26 Haziran 2014 Perşembe

Eski Topraklar "Ismael Bouzid"

İsmael Bouzid'in Rangers'e transfer olacağını öğrenince biraz nostalji yapasım geldi. Nostaljiyi seviyorum, eskiyi hatırlamak benim için futbolun en güzel yanı ve bu nostalji olayını da blogda daha sık yapmak istiyorum. Eski Topraklar adında bir yazı dizisi altında, benim izlediğim futbolcuları anmak istiyorum. Bir dönem de yapmıştık zaten bunu.

Bouzid'e dönersek, Galatasaray'ın yeni Popescu arayışlarını hatırlamamız gerekiyor. Her iyi futbolcudan sonra, o futbolcunun yerini doldurmak elbette zor ama daha zoru giden futbolcuyu her fırsatta anıp yeni bir ismi almak. Bu da yeni transferin önünde büyük bir engel oluşturuyor ve o engeli aşayım derken genellikle transfer bir başarı getirmiyor.

Bu yüzden de her gelen futbolcunun kendi tarzını yaratması, yerine düşünüldüğü ismin gölgesinde kalmaması önemli.

Bouzid, Popescu'nun yerine gelen bir isim değil elbette, Popescu'nun yarattığı tarzın yerine gelen isimdi. Bu uğurda Almaguer denenmişti geçmiş yıllarda mesela, Frank De Boer gibi bir marka da getirilmişti, devamında Song & Tomas'la uyum yakalanmıştı ama her vakit "defanstan top çıkaran, olumlu top kullanan, pas özelliği olan" stoper hasreti bitmemişti.

Bouzid de bu yaraya ilaç olması düşünülen bir isimdi. Kalli'nin transferlerinden, Serkan Çalık ve Barış Özbek örneklerinde olduğu gibi. Bir anlamda az paraya büyük işler başarabilme düşünceleri ama Bouzid de tutmamıştı. Öncesinde Servet Çetin & Song, sonrasında da Emre Güngör & Servet Çetin ikilisinin yakaladığı uyum Bouzid'e o şansı bir türlü tanımadı ve bir sezon sonunda da takımdan ayrıldı zaten.

Galatasaray'a geldiğinde de 25 yaşındaydı, genç bir futbolcu da diyemezdik. Galatasaray'dan sonra bir dönem Ankaragücü'nde de forma giydi mesela ama orada da tutmadı bu aşı. Sonrasında da gezdi durdu, son durak anlamında Rangers'la yolları kesişti.

Kendisi de Galatasaray tarihinin hayal kırıklıkları arasında yerini aldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir