6 Temmuz 2014 Pazar

Salih Uçan Roma'da

Roma, Salih Uçan transferinde inanılmaz ısrarcıydı. Bu da Salih Uçan'ın ne denli büyük bir potansiyel olduğuna önemli bir gösterge. Türk futbolcusunu Türklerden daha iyi takip ettiklerini düşünüyorum. Aykut Kocaman döneminde bulduğu şansı bana göre mükemmel kullanan ve gelecek adına büyük ışık yakan Salih Uçan'ı geçen sezon neredeyse hiç izleyemedik ve o kalabalık orta saha rotasyonu arasında kayboldu. Bu anlamda hem Salih Uçan doğru kararı verdi gitmekle, hem de Fenerbahçe bana göre önemli bir maddi kazanç elde etmiş oldu. 

Ayrıca bu yönetenlerle Türk futbolunun kurtuluşunun olduğunu düşünmüyorum ama küçük bir kurtulma ihtimali varsa bu tip transfer hamlelerinin artması. Yabancı kontenjanını kurtuluş olarak görebilirler ama o kontenjanın bizi bitiren unsur olduğunu düşünen yok. Türk futbolcusu Dünya'ya açılmalı, A takımında da B takımında da oynayan futbolcularımız olmalı. O vizyonu elde eden Türk futbolcusu Milli Takım'a da daha büyük katkılar sunabilir. O denli değerli bir ligimiz yok ve bizim kendi futbolcumuz ligimizi daha değerli kılmayacak.

Salih Uçan'a başarılar dileyelim, beğendiğim ve sevdiğim bir futbolcudur. Başarılı olmasını, İtalya Ligi'nde büyük işler başarmasını isterim. Arda Turan'ın Atletico Madrid'e gidişi gibi bir ses çıkarmadı bence ama bu adımın ben çok daha büyük olduğunu düşünüyorum..

3 yorum:

  1. avrupayı seçmesi güzel. sert italya liginde ne kadar başarılı olacak göreceğiz. kötü bir roma deneyiminden sonra bir anadolu yapıp gs.ye gelse de şaşırmam.

    YanıtlaSil
  2. hızlı düşünen ve hızlı düşündüğünü uygulayabilen ender yeteneklerden biri.başarılı olacağını düşünüyorum roma da.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir