23 Mayıs 2014 Cuma

Yerli ''Forvet'' Rotasyonu


Transferle ilgili ne yazarsak yazalım, çıkış noktamız yabancı kontenjanı olacak. 11'de sadece 5 tane yabancı futbolcu bulundurabilmek bazı şeylerden fedakarlık yapmanızı gerektiriyor. Önümüzdeki sezonda da Galatasaray'ın ne gibi fedakarlıklar yaptığını hep birlikte göreceğiz zaten.

Bu fedakarlıkların başında da forvet konusu gelecek bence ve gelmeli de. Görünen tablo, Galatasaray'ın Drogba'nın ardından çok sağlam bir yabancı forvete ihtiyaç duyduğunu gösteriyor ama mevcut imkanlarla da Burak Yılmaz ve Umut Bulut gibi isimlere güvenmek durumunda olduğumuzu düşünüyorum.

Mancini döneminde çoğu zaman tek forvet oynadık. Burak Yılmaz ve Umut Bulut'u çoğu zaman 11'de gördük ama kanatlara yakın oynadılar, Drogba tek forvet oynadı. Drogba'nın sakatlığının ardından da Burak Yılmaz'ın tek forvet oynayıp, iyiye yöneldiğini izledik. Fatih Terim döneminde çift forvetle iyi bir uyum vardı ama Burak Yılmaz'ın tek forvet oynayabileceğini de biliyoruz.

Birçok eksiğinin olduğu doğrudur. Top kontrolü, hava hakimiyeti, bire bir adam geçme eksikliği gibi. Tek forvet oynadığınızda komple bir forvet ihtiyacı duyarsınız ama rakip savunmanın arkasına yaptığı koşular, yıpratıcılığı da onun artıları. Bu durumda da yabancı hakkını forvetten yana kullanmak yanlış.

Ama forvet rotasyonuna yerli bir isim eklemek gerekliliği var. Bu isim de Mevlüt Erdinç. Zaten, koskoca ülkede konuştuğumuz üç tane yerli forvet var ve ikisi Galatasaray'da. Mevlüt Erdinç'i de transfer ettiğimizde Milli Takım'ın forvet rotasyonu Galatasaray'a geçmiş oluyor.

Ayrıca Mevlüt Erdinç'in diğer takımların da gündeminde olduğunu biliyoruz ve bu transferin gerçekleşmesi durumunda da önemli bir mesaj vermiş olacağız. 2 sezon önce Hamit Altıntop transferiyle verdiğimiz gibi.

Mevlüt Erdinç de çok tuttuğum bir forvet oyuncusu değildir ama son zamanlarda aşama kaydettiğini söylemek lazım. Geç gelen bir aşama belki ama çıkış gösteren bir futbolcu. Gol vuruşları, sürati, bire bir de adam geçme yeteneği gibi, Burak Yılmaz'ı tamamlayan özellikler bir anlamda.

Bu nedenle, Mevlüt Erdinç'le forvet rotasyonunu tamamlayıp, atımlık kurşunu kanatlara harcamak gerekliliğini düşünüyorum. Olcan Adın, Gökhan Töre gibi isimlerin yanına belki bir de yabancı bir kanat oyuncusu. Bruma nasıl dönecek bilmiyoruz, Amrabat kalır mı gider mi o konuda da fikrimiz yok ve çok sağlam bir kanat oyuncusu Galatasaray'ın yeni 4-2-3-1 düzenine müthiş bir katkı sağlar.

4 yorum:

  1. onur
    tarık semih ömer telles
    melo inler
    selçuk
    bruma sneijder
    lavezzi

    YanıtlaSil
  2. Lavezzi benim bildiğim Lavezzi ise en kötü 30 milyon € neyse o 11 e hiç girmeyelim. Mevlüt benimde tuttuğum bir oyuncu değil ama yoklukta ederi büyük muhtemel 4-2-3-1 sistemimizde sıklıkla kanattada görebiliriz ve oraları Umut ve Burak dan daha iyi kotarabileceğini söyleyebiliriz. Mancini Bruma yı çok tutuyor aslın ilk solda veya sağda yerinin sağlık durumuna göre garanti olduğunu düşünüyorum Sneijder esas yeri olan merkez oyun kurucu rolünde olacaktır ama yazıdada bahsettiğiniz gibi kanat oyuncusu lazım aslında elimizde birçok kanat oyuncusu var aslında ama bir tane tam yok bu da garip. Adı geçen Uğur Demirok dan bahsetmek gerekirse altyapımızdan çıkmış bir oyuncu ve fizik eksiklik yaşayan defansımıza Türk oyuncu olarak katabilceğimiz en iyi isim daha iyisi Ömer ama onu almamızın mümkün olduğunu düşünmüyorum hem çıkışta hem pahalı . Birde Tarık Çamdal hamlesi bekliyorum sağ bekte çok adamımız var ama hepsini toplasak yarım Telles etmez bence. Dany - Hajroviç - Eboue - Ontivero(Kiralık) gitmeli çıkışta olduğu söylenen Amrabat bizde başarılı olamaz tamamen kontra oyuncusu buradaki Kayseri ve şimdiki Malaga başarısı tamamen bu yüzden Galatasaray oynadığı maçların yüzde 80 inden fazlasında baskılı oynayan bir takım ama yinede 10 tane Hajroviç eder yiğidi öldür hakkını yeme. Umarım ben yanılırımda Amrabat gelir başarılı olur bu takımın yeni bir transfer sirkülasyonunu kaldırabileceğini zannemiyorum çünkü 4-5 yerli oyuncu alıp transferi kapatmalıyız bence.

    YanıtlaSil
  3. Önümüzdeki sezon belki yabancılar yedek kulübesine inecekler ama bu sefer de ilk 11'de 6 tane iyi Türk bulmak mecburiyeti doğdu. Galatasaray'ı en çok zorlayacak bu olacak. Şu an ki kadro yapısına baktığımızda kuracağımız sisteme göre değişir ama; Semih, Selçuk, Burak ve Hamit dışında güvenle yazabileceğiniz başka Türk var mı? Ha bu arada Hamit'in 1 yıldır oynamadığını ve seneye nasıl olacağını bilmiyoruz. Selçuk kötü bir sezon geçirdi; Mancini ile sorunlar yaşadı; seneye nasıl oynayacak. Gerçi yılın sonlarına doğru iyi kapattı ama umarım pozitif olur. Aynı şeyler Burak için de geçerli. Yeri sık sık değişti, kısıtlı teknik yetersizliklerinden ötürü asla beceremeyeceği kanat oyunculuğunda dengesi bozuldu inanılmaz goller kaçırdı vs.. Semih bile bence ikinci yarı konsantrasyonunu yitirdi sezonu sağ bek bitirdi.
    Bizim bu 4 oyuncunun yanına en az 3 tane daha ilk 11 kalitesinde Türk bulmamız şart.

    Takımın seneye 4-2-3-1 veya 4-3-3 oynayacağını varsayıyorum. İki sistem de tek santraforlu düzen. Eğer burada yabancı golcü kullanılmayacaksa Burak ilerde tek oynar.
    Arkada snayder bir kanatta bruma diğer kanatta da ya olcan ya da gökhan olmalı.

    Ortada iki kişi olacaksa selçuk ve melo.

    Defansta da ise kesinlikle iyi bir yabancı stoper alınacağını yanında semih sol bek alex ve sağ bek ise soru işareti.

    Bence kilit pozisyon ise kale. Aslında Muslera bu takıma ilk yazılacak adam. Ama bu yabancı saçmalığında bence Muslera büyük lüks. Hem kontenjanı yabancı ile doldurmak hem de Muslera gibi para eden bir oyuncuyu gönderip yerine daha ucuz ama iyi bir türk kaleci ile ikame etmek mantıklı. Muslera sonrası orayı dolduracak en büyük adaysa Onur.

    Kısaca kaleci Türk, Stoper Türk, Sağ Bek Türk, Orta Saha Türk, Kanat Türk, Santrafor Türk. Kalanlar yabancı

    4-2-3-1 için

    Onur - Semih - Yabancı Stoper - Telles - Türk Sağ Bek
    Selçuk - Melo
    Olcan - Snayder - Bruma
    Burak

    YanıtlaSil
  4. lavezziyi psg deki oyuncu bolluğundan yararlanıp ucuza kapatabilirsek diye yazdım diğer türlü maliyetinin altından kalkamıyacağımızın gayet farkındayım..üstelik burak ı satıp hazır piyasası varken üstüne biraz eklenebilir diye düşündüm tabi mevlüt transferi gerçekleşirse çünkü bu sene şampiyonluğu kaybetmemizdeki büyük nedenlerden biri olarak burak ın kritik maçlarda çok net kaçırdığı pozisyonlar olarak görüyorum bütün bunlara artı olarak ileride kesinlikle top tutaması ve pas yapamamas büyük handikap sadece gol atmakla olmamalı büyük oynamak, ah şu yabancı kuralı..stoper ve kanatlardaki sorun herkesin gördüğü bişey artık ama takımda melo muslera sneijder telles bruma varken nereye hangi adamı alıcaz gerçekten merak ediyorum. kanatlara olcan yada gökhan alsak türkiye için çok çok bile iyi ama şampiyonlar liginde ne olur bilemicem. stopere yabancı alsak kim ligde kimden faydanlamıcaz o yüzden ömer için şartlar baya zorlanmalı bence; bu sene yapıcağımız en önemli hamle bence onur transferi olur onun dışında muslerayı göndermek delilik ki bence onurda muslera ayarında değil ama en iyi yerli kaleci.. tabi insan geçen yaz tolga transferine üzülmüyor değil bonseviste çok uygunken almalıydık bence bu sezonun planlamasını yapıp bunda da en büyük suçu herzaman terimde görüyorum kadro mühendisliği konusunda çok zayıf kaldı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir