22 Temmuz 2013 Pazartesi

Yabancı Kontenjanı, Transfer ve Galatasaray


Yabancı kontenjanından dem vurduk. 6+0+4'ün elle tutulur bir yanı olmadığı gibi, ligde de seni fazlasıyla yerliye muhtaç kılıyor. Bu yüzden de bonservisi elinde olan Erman Kılıç iyi bir transfer, Kazım Kazım'ın dönüşü de mantıklı bir hale bürünüyor. Bunun yanında Engin Baytar'la da sözleşme yenileniyor.

Hatta, teklif edilen ücreti beğenirse Aydın Yılmaz bile takımda kalabilir. Üstelik bu kadar fazla kanatın arasında. 

Bakıyorum da, Hamit Altıntop, Amrabat, Engin Baytar, Kazım Kazım, Emre Çolak, Erman Kılıç gibi kanatlar var elimizde. Görünüş şu, bu isimlerin kanat performanslarından yine beklenen alınamayacak bence. Bu yüzden de orta saha ağırlıklı bir yapı kurmak yine en mantıklısı.

Forma numarası mevzusu da hortladı yeniden. Sneijder'in 10 numara geçisi, Melo'nun 3 numarayı alırken {çıkan haberlere göre} sorun yaratması, Drogba'nın 11 numara isteği, Riera'nın kabul etmemesi gibi. Üstünde durulacak konular değil aslında ama bu tip haberleri de sürekli okuyoruz.

Diğer bir konu da Mourinho'nun Drogba üzerinde isteği. Yine çıkan haberlere göre konuşuyoruz tabii. Yaz döneminin başında Sneijder'i de istediği söyleniyordu ama şu günlerde ağırlıklı olarak Drogba üzerinde duruluyor. Bu transferlerde önemli etkisi var dediğimiz Mourinho'nun, şu düşünceleri de oldukça ilginç. Söz konusu Chelsea olduğunda, Drogba haliyle ilk akla gelen isim.

Ama bu transferlerin olacağına inanmıyorum. Kulüp de vazgeçmez, futbolcular da.

Daldan dala atlamaya devam edelim. Melo'nun transferi mesela. Yaz döneminin bir numaralı gündem maddesiydi, geçen sezon olduğu gibi. Olmazsa olmaz bir bölge ama kafaları karıştıran bir Melo. Verdiği katkı tartışılmaz, geçen sezon yarattığı istikrarsızlık gibi. Sonradan çıkış yakaladı ama çıkış yakalayana kadar geçen sürede de Galatasaray'ın canı çok yandı.

Bu yüzden de diğer alternatifler üzerinde duruldu, Wellington ismi üzerinde çok konuşuldu ama yine karar kılınan isim Melo. Ben olumlu buldum takımda kalmasını, üstelik daha erken bitti bu iş ve tapusu da alınarak. Melo'nun maksimumu çok farklı bir seviye ve geçen sezon yaşanan sürecin de yaşanacağına ihtimal bile vermiyorum.

Sıkıntı şu, Melo'nun ücreti ne oldu da bir anda yükseldi. 200 bin avro'luk bir zam ve 3.1 milyon avro'luk yıllık ücret. Bana ilginç gelen nokta bu. Geçen sezon performans olarak yükselmedi Melo ama önemli bir rakamı da yine almış oldu.

Umut Bulut'un da bonservisinin alınması sevindirici bir nokta. Bu yerli kıtlığında, hele ki yerli forvet diye ülke inlerken Umut Bulut'u kaçırmak çok büyük bir lüks olacaktı.

Chedjou'yu iki hazırlık maçını izleyerek değerlendirmek imkansız. Yediğimiz gollerin neredeyse tamamı bireysel savunma hataları ve Chedjou da genelinde başrolde. Ama getirisi farklı olacak, Fransa Ligi'nin en iyi savunmacısı seçilen bir isim ve gelecek günler onu önemli bir seviyeye taşıyacak.

Konuşmak istediğim konu ise başka. Yabancı sınırından kaynaklanan bir durum. 6+0+4, ligde 4 yabancıyı tribüne taşıyacak ve tribünde 4 yabancı oturtmanın da getirdiği lüks büyük. Bu isimlerden biri Dany mesela. Çok beğendiğim ve geçen sezon da katkısı ortada olan bir isimdi. Şimdi onu tribünde görmek çok büyük bir lüks. Aynı şekilde, sol bek alınsa ve Riera tribüne çıksa.

Bazı adamların hakkını çok fazla yiyoruz bu yüzden. Riera ve Dany de başı çekiyorlar bana göre.

Transfer konusunda yabancı kontenjanı büyük engel ve bu engeli aşmak güç. Elmander'i geçtim, Culio'yu bile elden çıkarmakta zorlanıyoruz. Hadi bu isimler elden çıksa, tribünde oturacak yabancılar sorun olacak. Çünkü düşünülen isimler genellikle üst düzey. Bruma ve Ali Adnan gibi gençleri de istiyoruz ama o isimleri bile tribüne çıkarmak büyük bir lüks olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir