24 Temmuz 2014 Perşembe

Keşke Sneijder Kadar Galatasaray'ı Yaşayabilseniz

 
Sneijder olmasaydı eğer geçen sezon başımıza neler gelirdi sorusuyla başlayalım mevzuya. Türkiye Kupası'nı kazanamazdık mesela, direkt Şampiyonlar Ligi bileti de gelmezdi. Bunun ötesinde Şampiyonlar Ligi 2. turu da hayaller arasında yerini alırdı. Fenerbahçe karşısında da galibiyet gelmez ve her anlamda kötü bir sezon geçirirdin.

Buradan da şu sonuç çıkar, Sneijder winner oyuncudur, takımın bir numaralı yıldızı durumundadır ve onun yaptıklarını, yapacaklarını asla paraya, şana, şöhrete bağlayamazsın. Mali şartları öne sürüp, ondan vazgeçmen durumunda da yeni sezona yönelik bütün hedeflerini çöpe atmış olursun. Çünkü Sneijder'in yerinin doldurulamayacağını herkes biliyor, bilmesi, düşünmesi lazım.

Sneijder, Galatasaray'ı en çok sahiplenen futbolcuların başında geliyor. Onu da özel kılan bu zaten. Yoksa yıldızlar gelir geçer, Galatasaray tarihi boyunca birçok yıldıza sahip olmuştur ama Hagi'nin ardından benimseyebileceği, ilah ilan edeceği bir 10 numaraya da ilk defa sahip olmuştur.

Anlamadığım nokta, rakip takım taraftarı olursun ve Sneijder'in gitmesini istersin. Bunu anlarım, rakibinin en önemli futbolcusundan kurtulursun ama sen Galatasaraylıyım diyerek kendi futbolcunu, maddi şartları öne sürerek göndermeye çalışırsan, gitmesini istersen bunu anlayamam.

Sneijder'in Galatasaray'a getirdiği katkılar aldığı ücretten öte. Getireceği katkılar ise olası bonservisinden gelecek paradan çok daha öte. Galatasaray bir hedef takımıdır ve hedefi doğrultusunda en çok güvendiği ismi satmaz, buna ihtimal vermiyorum, vermek dahi istemem.

Evet, Galatasaray'ın şu noktada mali şartları iyi olmayabilir ve transferde bu anlamda çok zorlanıyor da olabilir. Ama bu durumu düzeltecek isim ne Sneijder, ne de Muslera gibi isimler. O vakit Melo da gitsin, kim iyi para getirecekse hepsi gitsin. Bu durumda Galatasaray'ın hedefi, planı ne olacak, başarı mı istenecek yoksa kan, ter ve gözyaşı mı vaat edilecek?

İşin özü, Sneijder burada mutlu ve Galatasaray'da kalmak istediğini, sözleşme uzatmak istediğini de her vakit dile getiriyor. Monaco'dan gelen teklifi de reddediyor, kafasında başka plan ve projeler de yaratmıyor. Hajroviç gibiler kaçıp giderken, Sneijder gibi bir isim böyle küçük hesapların peşine düşmüyor, bu da Galatasaray'ı ne kadar yaşadığıyla açıklanabilir.

Keşke Sneijder'den vazgeçmek isteyenler de, Sneijder kadar Galatasaray'ı yaşayabilse...

1 yorum:

  1. her şeyi geçtim son dünya kupası sonrası takımda yer almak isteyen bir sneijder'ı hala istemeyen biri olmasını anlayamıyorum. net olarak sahada takımın beyni ve hücumda en ne yaptığını bilen elemandı geçen sezonun son döneminde. drogba yokken, selçuk şalteri indirmişken, burak kafası kesik tavu gibi iken sahaya aklını ve yüreğini koyan en önemli adamlardan biriydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir