21 Nisan 2013 Pazar

Gekas'ı Türk Futboluna Sunan Samsunspor'a Bir Teşekkür


Gekas'ı hala Samsunspor forması altında hatırlamak istiyorum. Bu yüzden de, Gekas'ın Türkiye'ye dönmesi beni bir yandan sevindirdi, şu performansını gördükçe müthiş keyif alıyorum. Hele ki bunu Akhisar Belediyesi gibi güzel bir takım, Hamza Hamzaoğlu gibi kaliteli bir teknik adam için yaptığını görünce. Ama bir yandan da içim içimi yiyor, bu adam Samsunspor formasını hala giyiyor olmalıydı diye.

İddiam açık. Geçtiğimiz sezonun son 2-3 haftasında Gekas forma giyebiliyor olsaydı Samsunspor ligde kalacaktı. Samsunspor adına ligde kalma umudunu yaratan futbolcuların başında Gekas geliyordu ve onun önderlik ettiği isyanla birlikte son maça kaldı bu iş ve son maç olan Sivasspor karşısında da kaçan goller hala aklımda. Sadece o maç oynasaydı Gekas, farklı konuşuyorduk bugün.

Belki yine Gekas destanı yazıyorduk ama Samsunspor üzerine dönüyordu bu muhabbet. Neyse, olan oldu artık. Önümüze bakıyor ve Gekas destanına şahit olmaya devam ediyoruz.

Şu var, Gekas'ı Türkiye'ye kazandıran Samsunspor oldu. Samsunspor'da gösterdiği performans, onun Türk futbolu adına referansıydı ama buna rağmen ısrar etmedi takımlarımız onun üzerinde. Levante'ye gitti önce, ligin devre arasında da PTT 1.Lig'de oynamayı bile göze aldı derken Akhisar Belediyesi bu transferi gerçekleştirdi.

Sadece 300 bin avro maliyetle üstelik. Ligde kalmanın pahası biçilemeyecek onlar adına, bu anlamda da baktığımızda müthiş bir iş.

Akhisar Belediyesi'ni, daha da ötesi Hamza Hamzaoğlu'nu çok seviyorum. Son derece mütevazi bütçeyle bu noktaya geldiler. Alt ligden getirdikleri futbolcuları kapının önüne koymadılar, ayaklarını yorganlarına göre uzattılar, bağırmadılar, isyan etmediler, sineye çektiler ve sadece futbola odaklandılar. Devre arasında da yaptıkları Gekas vari bir kalite hamlesiyle birlikte bugün mucizenin eşiğine gelmiş durumdalar.

Hepimiz bu takımı tutuyoruz aslında, ligde kalmalarını istiyoruz. Bu takım için olumsuz konuşan bir kişi bile görmedim ben. Her anlamda beğeniyoruz, takdir ediyoruz. Bu ligin en renkli takımı onlar. Ligde kalmaları durumunda da sezonun takımı olacaklar, çok net...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir