16 Temmuz 2014 Çarşamba

Nordin Amrabat?

Nordin Amrabat anketimiz sonuçlanmış. Bir kafa karışıklığı var aslında, gelen oylar birbirine çok yakın. Kalmalı ve Prandelli ne derse o şıklarına gelen oylar yüzde 27. Yüzde 26 ise gönderilmeli diyor. Yüzde 23 ise 5+3'ün +3'ü yani kulübe için ideal, yüzde 9 ise kamp dönemini görelim demiş. 

Ben ise takımda kalması yönündeyim. Maddi şartlar malum, bu şartlar içerisinde mevcut isimlerden ne kadar fayda alırsak o kadar iyi. Amrabat'ın Malaga kariyerinin Amrabat açısından değerli olduğunu düşünüyorum. İspanya önemli bir tecübe ve orada da fena işler yapmadı. Aksi olsa bugün Malaga Amrabat için uğraşmazdı ama Galatasaray'da Amrabat'ı görmek istiyor.

Hajroviç mevzusu malum. Amrabat, Hajroviç'e lisans çıkarabilmek uğruna gönderilmiş bir isim. Pozisyon itibariyle de birbirlerine yakın isimler zaten. Amrabat'tan istediğini alamayan Galatasaray, Hajroviç'le bu yaraya merhem olmak istedi ama bugün Hajroviç konusunda yaşadığımız hayal kırıklığının ne boyutlarda olacağını hala kestiremiyoruz, ucu açık bir muamma.

Bir futbolcuya 8 milyon avro bonservis ödemeniz o futbolcunun suçu değildir. Maalesef Amrabat'ta bu bonservisin altında ezildi, ezilmesi de doğaldır. Bu parayı veriyorsanız beklentiyi büyük tutarsınız ve her fırsatta da bu durumu anıyoruz. Oysa o Amrabat bonservisi için yıllık ücretinden kesinti yapmış bir futbolcu ve Galatasaray'da oynamak için nasıl bir mücadele gösterdiğini hatırlarsınız. Bugün bile Galatasaray'da kimsenin parası kalmaz diyebilen, Galatasaray idmanından bir fotoğraf paylaşıp "özledik be abi" diyebilen bir futbolcu.

Galatasaray'ı yaşıyor anlayacağınız. İspanya günleri de onun adına büyük bir tecrübe ve yeni sezonda da benim sürpriz adayım. Bruma da dönüyor derken, Bruma ve Amrabat'lı bir kanat harekatı, birbirlerini de alternatiflemeleri açısından çok değerli.

1 yorum:

  1. Şahsi fikrim Amrabat'ın kalması yönünde. Kötü bir sezon geçirmedi, üstelik yazıda da bahsettiğin unsurlar ortada. Evet belki Hajrovic konusu bu duruma gelmeseydi sorunun cevabı değişebilirdi ama mevcut şartlarda Amrabat.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir