21 Haziran 2014 Cumartesi

Galatasaray Euroleague'de


Herkes kendi penceresinden bakıyor olaya. Benim penceremden gördüğüm, Galatasaray'ın doğru bir duruş gösterdiği ve yeni bir devri başlatmış olmasıydı. Bir maçlık mevzu da değil bu, ilerleyen dönemlerde çok daha farklı biçimlerde karşımıza çıkabilecek bir durum.

Önce şunu söyleyelim, Galatasaray ve Fenerbahçe artık maç yapamayacak duruma geldiyse bazı şeyleri konuşmanın bile anlamı yok ama yazıyoruz yine de. Gelişen spor dünyası düzeninde yaşanan çatışmaların, ülke sporuna büyük zararlar verebileceğini görüyoruz. 

Futbolla yatıp kalkan ama Galatasaray & Fenerbahçe çekişmesinin olduğu her alanda da ilgili bir kesimiz. Bu ilgiye de futbol dozu fazlasıyla bulaştı, hatta basketbolun yapısal şartları içerisinde gösterilen tepkinin oynanan sporu çok daha etkilediğini görüyoruz.

Bu rekabetin ülke sporunu çok daha yukarıya taşıması gerekirken, maalesef lokal mücadelemiz sporu ileri götürmesi geçtim, bizleri bizlere kırdırmaya başladı. Bu da en vahim durum.

Ama bu final serisinde adaletsiz tabloyu yaratanın Galatasaray olmadığına inanıyorum. 5. maçta yaşanan durumlardan ötürü Fenerbahçe'nin de sahasının kapatılması gerekiyordu. Final maçı için Recep Ankaralı & Emin Moğulkoç hakem tercihi de sanki Galatasaray'a "sen bu maça çıkma" mesajı taşır gibiydi ve Galatasaray da bu maça çıkmayarak, kendince bu adaletsiz düzene böylesine bir tepki koymuştur.

Şahsen ben, Galatasaray & Fenerbahçe rekabetinden artık keyif almayanlardanım. Bu rekabetin kin ve öfke dışında bir insana katabileceği bir değer kalmadığını düşünüyorum. En azından şu ortamda.

Bu sezonu değerlendirmek gerekirse, Galatasaray başarılı bir sezon geçirmiştir ve bu başarıda da Ergin Ataman'ın payı çok büyüktür. Hakan Üstünberk'le başlayan ve Ünal Aysal'la vizyon devrimi yapan Galatasaray basketbolunun şu günlerinde payı olan tüm isimlere teşekkür ediyorum. Şampiyonluk mücadelesi anlamında nefes almamıza izin verilen son ana kadar vardır, Euroleague'de son 8 yaparak ülkenin en başarılısı olduk ve umarım bu çıta aşağıya çekilmeyerek yükselmeye devam edilir.

Bu yükselişin taçlandığını da Euroleague, Galatasaray'ı tekrar davet ederek göstermiştir..

2 yorum:

  1. Türkiye öyle bir hale geldi ki her noktada her alanda adaletsizlik hüküm sürmeye başladı. Ülke gerçekten berbat durumda ve bu şartlarda zaten futbol ve diğer sporlardada bir düzen aramak imkansız. Basketbolda yıllardır bir kanser var ama bu kanser öyle büyüdükü avrupaya bile yayıldı ve o branşda mücadele etmemiz bile imkansız hale geldi. Herşeyden önce ülkede adalet sağlanmalı yoksa sporu felan geçtin çok kötü durumdayız dahada kötü olacak her yerde her noktada her alanda bir bölünme bir cepeleşme bunun sonu nereye varacak gerçekten merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. aşağıdaki açıklama için ne yorum yapabilirsiniz? bu paylaşımı yapan da başka bir blog yazarı, rakipten tabiki :) (yorumun tamamı için http://noavas.blogspot.com.tr/2014/06/galatasaray-final-macina-neden-cikmadi.html) bence biraz bahane geliyor can güvenliği nedeniyle çıkmamak yada 3. ve 4. maçlarda yaşananlarla 5. maçtaki olayları aynı seviyede değerlendirmek. ama sonuçta tarafız ve kendi penceremizden bakıyoruz konulara.

    *Galatasaray'ın 17 Ocak 2014 tarihinde resmi sitesinden yaptığı, sonra taraftarından gelen "Böyle uyduruk bahanelerle hedef mi küçültülür!" tepkileri nedeniyle yayından kaldırdığı açıklama şu şekilde:
    Dün oynanan Galatasaray Liv Hospital – Lokomotiv Kuban maçında bir grup seyircimizin Galatasaraylılığa hiç ama hiç yakışmayan çirkin tezahüratları tüm camiamızda derin bir üzüntü yaratmıştır.
    Ancak bu yakışıksız davranışlar ne yazık ki bir süredir var olan bir sürecin bardağı taşıran son damlası niteliğindedir.
    Kimdir bu gruplar? Amaçları nedir? Salon sporlarımıza bulaşan bu seviyesiz ve provokatif davranış tarzı yıllardır iftihar ettiğimiz taraftar duruşumuza nasıl sızmıştır? Hangi hakla Galatasaray’ı bu duruma düşürmeye cesaret edebilmişlerdir?
    Bu davranışın arkasında kimler vardır? Galatasaray’ı temsil etmenin gerektirdiği sorumluluğunu nasıl unutabilmişlerdir? Davranışlarını Galatasaray terbiyesi ile nasıl bağdaştırmaktadırlar? Bu çirkin tezahürata karşı duran hocamız Ergin Ataman’a yapılan terbiyesizlik nasıl açıklanabilir? Kendimizden başka bir dostumuzun olmadığı bir ortamda, bu davranışların sonuç olarak Galatasaray’ı içerden vurmak anlamına geleceği ne zaman anlaşılacak? Bugün bu sorular bizim için kaçırılmış bir galibiyetten çok daha önemlidir.
    Bu davranışlara alet olanların bilmeleri gerekir ki, bu ülkeye pek çok spor branşını olduğu gibi basketbolu da Galatasaray tanıştırmış, gelişmesi için yaklaşık 90 yıldır emek vermiştir. Galatasaray tarihinin en önemli destanları basketbolda yazılmıştır.Dünkü olayları unutmak istiyoruz ama ne kadar unutmak istesek de bir zaman alacağı kesin.
    Bu nedenle tüm taraftarımıza bu davranışların bize yakışmadığını ve yaklaşık bir senedir yapmış olduğumuz uyarı ve temennileri bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ve devam etmesi halinde gerekirse bu gurur duyduğumuz branşımızda hedef küçültmek veya bir süre mücadeleye ara vermek için ilk Genel Kurulumuzdan yetki istemeye gidecek kadar kararlılık içinde olduğumuzu üzülerek belirtiriz.
    Galatasaray Spor Kulübü

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir