21 Temmuz 2014 Pazartesi

Vorwarts Steyr 1-3 Galatasaray, Başlıyoruz


Öncelikle Galatasaray Televizyonu'na teşekkürlerimizi iletelim. Şu şartlarda yayınlanabilecek en mükemmel şekilde maçı bizlere sundular. Tek kamera, 3G yayın ama tek bir hata olmadan, üstüne herhangi bir pozisyonu da kaçırmadan Galatasaray açlığımızı bir nebze olsun gidermiş olduk.

Maça geçersek, Prandelli'nin uygulamak istediği felsefe açık. Hızlı, dikine oynayan, topu fazla ayağında tutmadan seri hareket etmeye çalışan bir Galatasaray yaratmak istiyor. Bu maçta da bu futbolun izlenimlerini aldık ve söz konusu dikine oynamak olduğunda fark yaratan futbolcu da Umut Gündoğan oldu.

Geçen sezonu Umut Gündoğan'ı görememesi Mancini'nin büyük kusurlarından biri. Atılan üç golde de payı olduğu gibi, kaçı gerçekten ofsayttı bilinmez ama birçok pozisyonu da onun dikine attığı paslar hazırladı. Yekta Kurtuluş ve Furkan Özçal gibi isimlerin de bu tarz futbola çok iyi uyum sağladıklarını söylemek lazım ama maçın adamı bu anlamda Umut Gündoğan oldu.

Ayrıca bu futbolda Burak Yılmaz'ın çok ekmek yiyeceğini düşünüyorum. Tam onun tarzı. Eğer şu ofsayt olayını ayarlamayı başarırlarsa (bu konuda Sneijder ve Selçuk İnan gibi ince işçiler var) Burak Yılmaz'ın çok fazla gol atacağını düşünüyorum.

Eksik anlamında ise, Hamit Altıntop elbette daha hazır değil ama sağ bek oynaması durumunda da çok ağır kalan bir futbolcu. Zorlu ve uzun süreçte sağ bek onun ağırlığını kaldıramayabilir ve Veysel Sarı da bu takımın banko sağ beki değil. Oraya acil bir transfer gerekiyor. Aynı şekilde, Telles'den sonrası da yok, Hakan Balta'yı stoper saymak durumundayız artık ve 2. bir sol bekimiz yok. Emre Tosun'u kazabilsek ne ala ama oraya da bir hamle gerekiyor.

3. bir yerli santrafor ve yedek kaleci de bana göre olmazsa olmazlardan. Sinan Bolat'la o açık kapanır ama Burak Yılmaz & Umut Bulut rotasyonunun arasına bir yerli daha sokmak önemli sanki.

Böyle maçlar gençleri de görmemiz açısından önemli. Birçok genç isim oynadı bugün. Bunun yanında Bruma'ya da kavuştuk. Bu anlamda güzel bir akşam olduğunu düşünüyorum. Benim tahminim iyi bir Galatasaray'ın geldiği yönünde..

1 yorum:

  1. umut gündoğan diye bas bas bağırdı herkes. Uğur Meleke o kadar yazı yazdı. Geçen yıl Selçuk o kadar formsuzken çapsız ceyhun dünyanın maçını oynadı ama şu çocuk çoğu kez kadroya bile alınmadı.
    Beni son yıllarda hiç bu kadar heyecanlandıran bir orta saha oyuncusu görmedim. Heyecanla ve korku içerisinde izliyorum, devamlı onun yanında takas vs.. haberleri dolanıyor. Olur da şu çocuğu takasla falan gönderirsek dünyanın en büyük hatasını yaparız.

    Bence bu oyunda en büyük sıkıntı Selçuk İnan. Ekseni etrafında dönmeden iş yapmıyor, attığı pasların %90'ı yana ve geriye. En sevmediğim orta saha tipi. Tugay Kerimoğlu'nun gitme sebebi buydu bizden. Eğer yukarıda adalet varsa Umut oynar Selçuk oturur.
    Selçuk ve Hamit bu ağırlıkları ve bellerinin dönmemesi ile inanılmaz pahalı yedekler olurlar. Keşke Hamit'le yolları ayırsaydık. Ondan ne sağ bek olur ne orta saha. Geçirdiği ağır sakatlıklardan dolayı kariye boyunca toplasan 4-5 sezon oynamamıştır. Artık bu yaştan sonra da eski formuna girmesi çok zor.
    Arenadaki maçlarda bu ikisi her yana geriye verdikleri pasta küfür yiyecekler.

    İleride Olcan, Burak, Bruma gibi çabuk, hızlı adamlar varken bir anlık duraksama bile bunları ofsayta sokar veya pozisyonlarını kaybettirir. Umut ve Snayder tekte ve çabuk oynama alışkanlıkları ile bu takımın bence bankoları olur.

    Tarık ve İshak'ı yönetim alacak ve almalı. Orada gençlikleri ile gidip gelecek iki tane çabuk oyuncu şart. Telles yabancı kısıtlamasından dolayı kenarda çok bekleyebilir. O yüzden dediğin gibi Hakan yerine Ishak'a mecburuz.

    Sanrafor konusunda sana katılıyorum. Ama ben olsam eğer Snaydere dendiği gibi ciddi alıcılar varsa onu satıp o parayla gider Balotelli veya o ayarda çok güçlü bir golcü alırım. Direk 4-3-3'e dönerim.

    Balotelli - Olcan - Bruma - Melo -Selçuk - Umut Gündoğan - Tarık - Semih - Hakan - Telles - Muslera gibi.

    Chejdou satılmadığı sürece de zaten sayısal olarak yabancı stoper alamıyoruz. Zira alsak bile o da yabancıya takılacak. Bruma, Telles, Amrabat, Chejdou şu şartlar da 1 kontenjan için savaşacak. Ama enteresan olanı bu adamlar aynı pozisyonun oyuncusu değil.

    Lanet olsun bu yabancı kısıtlamasına

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir