22 Temmuz 2014 Salı

Kaptan "Selçuk İnan"


Galatasaray formasıyla 4. sezonuna giriyor ama geçen 3 sezonda zaten takımın kaptanı gibiydi. En azından ben öyle görüyordum ve gün itibariyle de takımın asıl kaptanlığına yükselmiş durumda.

Şunu unutmuyorum, unutmam. Burak Yılmaz'ı düşünün. Kariyeri Selçuk İnan'dan farklı, Türkiye için bütün büyük denilen takımların formasını giydi ve böyle bir futbolcunun sahiplenilmesi zordur. Karakter itibariyle de Selçuk İnan'la ayrılan bir isim aslında. Herkes Selçuk İnan'a sempati duyar ama Burak Yılmaz'a karşı rakip takım taraftarlarının antipatisi daima vardır.

Ayrıca performans nedeniyle dönem dönem eleştirilen, kaçırdığı gollerin ardından da tribün tepkisi yiyebilen bir isim Burak Yılmaz. Ama ben birgün bile formayı çıkardığını, küstüğünü, ben oynamayacağım tavrında hareket ettiğini görmedim. Aksine Galatasaray'ı en çok sahiplenen, benimseyen, yaşayan futbolcuların başında geliyor ve bu özelliği itibariyle de benim için yeri çok özel olacak.

Selçuk İnan'ın ise performans nedeniyle tribün tepkisi yediği ilk anda forma çıkarması, küs bir tavır sergilemesi hep hatırlanacak. Ona yakıştıramadığım bir hareketti, kendisi de pişman olmuştur diye tahmin ediyorum. Belki de alışık olmadığı bir tablodan ötürü nasıl reaksiyon göstereceğini tahmin edemedi. Dediğim gibi karakter meselesi bu, her insan aynı olamıyor.

Ben Selçuk İnan'a desteğimi, sevgimi devam ettiriyorum. Galatasaray kaptanlığına da yakışacağını, yakıştığını düşünüyorum. Bize düşen de bana göre, geçmişi bir kenara atmak zorunda olduğumuz ve önümüzde göreceğimiz güzel günler adına hareket etmemiz..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir