3 Nisan 2013 Çarşamba

Kaybetmenin Kolay, Kazanmanın Olay Olduğu Bir Maç


Klopp'un Real Madrid maçı sonrasında yaptığı yorumu, dün akşam BVB Türkiye ekibi twitter'da dile getirdi ama çok fazla etki yarattı mı bilmiyorum bu durum. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'i durdurmayı başarabilen tek takım olmuştu Dortmund. Bunu da Xabi Alonso'yu kitlemeye çalışarak başarmışlardı.

Real Madrid'i anlatmaya gerek yok. Kimle eşleşmek istemezsin diye bana sorsalardı, önce Barcelona sonra da Real Madrid derdim. Formda bir Bayern Münih de var mesela, onların yıkıcı etkisi bu sezon daha yüksek hatta ama ben onlarla eşleşmeyi, Real Madrid'le eşleşmeye tercih ederdim mesela.

Şu maç için yapılabilecek tek yorum, yukarıda da belirttiğim gibi. Xabi Alonso'yu orta sahada kitleyerek, Real Madrid'in pas kanallarına en etkili darbeyi vurmak ve onları bireysel yeteneklerin insafına bırakmak. Bu başarılabilir mi, çok zor ama denenmesi en mantıklı durum.

Galatasaray'ın zaafı kanatlarda mesela. 4-1-2-1-2 gibi oynayacağız yine, hatta sahaya çıkacak 11'i de hepimiz biliyoruz, değişiklik olmaz, rakibe göre bir sistem belirlenmez. Çünkü Galatasaray'ın en iyi oynadığı sistem bu ve rakibe göre kurgulanmış herhangi bir sistemde de şansımızın olduğunu düşünmüyorum. Sebebi de, hataya uygun bir takım olmamız.

Cristiano Ronaldo ve Di Maria etkisini merak ediyorum. Eboue'nin tecrübesi Ronaldo karşısında ne derece etkili olur bilemiyorum ama Riera'nın kanadı Di Maria adına büyük nimet. Bunu da kullanmak isteyeceklerdir ve Selçuk İnan & Hamit Altıntop ikilisinin kanatlara vereceği destek, Schalke 04 maçının da üzerinde olmalı.

O maçta bu ikilinin kanatlara verdiği desteği çok övmüştük. Farfan ve Bastos gibi isimlere karşı sağlam durmuştu Galatasaray ama Real Madrid karşısında bu kanatların seviyesi çok daha yükselecek.

Tecrübe de ön planda. Drogba ve Sneijder gibi futbolcular bu tip maçlar için transfer edildi. Ayrıca Burak Yılmaz gibi bir vitrin futbolcusu da var bu sezon Galatasaray'ın. Real Madrid karşısında da en büyük koz o olacaktır.

Biraz daha dengeli oynarız ama sistemimizden de ödün vermeyiz. Gol arar Galatasaray ve bulma ihtimali de güçlü. Evinde her maçta gol yiyen bir Real Madrid var ama onların sahasında alacağınız avantajlı bir skor bile sizi kendi sahanızda favori yapmayacak. Böyle bir eşleşme bu işte.

Kaybetmek kolay, kazanmak olay söyleminin anlamı bu maç işte. Kaybedebiliriz, çok kötü bir skor da alabiliriz ama Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline kalarak görevimizi fazlasıyla yerine getirdik bence. Bunu da düşünerek, bu seviyenin tadını çıkaralım önce. Unutulmaması gereken şey bu.

Umutsuz olmaya da gerek yok tabii, yine bir ilk neden olmasın. Galatasaray ilkerin takımı değil mi, ülkemiz için Avrupa geleneğinin en önemli temsilcisi değil mi, daha önce başarmadı mı bu tip zaferler...


4 yorum:

  1. Uzun bir aradan sonra avrupada böyle boy göstermek beni çok heyecanlandırıyor. Belki eleneceğiz dediğiniz gibi ama buralarda olmak bile güzel bir şey.

    Real Madrid'in pas merkezi olan Xabi Alonso'yu dediğiniz gibi mutlaka durdurmamız lazım. Bu bir zamanlar Mehmet Topal'ın , Alex'i durdurması gibi bir taktik. Ama şartlar ve kalite çok çok üst seviyede tabi.

    Kanatlarda sanırım bütün Galatasaraylıların ortak çekincesi. Schalke maçında bilr Bastos ve Farfana karşı zor anlar yaşadığımız zamanlar olmuştu. Şimdi kalite olarak çok daha iyi iki kanat oyuncusu var karşımızda. Sağ tarafımız biraz daha güçlü gibi duruyor. Hamit ve Eboue ikilisinin Ronaldo'nun tarafında olması çok daha büyük bir avantaj oldu. Diğer tarafta ise Di Maria var. Onu karşılayacak isim ise Riera. Riera konusunda çok şeyler söylenebilir. Bence takımdaki en zeki oyunculardan birisi. Zaten zeki bir oyuncu olmasa mevkisi olmayan ve çok kritik bir bölge olan sol bekte inanılmaz hatalar yapardı. Ama tabi defansif yönden biraz zayıf. Bu nedenle Selçuğun sol iç gibi oynayıp Riera'ya çok büyük bir katkı göstermesi gerek. Savunmada olduğumuz zamanalarda da Melo'nun stoper gibi durup Dany'nin sol tarafa yardım etmesi düşünülebilir.

    Artık biz ne desek boş. Gerçi her maç için öyle. Sahada eminim her şey değişiyordur. Bernabéu'nun o atmosferinde eminim bütün oyuncularımız kendilerine yakışanı oynayacaklardır.

    "Kaybetmek kolay, kazanmak olay söyleminin anlamı bu maç işte."

    Demişsiniz zaten özetlemişsiniz her şeyi : )

    "Galatasaray hep bahsettiğimiz gibi Türk futbolunun avrupadaki en önemli temsilcisi olmuştur. Yapılmayanları yapmış, imkansız denenleri başarmıştır... Bizim tek amacımız büyük kurucumuz Ali Sami Yen'in dediği gibi "Türk olmayan takımları yenmektir" "

    http://cimbom724.blogspot.com/2013/04/galatasaray-zoru-sever.html

    Pençe atma aslanım, kükresen de yeter !

    YanıtlaSil
  2. "İnanan bir kişinin yapamayacağı bir şey yoktur." Hz. isa

    YanıtlaSil
  3. bence maçın kilidi semih ve danny'nin oyununa bağlı.
    ben takımın gol atacağına adım gibi eminim. belki birden fazla bile atabiliriz. ama defansif dikkat, kademe, konsantrasyon, ön sezi bu maçta çok muhim. tabi ki adam paylaşımı ve hava topları özellikle duran toplarda. madridi akan oyunda durdurup gidip de duran toptan gol yersek çok üzülürüm.

    semih ve danny anahtar; melo'nun özellikle ortadan mesutun paslarını kesmesi ve tabşi ki selçuk, hamit hatta şınayderin ortada alanso'ya basmaları lazım.

    çok zor maç, inanılmaz heyecanlıyım. herşey bence ilk 5 dakikaya bağlı. Schalke maçında 3 dakika sonra kesin gol atacağımızı anlamıştım. umarım aynı hissiyatı bu maçta da veririz.

    eğer geri çekilmezsek, pas yaparsak, kırılmazsak; sonuna kadar kora kor gideriz bence.

    ama semih ve danny için hayatlarının belki de en önemli maçı. Çok büyük bir sınav; umarım iyi konsantre olup, hata yapmazlar.

    YanıtlaSil
  4. en asagıdaki resimdeki cümle Fatih Terim tarafından söylenilmis gibi duruyor ama aslında o söz CHE GUEVARAya ait
    gözüm takıldı söyleyeyim dedim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir