9 Temmuz 2014 Çarşamba

Lewandowski -> Bayern Münih & Mandzukic -> Atletico Madrid


Eğer Bayern Münih sözünde durursa, Dortmund'dan transfer edilen son futbolcu Lewandowski olacak. Maalesef Almanya'daki rekabet, Bayern Münih ne isterse olur düzeyinde. Götze'ye bonservis verip transfer edebiliyorlar ve Dortmund buna karşı duramıyor. Aynı şekilde Lewandowski'ye Ocak ayında sözleşme imzalatıp, bonservis bedeli ödemeden de transfer edebiliyorlar ama Dortmund yine bunu karşılayamıyor. Bu Dortmund'un yapısından değil, Bayern Münih'in ne denli büyük güç olduğundan kaynaklı bir durum. Tabii, Lewandowski'nin Dortmund taraftarları tarafından nasıl uğurlandığını da asla unutmayacağız, bu da o yapının ne kadar kusursuz olduğundan. Düşünsenize aynı transfer tablosunun Türkiye'de yaşandığını?


Lewandowski transferinin gerçekleşmesi de Mandzukic'in Guardiola sistemine uymamasından kaynaklı. Mandzukic gibi bir isim Guardiola sistemine uymuyor, bu da Guardiola sisteminin ne denli farklı olduğundan. Bugün Almanya Milli Takım'ı Dünya Kupası'nda final oynuyorsa, biraz da Guardiola'nın Bayern'e dolayısıyla Almanya'ya yaşattığı değişimden değil mi zaten?

Mandzukic'e dönersek, 22 milyon avro karşılığında Atletico Madrid'e satıldı. Bayern Münih açısından iyi bir kazanç, Lewandowski gibi bir ismi bonservis bedeli ödemeden transfer ettiklerini düşünürsek. Atletico Madrid açısından da kazanç büyük, Diego Costa'yı çok önemli bir rakama Chelsea'e sattı onlar da ve yine sattıkları futbolcunun yerini müthiş bir isimle doldurmayı başardılar.

Senelerdir izliyoruz aynı senaryoyu. Agüero gidiyor Falcao geliyor, Falcao gidiyor Diego Costa piyasaya çıkıyor, Diego Costa gidiyor ve Mandzukic gibi bir isimle yeri dolduruluyor. Bu döngü içerisinde de Atletico Madrid çok önemli paralar kazanıyor ama eski gücünden birşey kaybetmediği gibi, daha da güçlendiği zamanlar oluyor (geçen sezon olduğu gibi).

2 yorum:

  1. bunu da 2 seneye kalmaz psg alır 50 m € ya. adamlar takım olmuş forvette oynayan oyuncu her türlü parlıyor. diego costa yı milli takımda gördük. chelsea'de de patlar gibi geliyor. ama mandzukiç atletico nun iskeleti değişmezse 1 kademe yukarı çıkacaktır.2 sene içinde de hem kendi hem atleticonun iyi para kazanacağı bir sözleşme bence onu bekliyor.

    YanıtlaSil
  2. almanya daha çok dortmund gibi oynuyor yıllardır.guardiola münihe gelmeden öncede alman milli takımı böyle oynuyordu.guardiola nın alman milli takımını pozitif etkilediğini düşünmüyorum.hatta negatif etkiliyordu neredeyse.lakin löw bu yanlıştan döndü.yani lahm ı göbekten alıp sağ beke koydu fransa maçıyla.oysa guardiola lahm ı orta sahada kullanıp madridden fark yemişti münih.

    madzukic a.madrid için çok iyi bir tercih.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir