28 Nisan 2013 Pazar

Gaziantepspor 0-1 Galatasaray, Şampiyonluk İçin Son ''1''


Geçen sezon çok daha kritik durumlar yaşadık, daha kritik maçlar oynadık ama gergin, panik veya rehavet şeklinde bir görüntü olmadı. Gaziantepspor maçında ise gerginliği, yer yer de rehaveti hissettik.

En zor deplasmandı, kötü de oynadık ama kazanmasını bildik. Şampiyon takımın yapması gerektiğini yaptık. Gerginlik ve rehavet istemsiz bir puan kaybını da yaşatabilirdi ama bu maçlarda da bu kadar.

Sneijder'in yokluğunu Elazığspor maçında pek aramadık. Rakibin savunma kurgusu karşısında Yekta Kurtuluş'un hücum presi oldukça etkili olmuştu ama ince paslar konusunda zayıf kalmıştı. Gaziantepspor karşısında hücum presi de etkili olamadı, aldığı tüm topları ezdi.

Sadece o da değil, Hamit Altıntop'u da bu listeye ekliyoruz. Gaziantepspor da kötü bir takım değil, böyle olunca maçın ilk yarısında hücum anlamında çok fazla varlık gösteremedik, üstüne rakibin kontra tehlikesini de hissettik.

İkinci yarıda atılan en önemli adım, savunmada sertliği sağlamaktı. Orta sahadaki baklava dizilimi daha da daraldı, oyunu tutmaya başladık ve Binya'nın hatası Galatasaray'a golü getirdi. Oynanan futbola, rakibin bu hatası büyük nimetti.

Gaziantepspor'un Cenk Tosun ve Traore hamleleri hücumda hareket getirdi ama Galatasaray'a da hızlı hücum imkanı sundu. Emre Çolak'ın sol taraftan Burak Yılmaz'ı göremediği iki tane pozisyon var. Emre Çolak'ın özeti niteliğinde pozisyonlardı. 2-0'ı bulamayınca da rakibin baskısını hissediyorsun.

Fenerbahçe 2-1 kazandı. Şu maçta yaşanacak bir puan kaybı hoş olmayacaktı, bunu düşünerek skoru garanti altına almalıydık ama bir şekilde kazandık. Olaya böyle bakıyorum, hele ki bu haftalarda.

Ayrıca, oyuna yeni bir stoper almak, daha güçlü savunma yapacağın anlamına gelmiyor. Hamit Altıntop & Gökhan Zan değişikliğine anlam veremedim. Son pozisyonda o kafa gol de olabilirdi, çıkaramayacağımız bir gol. Yeni bir stoper alacağımıza, hücumda topu tutmayı denesek, Amrabat'ı düşünsek son dakikaları daha rahat geçireceğimizi düşünüyorum.

6 da 6 oldu seri. Lig boyunca vites düşük ilerledik, anlamsız puan kayıpları yaşadık ama ayağa kalkılması gereken zamanlarda da seriyi yakaladık, şampiyon bir takımın yapması gerektiğini yapıyoruz. Sivasspor karşısında kazandığımız an şampiyonluğu kutlayacağız. Son 2 haftaya şampiyon girmenin rahatlığını başka bir yerde bulamayız.

1 yorum:

  1. Herkezin bizi şampiyon ilan ettiği noktada da oyunculardan iyi oyun beklemek zaten zor. Arka arkaya hemde ligin bu döneminde 6 galibiyet çok önemli bu sezon hiçbir takım 5 maçtan fazla arka arkaya kazanmadı yanlış bilmiyorsam. Ayrıca yıllardır hayalini kurduğum son 2-3 hafta kala şampiyonlu garantilemek de çok güzel olacak tabi Sivas ı yenersek. Böyle zorlu belki kalite düşük ama puan ortalamasınında çok düşük olduğu bir ligde bu noktada olmak gerçekten taktir edilesi bir durum...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir