıktım ben Burak, sen beni yabana atma hahaha =)

    YanıtlaSil
  8. Tarih tekerrrür etti ''maalesef'' :) 2001'de Bernabeu'da 3-0, Ali Samiyen'de (Arena'da) 3-2 bitmişti. Ama bu sefer harbiden üzdü. Ah Sneijder onu kaçırmasaydı,ah Drogba ofsayt olmasaydı diyebiliyoruz ki bu da inanılmaz önemli birşey, karşındaki rakibin Real Madrid ve onları telaşa,gerginliğe sürükledin daha ne olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir