27 Haziran 2014 Cuma

Eski Topraklar "Iulian Filipescu"

 
Hagi ve Popescu gibi isimleri daha uzun yaşadık, Galatasaray tarihinin de en önemli parçalarından biri oldular ama Galatasaray ve Romanya ilişkisinde Iulian Filipescu ile Adrian İlie'yi de anmadan olmaz.

Bu futbolcuların farkı, giderken Galatasaray'a kazandırdıkları bonservislerdir. Adrian Ilie'yi Valencia'ya göndermişti Galatasaray, bir sezon sonra da Filipescu'yu Real Betis'e. O Filipescu, Real Betis formasıyla da uzun bir kariyer yaptı ve Uefa Kupası'na giden yolda "keşke kadroda olsaydı" dediğim isimlerin de başında gelmekte.

Fatih Terim'le birlikte gelen isimlerden biri Filipescu. Popescu bir sezon sonra gelmiştir mesela, bu anlamda Filipescu'nun mazisi bir sezon eski. Defansın tam bir jokeriydi, stoper veya bek, hatta orta sahada da oynamak onun için farketmiyordu. Filipescu ayrıldıktan sonra da o boşluğu doldurmak adına Capone alınmıştı aslında ve o boşluğu da doldurduğunu düşünüyorum.

Ayrıca kritik gollerin de ismiydi o. Soğuk ve agresif bir isimdi de. Bu anlamda Fatih Terim'in en önemli kozlarından da biri olmuştu ama Galatasaray'ın o dönem şartları biraz para kazanmak üstüne olduğundan, önemli teklifler affedilmedi. Filipescu'yla birlikte o sezonun ortasında Hakan Şükür'ün de transferi gündemdeydi mesela ama Hakan Şükür'ün ısrarı onu takımda tuttu.

O dönemin akıllarda iz bırakan Romanya ekolü de gelecek yıllarda Galatasaray'ın başına dert açtı aslında. Bratu, Petre, Tamas, daha sonraki yıllar Stancu'ya kadar uzanan başarısız Romanya hareketlarına da şahit olduk. Belki de bu Romanya futbolunun da yıllar içerisinde nereye geldiğinin göstergesiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir