21 Temmuz 2013 Pazar

10 Numaralı Formasıyla

6+0+4'ün gölgesinde başlayan bir sezon. Geçen sezonun üzerine nasıl eklemeler yaparız diye düşünürken, daha da katı bir hale gelen yabancı kuralıyla birlikte stratejisini değiştirmiş bir Galatasaray var ve bu kuralla birlikte oluşan lüks de büyük.

Şöyle açıklayalım. Sol bek lazım diyoruz ama mevcut şartlarda en iyisinin Riera olduğunu kabul etmiyoruz. Hatta Hakan Balta'ya da geçen sezona oranla daha fazla iş düşecek ve şu şartlarda sol bek transferinin imkansız olduğunu düşünüyorum. Riera'nın aldığı yıllık ücretten çok daha büyük bir lüks üstelik.

Gelelim Malaga maçına. Konuşabileceğim çok şey yok aslında. İlk iki hazırlık maçını izleyemedim. Bilenler bilir, askerlik başladı ve acemi askerlik dün itibariyle son buldu. Şimdi biraz daha rahatım, en azından kafa olarak rahatladım ve az da olsa bloga bir şeyler karalamaya başlıyorum.

İlk iki hazırlık maçında hangi sistemleri denedik bilmiyorum. Bu yüzden de Malaga maçında kullanılan sistemler ne kadar bağlayıcı, bunu takip eden arkadaşlar yorumlasın.

4-2-3-1 oynadık ilk yarıda ve olumlu bir etkisi de vardı. İkinci Real Madrid maçının formasyonu bu aslında. Drogba önde, arkasında Sneijder. Sneijder'i gole daha yakın bir konuma getiren bir formasyon bu. Bütün hazırlık maçlarında da golü var zaten ve fizik olarak üzerine koyduğunda kalite çok daha fazla büyüyor.

Bu takımın Selçuk İnan'a olan bağlılığını eleştiriyorduk. Melo'nun da formsuz döneminde savunmaya çok daha fazla gömüldüğünden, Selçuk İnan olmadığında Galatasaray da olmuyordu. Bugün de Melo oynamadı mesela ama Sneijder gibi bir koz olduğunda, bu durum hücum anlamında sırıtmadı.

Savunma konusunda ise fazlasıyla sırıttı. Yenilen üç golün de bireysel hata olduğunu söyleyelim. Risk alınıyor, önde bir Melo yok derken kaptırılan her top kalemizde gol oldu. Bu sorunlar zamanla aşılacak sorunlar olduğu için üzerinde fazla durmuyorum.

Tabii şunu da ekleyelim, 4-2-3-1 gibi bir formasyonda Burak Yılmaz'a yer yok ama Drogba ve Burak Yılmaz birlikte oynayacaktır. Bu da 4-2-3-1'i devam ettirmez ama neden bu sistem denendi onu bilmiyorum.

İkinci yarıda ise 4-4-2'e dönüş, Kazım ve Amrabat'ın savunmayla alakayı kesmeleri, keskin oyuncu değişiklikleri derken takımda kalite ve uyum sorunu yaşandı. Ortaya da kötü bir futbol çıktı. Bu kötü futbol neticesinde de alınan 3-3'lük skorun hiç de kötü olmadığını düşünüyorum.

Sonuçta hazırlık maçıdır, bunlar denenecektir. Bu anlamda konuşacak çok fazla bir konu yok. Emirates Kupası'nda Galatasaray'ı gerçek anlamda izleriz.

Sneijder'in attığı muhteşem gole saygıyla yazıyı bitirelim, 10 numaralı formasıyla diyerek. Umarım daha fazla zaman aralığı yaratıp bloga devam edebilirim...


1 yorum:

  1. Hayırlı teskereler aylar sonra da olsa bir yazınızı okumak güzeldi.
    Aykut

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir