17 Temmuz 2014 Perşembe

İç Transfer Adımları; Yekta Kurtuluş

 
Yerlilere ödenen ücretlere çok taktığımızı düşünüyorum. Maalesef yaşadığımız ortam bunu gerektiriyor. 5+3'lük kontenjanda yerli futbolcu büyük ihtiyaç ve vasat futbolcuların bile dünyaları kazanabildiği, elinde fena olmayan bir yerli bulunduran kulüplerin dünyaları istediği bir futbol evreni. 

Bu düzende de iç transfere yönelip, önceliği elindeki iyi yerlileri tutmaya vermek gayet akılcı. Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Semih Kaya'nın sözleşmelerini uzatmak doğru bir hamleydi. Aynı şekilde iyi piyasası olan ve büyük paralar kazanabileceğin Muslera'nın da sözleşmesinin iyileştirilmesi gelecek adına sağlam bir adım. Bu halkaya son olarakta Eray İşçan ve Yekta Kurtuluş eklendi.

Eray İşçan'ı tartışabiliriz tabii. Aldığı ücret çok komikti, bu ücreti iyileştirmek mantıklı oldu ama henüz birinci kaleci olmak adına birşey vaat etmeyip (öyle olsa bugün Sinan Bolat veya Hakan Arıkan'ın peşinden koşulmaz) böyle bir zam almak büyük iş. Onun başka bir takıma kiralanmasını bekliyorum, en az 2 sezon olmak kaydıyla üstelik.

Gelelim Yekta Kurtuluş'a. Mancini'nin bizlere kazandırdığı bir isim aslında. Fatih Terim döneminin 2. sezonunda Melo'nun formsuz döneminde parlamıştı ama Melo'nun dönüşü de Yekta Kurtuluş'u yemişti. Her transfer döneminde adını takaslarda duyardık, taa ki Mancini Yekta Kurtuluş'a forma şansı verene kadar. Geçen sezonun ikinci yarısında önemli performanslar gösterdi. Döküldüğümüz Chelsea maçı unutulmaz mesela, tek ayakta kalan isimdi belki de.

Sezon sonunda da sözleşmesi bitiyor, bugünden hamle yapmanın neresi kötü oldu onu anlamadım. Sosyal medyada bu durumu eleştirenler var ama Yekta Kurtuluş'un Galatasaray adına önemli bir isim olduğunu düşünüyorum. Hem futbolculuğu, hem de karakteri anlamında. Galatasaray'ı böylesine benimsemiş futbolculara her daim ihtiyaç vardır.
 
İç transfer hedeflerini tutturuyorum, beklediğim isimler sırasıyla sözleşme yeniliyorlar. Tahminim sırada Sneijder'in olduğu, Sneijder'in sözleşmesinde de mutlaka adım atılıp uzatılacaktır..

1 yorum:

  1. olsa da olur olmasa da olur. yedek ve alternatif bir oyuncu. Ama ben hala ısrarla Umut Gündoğan'ı izlemek istiyorum. Umut konusunda Uğur Meleke de çok yazdı söyledi. Mancini ısrarla onu kadroya dahi almadı. ama oynadığı kısıtlı sürelerde bence elimizdeki Selçuk dahil en iyi orta saha oyuncusu olduğunu gösterdi. Sürekli bir yerlerde takasta kullanılacak şeklinde haberler okuyorum.Umarım böyle bir şey yapılmaz. Umarım Prandelli ondali ışığı görür.
    Fiziği zayıf falan dendi ama hazırlık maçlarında oynarsa asla Prandelli'nin onu bırakacağını sanmıyorum.

    Tarık çamdal, Ishak ve Sinan ile birlikte yerli atağımızı sonlandırırız gibi geliyor.
    Chejdou satılmazsa yabancı stoper alınmayacaktır. Çünkü bu haliyle bile 5 yabancı kısıtlamasından ötürü Chejdou'nun yedek bekleme olasılığı büyük
    Eğer Umut'u takasta kullanırlarsa büyük ihtimalle Mevlüt alınır. Ama ben hala iyi bir yabancı golcü gereksinimi olduğuna inanıyorum. Burak'ın santrafor oynama meziyetleri maalesef yok. Eksikliğini bütün yıl hissederiz. Hele de drogbadan sonra çok ararız.
    Zira rakiplerde sow, demba, emenike gibi iyi santraforlar var. Emenike adam geçiyor topla driplingi çok iyi aynı şekilde Sow da. Demba sırtı dönük oyunu iyi, kafa topları var.
    Burak da sprinterliği dışında hiçbir teknik meziyet yok maalesef.

    Ama Balotelli ayarında bir golcü alınırsa Burak büyük ihitmalle yedek oturacak. O zaman da sıkıntılar yeniden baş gösterecek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir