4 Temmuz 2014 Cuma

Olcan Adın Galatasaray'da


Yabancı kontenjanının dayattığı durum, aldığın yerli futbolcuda ödenen parayı fazla konuşmaman gerekliliği. En değersiz futbolcunun bile dünyalar edebildiği ülkemizde, en değerli futbolcuların ne kadar edebileceğini siz düşünün. Olcan Adın konusunda avantaj, sözleşmesinin son yılını yaşayacak olmasıydı ve ısrarlı ayrılma isteği. 

Şununla başlayalım, geçen sezonun en formda isimlerinden biriydi Olcan Adın. Hatta Caner Erkin'in ardından en iyi yerli de o oldu diyebiliriz. Türkiye Ligi'nde gösterdiği performanstan öte, Avrupa Ligi'nde yaptıkları daha büyük referanstı bana göre. Trabzonspor'un geçen sezon başarılı bir Avrupa çizgisi vardı ve bu çizgiyi yakalamasında da Olcan Adın'ın payı oldukça büyüktü. Gol ve asist istatistiklerine bakınca bu görülüyor zaten.

Galatasaray açısından baktığımızda ise yaşanan sorunların önceliği kanatlarda yatıyor. Maalesef iyi kanat oyuncularımız yok. Bruma'nın sakatlığı, Amrabat'dan istenilenin alınamaması, Hajroviç sorunsalı derken Aydın Yılmaz'ları, Ontivero'ları falan hiç saymıyorum bile. Bir de buna yabancı sorununu eklediğimizde Olcan Adın gibi bir transferi gerçekleştirmek bu yaraya güzel bir ilaç.

Yeni teknik direktörümüz kim bilmiyoruz, hangi formasyonu kullanırız, felsefe ne olur gibi bir fikrimiz yok. Ancak kendi kafamızdan yönetebiliyoruz işi, herkesin kendi düşüncesi var bu konuda ama Olcan Adın gibi bir transferi gerçekleştirmek için de yeni teknik direktörü beklemeye gerek yok.

Çünkü durum ortada, yerli futbolcuya muhtaçsın. Bu anlamda da Olcan Adın'a, hatta Mevlüt Erdinç'e bile hayır deme lüksümüz olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca kim gelirse gelsin Olcan Adın'ı tutacaktır, beğenecektir. Benim fikrim bu yönde.

Galatasaray'ın coşkuya ihtiyaç duyduğu anlarda da Olcan Adın ortaya çıkacaktır. Enerjisi yüksek bir isim ve tempoyu seviyor. Sneijder'in de aradığı kanatlar bunlar, ona ayak uydurabilecek isimler. Ayrıca gol oranında da geçen sezon çıtayı epey yükseltti ve Galatasaray'ın diğer bir sorunu olan skorer kanat oyuncusu mevzusunda da Olcan Adın oldukça iyi bir hamle.

İşin özü, transfer dönemi bu transferle birlikte başlamış durumda...

1 yorum:

  1. transfer bütçesinin 12 m € olduğu düşünülürse kaldı 8 m €. mevlüt + bir stoper ancak eder bu para. eldekileri trabzon gibi katara çine kakalayamazsak kötü bir süreç başlıyor bizim için. hayroviç den gördüğümüz kadarıyla paraları ödemekte zorlanıyor yönetim. hoca yok piyasada. kaldı ki gelen hoca da en az 2 transfer isteyecek. sneijder satılır gibi geliyor bu kafayla. 4 sene önce yönetime gelen başkan yavaş yavaş büyüyeceğiz derken hikmet karaman mustafa denizli isimlerini telaffuz ederek küçülmenin sinyallerini vermeye başladı bile. başkanın fatih terim ile girdiği ego savaşı takımı şampiyonluktan etti bakalım bu sene ne olacak. herşeye rağmen olcan iyi transfer. turgut da bedava iken alınmalıydı bence. antalyadan emrah karabükten ahmet ilhan yerli olarak iyi sayılabilecek kanat oyuncuları. onun haricinde yurt içinden alınabilecek çok fazla adam yok. bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir