23 Temmuz 2013 Salı

Futbolun Ağır Şartları


Trabzonsporlu arkadaşların duygularını anlayabiliyorum. Zor bir çelişki. Altyapısından yetişmiş, başka bir forma hiç giymemiş, öz ve öz Trabzon'un evladı.

Ama vazgeçmek zorundasınız, şartlar bunu gösteriyor. Ezeli rakiplerden birine giderken, kendi taraftarı tarafından alkışlarla gönderilen nadir isimlerden biri oldu Tolga Zengin.

Zaman ilerliyor, futbolun şartları maalesef bu tip durumları da beraberinde getiriyor. Onur Recep Kıvrak mı Tolga Zengin mi sorusu üzerinden ilerliyordu Trabzonspor ve onlar adına geçen iki başarısız sezonun da belki tek sağlam kalan tarafı bu kaleci rotasyonuydu.

Onur Recep Kıvrak'la da, Tolga Zengin'le de şampiyonluğa rahatlıkla yürüyebilirsiniz. İkisi de bu ülkenin en iyi kalecilerinden ama gelinen şu noktada da, bu iki kaleciye birden sahip olmak çok büyük bir lükstü. Birini mecburen yedek bırakmak.

Bu isim de Tolga Zengin oldu doğal olarak. Hem yaş, hem de biraz daha yetenek itibariyle.

Geç keşfettiğimiz kalecilerden biri aslında. Trabzonspor'da fazlasıyla şans bulmasına rağmen bunu bir türlü değerlendiremeyen bir isimdi. Bizim Aykut Erçetin sendromuna doğru da ilerlerken, Onur Kıvrak'ın sakatlık döneminde sahneye çıktı ve müthiş işler yaptı.

Sonrasında da bu kaleci rekabeti içerisinde oynadı, oynamadı çelişkisi içerisinde ilerledi ve kendisini de tam manasıyla hala gösteremedi aslında. Bu yüzden de Beşiktaş'a transferi önemliydi. Yaş 30'a geldi ama kaleci adına yaş değil tecrübe mantığından yola çıkarsak çok önemli bir transfer yaptı Beşiktaş.

Hatta onlar adına sezonun en önemlisi bence. Biraz daha abartırsam, Türkiye genelinde, ihtiyaç ve maddiyat açısından bakarak olaya, sezonun en önemli transferi bile diyebilirim onun için.

Tolga Zengin gibi bir kaleciyi, 2.750 milyon avro gibi bir rakama alıyorsunuz. Yıllık ücreti de 1.2 milyon avro'lara geliyor. Yabancı kontenjanı diye inleyen ülkemizde, iyi yerli kalecinin büyük nimet sayıldığını da düşünerek çok önemli bir transfer gerçekleşti diyebilirim.

Üstelik Cenk Gönen gibi bir yeteneğin de hala arkada beklediğini belirtelim. Kaleci rotasyonu anlamında da gelinen nokta Beşiktaş açısından önemli.

Eneramo takıntısı dışında Beşiktaş'ın gerçekleştirdiği tüm hamleler yerinde aslında. Önder Özen'le başlayan, Bilic'le devam eden bu futbol mantığı değişiminde Beşiktaş çok doğru adımlar atıyor diyebilirim.

Trabzonspor açısından baktığımda ise hiç istemedikleri ama mecbur oldukları bir transferi gerçekleştirdiler. Futbolun ağır şartları...

2 yorum:

  1. Bir diğer olumlu nokta ise, Türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri yedek kalmamış olacak...

    www.hayatimgalatasaray.com

    YanıtlaSil
  2. Tolga'yı severdim ama bu transferden sonra soğudum kendisinden.Fenerbahçe'ye şike yüzünden o kadar laf etti sonra şikeden yargılanan başka bir takıma gitti.Fenerbahçe ne kadar emek hırsızıysa Beşiktaş'ta öyledir.Biri Trabzon'un emeğini çalmak suçlanıyor diğeri İBB'nin.Tolga'yı adam bilirdim ama yanılmışım.Sözleri ve davranışları çelişen bir insanmış.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir