24 Temmuz 2014 Perşembe

Sempatinin Efendisi


Galatasaray kısmıyla başlayalım, Taffarel'in gitmeyecek olmasından ötürü çok mutluyum. Taffarel'in varlığını, Muslera'nın gelişimiyle, kaleci antrenörlüğüyle falan açıklayamazsınız. Taffarel, Galatasaray adına çok önemli bir değer ve renktir, onun teknik ekip içerisinde olması başarı adına olmazsa olmaz unsurlardan biridir.

Vincenzo Di Palma gibi bir isim de Galatasaray'ın teknik ekibinde. Dünya'nın en iyi kaleci hocalarından biri ama Taffarel'i kaybetmenin getireceği olumsuz unsurlar kaleci mevzusunda değil, takımın birliği, bütünlüğü açısından olacaktı.

Brezilya teklif yaparsa gider diye bekliyordum ve gitmesi durumunda da Taffarel için olumsuz bir yorum yapamazdım. Brezilya Milli Takım'ı onun kariyeri anlamında zirve noktasıdır çünkü, herkesin hayal ettiği nokta. Dunga'nın da Taffarel'i hatırlaması çok büyük bir olaydı ama Taffarel'in öncelikli tercihi Galatasaray'ı bırakmamak, devam istemek oldu.

Bu noktada da Milli Takım uğruna Galatasaray'ı harcamayanlara bir selam göndermek isterim ama bunun en büyük örneği bizim adımıza Taffarel olacaktır. Belki de tek örneği..

Hem Galatasaray'ı hem de Milli Takım'ı çalıştırabilmesi Taffarel açısından çok büyük bir adım olacak. Brezilya Milli Takım'ı kariyer zirvesi olacaktır ve bu teklifi kabul etmemeyi de göze almıştır Taffarel. Bu jestine karşılık Ünal Aysal ve Prandelli de bu duruma onay verdi ve Galatasaray'la da yola devam ediyor.

Daha gidilecek yol var, kazanılacak kupalar var. Başarıya giden yolda da Taffarel'in varlığı mühim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir