16 Haziran 2014 Pazartesi

Bu Ayrılık Doğal ve Yerinde


Teknik direktör mevzusunda baltayı taşa vurduk desek yeridir. Uzun zamandan bu yana düşündüğümüz, hatta kesin gözüyle baktığımız Lucescu'nun Shakhtar'da kalması kimsenin beklemediği bir durumdu sanırım. Yönetimin de Lucescu haricinde bir b planı olduğunu düşünmüyorum, nitekim Mancini'nin ayrılması adına yaratılan süreçte de Lucescu gelecek gözüyle bakılıyordu.

Lucescu gelmediğine göre de neden Mancini ile yollar ayrıldı sorusu bir daha akıllara geldi. Galatasaray'da bu işlere kim bakıyor bilmiyorum ama bahsedilen Almanya & Hollanda ekolleri içerisinde başarı garantili bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum ama bizim kısa vadede 4. yıldıza ulaşmamız gerekiyor.

Bunun için de en kısa vadeli çözüm Mustafa Denizli'ydi aslında ama yönetim yabancı bir teknik adamla anlaşacaktır. Umarım bu süreç fazla uzamadan bitirilir ve yeni sezon adına konuşmaya başlarız. Yeni teknik direktör gelmeden transfere de başlanamıyor, bu durum da geç kalmak anlamına gelir. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başında geçen sezonki teknik adamlar var ve bu anlamda bir adım öndeler.

Galatasaray ise yeni sezona yönelik ne düşündüğünü bilmiyor. Kim gelecek, kim transfer edilecek, kim gidecek gibi soruların cevabı yok. Lucescu'ya çok fazla kanalize olduk ama 2002'nin intikamını da almış oldu Lucescu.

Konuya gelirsek, Mancini'nin ardından Tugay Kerimoğlu da takımdan ayrıldı. Tugay Hoca'nın futbolculuğuna, müthiş kariyerine ve duruşuna asla yorum getiremeyiz ama iş teknik direktörlüğe geldiğinde de vasat kaldığını düşünenlerdenim. Hagi döneminde de böyleydi, Mancini döneminde de. 

Fatih Terim gibi bir ismin yanında bile Ümit Davala ve Hasan Şaş'ın ne kadar agresif hareket ettiklerini görebiliyorduk ama Tugay Kerimoğlu çok sessiz kaldı ve akıllarda kalan bir icraat anlamında da beklenen katkıyı veremedi. Bu anlamda ayrılık doğal ve yerinde.

Tugay Kerimoğlu'nun da artık kariyeri anlamında risk alma vakti gelmiştir. Yardımcı hocalık yerine, yöneteceği takımın bir numarası olmayı düşünmesi gerekli, alt tarafta kendisini çok geliştiremediği açık. Bu yüzden de risk alıp, herhangi bir takımın başına geçmesi onun teknik adamlık kariyeri açısından daha değerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir