24 Nisan 2013 Çarşamba

Kazım Kazım'ın Pişmanlığı


Fatih Terim'in Kazım Kazım üzerinde fazla emeği var, bu bir gerçek. Onu Milli Takım'a çağıran da Fatih Terim'di, Euro 2008'de 23 kişilik kadroda bile olması beklenmezken, onu her maç banko oynatan da.

Fenerbahçe forması giyiyorken sevilmeyen bir futbolcuydu, o şartlarda Galatasaray'a gelmek ve kendini kabul ettirmek, belli ölçüde sevdirmek büyük iştir. Bunu da başardı. Oynadığı iki yarım sezonda, takımın önemli yüzlerinden biri de oldu.

Geçen sezonun ilk yarısına baktığımızda, takımın iyi gidişatında payı da vardır ama kafalarda başka bir kanat oyuncusu düşüncesi vardı sanki. Riera da bu anlamda beğenilmiyordu ama Kazım Kazım konusu daha ilginç. Takımdayken eleştirilen bu adamın sürpriz şekilde gideceğini öğrendiğimizde, neden gönderildi, gitmemeliydi gibi düşünceler de doğdu.

Formasını Engin Baytar'a kaptırması, üstüne de Yiğit Gökoğlan transferi derken forma şansı bulamayacağını mı düşündü bilmiyorum. Çabuk pes etti, bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Fatih Terim'e de çok büyük ayıp etti.

Transferin son günü gidiyorum diyorsun ve Yunanistan yollarına düşüyorsun. Sen böyle yaptığında da, yeni sezon olduğunda Galatasaray'ın kampına dahi kabul edilmiyorsun doğal olarak.

Sezonu Blackburn Rovers formasıyla geçiriyor, kötü de bir sezon geçmedi onun adına ama Galatasaray'da olabilirdi şu an, önemli de bir alternatif olurdu, buna eminim. Kendi de zaten bunu dile getiriyor;

''En büyük pişmanlığım Galatasaray... O formayı bırakıp ayrılmam hayatımdaki en büyük pişmanlık. Herkesin beni boğmaya çalıştığı bir dönemde bana çok şey katan Terim'i bırakıp gitmek en büyük pişmanlığım oldu.''

Yeni sezonda Galatasaray'a dönmesine pek ihtimal vermiyorum, yukarıda bahsettiğim sebep yüzünden. Bir şansı daha yok bence ama Fatih Terim verecektir bu kararı.

Yurt içinde de Galatasaray dışında başka bir takım forması giyme ihtimali düşük, aksi bir durum olsa ligin devre arasında Bursaspor'un teklifine kayıtsız kalmazdı. Ama Anadolu takımları adına da çok önemli bir isim olduğu gerçeği var. Galatasaray'da kalması durumunda bile önemli alternatif olabilir.

Ne olacak ben de merak ediyorum...

8 yorum:

  1. gelsin! adam genç, terim de ileriye yatırım yapacaksa kazım gibi bir oyuncuya daha da uygun bu kadro ile harika bir performansla döner..hamitle bir birlerine alternatif olurlar. mütiş olur!

    YanıtlaSil
  2. eğer ki Burak Yılmaz satılacaksa Colin Kazım'ın mutlaka takıma geri getirilip Drogba'nın yanında Burak gibi santrofor oynatılması lazım. Burak'tan bile daha iyi olacağından eminim. Sağ açık oynayamaz ama çok iyi bir second striker olur kendisinden. Drogba varken de onunla oynamayı ister muhtemelen. colin kazım bana hep henry'i hatırlatıyor nedense. ayrıca yaşı da çok genç sayılır daha. forvet oynadığı iki maçı hatırlıyorum. bir tanesi 2008 yılındaki türkiye almanya maçı ki rakip defansı çok zorlamıştı. diğeri de fenerbahçenin chelsea ile oynadığı maçtı. o maçta da çok iyi oynamıştı. bu çocuk tıpkı burak gibi kanatta değil santrofor mevkisinde second striker olarak daha fazla iş yapar. dışarıda forvet aramaya gerek yok. sadece mental olarak hazırlanması şart.

    YanıtlaSil
  3. bırakın allahaşkına ne kazım'ı!!! gittiği gün bayram etmiştim.
    Galatasaray'ın geldiği seviyeyi vizyonu görmemektir kazım'dan bahsetmek.. KAzım nedir ya?
    robben, podolski diyoruz, drogba schneider oynuyor bu takımda Kazım gibi yetenekleri kısıtlı, gayri profosyonel, saçma sapam adamların artık ne işi var bu takımda.
    emre çolak, hakan, çağlar, sabri, aydın, amrabat gibi ya beyinsiz ya kapasitesiz bir sürü adam var kurtulunması gereken bir de kazım'la mı uğraşalımç oyandı mı niye oynadı, girsin girmesin?

    taraftarın sinirini hoplatacak adam sayısı neredeyse sıfıra indi; danny, amrabat gibi kazmalardan da seneye tamamen kurtulursa tamamen teknik, steril, first touch'ı pamuk gibi ve nefis bir 11 oluşacak.

    vizyon yarı final final beyler, artık Galatasaray farklı bir takım olma yolunda, elmander, ujfa, danny, amrabat, bu yabancılar bile çok geride kaldı geldiğimiz seviyede. burak eğer top kontrolü, first touch, sırtı dönük oyun, pas verme gibi özelliklerini geliştiremezse o bile yedek kalacak seneye ya da satılacak.

    o yüzden bunlarla uğraşmayın seneye alper, vidic, terry, fuchs, arda, robben,podolski gibi adamları getirmemiz lazım.

    YanıtlaSil
  4. @zachpaulsen çok afedersin güzel kardeşim de ilk 11'de şu anda bile en fazla 6 yabancı bulunuyor. o nedenle nasıl bir 11 bekliyorsun bilmiyorum. Kazım kazım konusuna gelince bu çocuk forvet hattında oynarsa hepinizin taptığı bir adama dönüşecek bu kadar da iddalıyım.

    YanıtlaSil
  5. @zachpaulsen Uyan kardeş bence. Gereğinden fazla uçmuşsun.

    YanıtlaSil
  6. Zaten şimdi yeni bir nesi türedi adı vizyoncular diye. Onlara sorarsan vizyon artık bu adamları takımda istemiyor. Onlar istiyor ki Torres çıksın İbra girsin. Sizler wesley drogba geldiği ve çeyrek finale çıktığımız için artık vizyon beyler dersiniz. Ama senin bu artık vizyonumuz büyük geniş robben terry vidic isimleri anılıyor diye bak ne kadar vizyonuuyuz dersiniz. Gerçek avrupada çok farklı. En ufak örnek.
    http://www.aksam.com.tr/spor/wengerden-cilek-mesaji/haber-198934

    Vizyonu büyütmek mi istiyoruz? Scout ağını genişletip kendi pazarımızı oluşturduğumuz zaman ancak vizyonumuz genişler.

    YanıtlaSil
  7. O gerizekali denilen adamlar bu takimi C.L.'de gruptan çıkarttı yıldız oyuncu elbet güzel ama taraftar olarak takim sevgisini yıldız oyuncu sevgisine çeviriyoruz bu da bence emege saygısızlık. Git gide fenerbahçe taraftarina benziyoruz. Ben Sabri gibi altyapi çıkıslı bu takımın kaptanı olan oyuncumuzun Drogba'dan Sneijder'den kiymetsiz oldugunu hatta hakareti hakettigini düsünmüyorum.

    YanıtlaSil
  8. @zachpaulsen ya bu kadar kolay sallıyorsun..kanka kanka bizbize konuşuyoruz ok ama ebenin amı derim kankacıım ben de. başka bi şey mi var da bu kadar kılsın adama.. bak bi daa düşün, başkasıyla karıştırmış olmayasın..

    http://www.youtube.com/watch?v=P3NuEJc6HuM

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir