24 Temmuz 2013 Çarşamba

Asıl Transfer


Transfer gündemi yoğun ve ilginç hamlelerle dolu. Hem ülkemizde, hem de Avrupa'da. Peki Galatasaray bu gündemin neresinde?

Chedjou dışında ciddi bir hamle yapmadık gibi görünüyor. İlerleyen günlerde bir sol bek alınır mı bilemem ya da Emre Can'dan falan bahsediliyor. Bu tarzda, geleceğe dönük adımlar da atılabilir ama gelen transferlere baktığımızda tek ciddi adım Chedjou. O da gereken, olmazsa olmaz bir hamleydi zaten.

Sol bek mevzusunu bir kenara bırakırsak, Galatasaray'ın asıl transferlerinin dışarıdan gelecek isimlerden ziyade, kendi içerisinde olduğunu düşünüyorum. Mesela, geçen sezon Riera'yı sol bek olarak transfer etmiştik kendi bünyemizden. Bunun gibi düşünelim.

Engin Baytar mesela. İlk şampiyonlukta payı çok büyük olan futbolculardan ama geçen sezon kendisini hiç kullanamadık. O kayıp sezonun ardından da çoğumuz onunla sözleşme yenilenmesini beklemiyordu ama Fatih Terim onu takımda tuttu, çünkü bildiği bir şey var.

Engin Baytar çok değerli bir futbolcu, yapacaklarını hepimiz biliyoruz. Tek yapması gereken, sadece futbola odaklanması. Hazırlık maçlarında da görüntüsü gayet iyi, çalışıyor, eski günlerini arıyor. Engin Baytar kadro derinliği açısından çok önemli bir transferdir bu yüzden.

Kazım Kazım'ı da görmezden gelmemek lazım aslında. O da yeni bir transfer bence. İlk şampiyonluk sezonunda takımdan ayrılmasını hiç istemiyordum ama sürpriz bir şekilde gitti. 1.5 sezonu da onun adına bir kayıp oldu bence. Geçen sezon, Blackburn formasıyla iyi kötü işler yapmış olabilir ama Galatasaray'ın da geçen sezon Şampiyonlar Ligi yürüyüşünde yer alamadı.

Oysa sıklıkla şans bulabilirdi, buna inanıyorum. Bu yüzden de takıma geri dönmesi önemli. Kazım'ın bir standartı var ve o standartın da kadro derinliğinde yeri var bence. Yabancı kontenjanının belimizi büktüğü şu zamanlarda, Kazım'ın hem sağ kanat hem de forvet oynayabilme özelliği bizim açımızdan önemli.

Ceyhun Gülselam'ı da yeni bir transfer olarak görüyorum. Galatasaray'a bugüne kadar ne verdi diyebilirsiniz ama geçtiğimiz sezon Kayserispor formasıyla geçirdiği yarım sezonun ardından yeni bir şansı hak ediyor bence.

Önemli bir alternatif o da. Stoper oynayabilmesi de ayrı bir artısı ve geçtiğimiz sezonlara oranla çok daha fazla şans bulacağını düşünüyorum. O alışkanlığı kazandı ve değerli bir futbolcu bana göre.

Chedjou derken, Erman Kılıç'dan söz etmemiş olabilirim ama sezon içerisinde onun da iyi işler yaptığını göreceğiz. Zamanı gelecek ve etkisi ortaya çıkacak diyebileceğimiz isimlerden. Geçen sezon, Gökhan Zan'ın bir anda parlaması misali. Erman Kılıç'dan da böyle bir etki bekliyorum. Belki sık forma şansı bulamayacak ama an gelecek ve onun zamanını izleyeceğiz.

En büyük transfer ise Sneijder, bu kuşkusuz bir gerçek. Çilek çilek diye inliyorduk 2 senedir, bu sezonun da çileği tekrar Sneijder olacaktır. Geçen sezonun ikinci yarısında yüzde 30'u ile de maç kazandırabileceğini görmüştük {Karabükspor maçında olduğu gibi}.

Bu sezon ise hazırlık maçlarında yarattığı etki ortada. Oynama alışkanlığını da tekrar bünyeye eklediğinde, yarattığı kalite Galatasaray'ı çok farklı bir seviyeye taşıyor. Bu sezon Sneijder'in sezonu olacaktır, bu kesin.

Anlayacağınız, transferin kalbi dış transferden ziyade iç transferde atıyor Galatasaray adına. Çok fazla transfer yapmamış görünebiliriz ama aslında çok fazla transfer gerçekleşti...

2 yorum:

  1. Kesinlikle haklısın. Bu sezonun flaş transferi sanırım Sneijder olacak. Fakat kendi blogumda da sık sık bahsettiğim gibi Ceyhun Gülselam da hazırlık maçlarında iyi bir görüntü içerisindeydi. Bence teknik heyet bu sene ondan sık sık yararlanacak.
    www.hayatimgalatasaray.com

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru tespitler, teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir