25 Temmuz 2014 Cuma

Pietro Aradori Galatasaray'da


Galatasaray için bu yaz sezonunda belki çok kariyerli isimleri tercih etmedik ama çok doğru isimleri tercih ettiğimizi transferler acıkladıgından beri söylüyorum. O doğru transferlerin en başında yer alan isim kesinlikle Pietro Aradori.. 

25 yaşında olan Aradori, kendi ülkesi İtalya'da ki dört köklü takımda da (Milano, Cantu, Siena ve Roma) forma giymiş bir isim. Aradori profesyonel basketbol kariyerinin ilk yurtdışı deneyimini Galatasaray ile yaşayacak. İlk defa yurtdışında forma giyecek olması Aradori için sorun olabilir ama kariyerini göz önüne alarak biraz esnek bakabiliriz. 

Kağıt üzerinde geçen sezon ki kadroya baktığımız zaman  Malik Hairston'ın yerine alınan bir oyuncu diyebiliriz. Tabii Aradori ile Hairston'u  birbiri ile kıyaslamak yanlış olabilir, çünkü baya farklı tip oyuncular. Hairston daha cok dribling ve fizik üzeri oynariken, Aradori ise daha skorer ve şut üzerinden oynayan bir oyuncu. 

Aradori'yi Hairston'dan ayıran bir diğer özellikte asla sorumluluktan kaçmaması ve sürpriz işlere imza atıp korkmadan şut kullanabilen bir oyuncu olmasıdır. Tabii Arroyo gibi bir komutan ile oynamak onun şut seçme olayını dengeleyip daha iyi bir hale getirecektir. 

Aradori gerçekten biraz da kapalı kutu, özellikle istikrar sorunu yaşama potansiyeli fazla. Ülkesinden ilk defa uzaklaştığını da hesaba katarsak bu durum düşündürüyor ama asla kötü transfer diyemeyiz. Çok değerli bir oyuncu ve sadece 25 yaşında. 

Aradori için daha fazla söylenecek pek bir şey yok. Herhalde sezon içerisinde kendisi ile alakalı daha çok fikre sahip olacağız. Umarım ilk olarak beklediğimiz skor katkısını alabiliriz..

Çağatay Aydın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir