25 Mayıs 2014 Pazar

Di Maria'nın Yüreğiyle Gelen Kupa


Barcelona karşılaşması güzel bir ders olmalıydı Simeone adına. Henüz 8. dakikada Diego Costa'yı kaybetmenin acısı belki 90 dakikada bu kadar bariz değil ama uzatma anlarında ortaya çıktı. +1 hamle yapma şansını yitiren Simeone maalesef Real Madrid'in yükselen temposuna karşı koyamadı.

Bir de buna ikinci yarıda gelen Sosa hamlesinin yanlışlığını da eklemek lazım. Yani yanlış hamleler biraz da Atletico Madrid'in kaderiyle oynadı diyebiliriz. Yine de 90+3'de gelen golle yıkılmak kadar kötü olan bir şey de olamaz, belki bu maç özeline değil ama sezonun geneline yönelik çok büyük bir acı.

Diego Costa ve Arda'nın yokluğu en çok hücumda kalmak anlamında hissedildi. Çok iyi savunma yaptı Atletico Madrid, 60. dakikaya kadar Real Madrid'e nefes alma imkanı da tanımadı ama Marcelo'nun oyuna girişi, Di Maria'nın da ortaya yürek koyması Atletico Madrid sağ kanadını felç etti ve oluşan tempo karşısında dayanamadılar.

Cristiano Ronaldo'nun belki de hayatı boyunca oynadığı en kötü maçlardan biriydi bu. Bir de buna Bale'nin bitirici yönden noksanları eklendiğinde Real Madrid'in en büyük kozları durdu ama Di Maria'nın ortaya koyduğu yüreğin Real Madrid'e hayat verdiğini gördük.

Atletico Madrid, maçın genelinde müthiş bir savunma yaptı. Ama bu savunma katı olmadığında etkiliydi, ne zaman Atletico Madrid kendi yarı sahasına tamamen gömüldü, işte o dakikadan itibaren final yavaş yavaş ellerinden kaydı. Bunda topu hücumda tutamamaları da etkiliydi ama o iyi yaptıkları, sahanın geneline müthiş yayıldıkları savunmanın ortadan kaybolduğunu gördük.

Xabi Alonso'yu maç boyu çok aradı Real Madrid, Onun rolünü Khedira'nın üstlendiğinde takımın ne kadar dağıldığını gördük, Atletico'nun kilitini açmakta çok zorlandılar ama açtığımız her konu Di Maria'ya bağlanıyor bir şekilde, o sorumluluğu aldığında işin rengi çok değişti.

Uzatma dakikalarında da Atletico Madrid'in nefes almaya bile hali kalmadı, zaten hamle şansları da yoktu derken gelen bir golün ardından nasıl dağıldıklarını gördük. Bu final kesinlikle Real Madrid'in hakkıydı ama sezonun finaliyse bu eğer, bu finali Atletico Madrid kazanmalıydı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir