29 Ağustos 2014 Cuma

Dany Nounkeu Granada'da, Geç Kalınmış Mükemmel Hamle


Dany'nin transferi sürpriz olmuştu ama yapılması gereken bir hamleydi. Ujfalusi & Semih Kaya uyumundan kimsenin şüphesi yoktu ama bu uyuma alternatif yaratma anlamında Dany transferi başarısız bir hamle değildi. Onun için ödenen 3 milyon avro civarında bir rakam için çok konuşmuştuk ama asıl yorumlar Ujfalusi sakatlığı sonrasındaydı.

Ujfalusi'nin sakatlığı şok anıydı, transferin de son günleri gelmişken. Panik halde yapılan bir Cris hamlesi ama sezonu bitiren isim Dany olmuştu. Semih Kaya ile uyumu yeterli olmasa da Galatasaray'ı hem şampiyonluğa, hem de Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar taşımıştı ama Amrabat için yazdığımı onun için de yazayım, yabancı kontenjanı kurbanı oldu.

6+0+4'ün kulübede yabancı bulunduramama durumu bu tip isimlerin önünü hep kapattı. Sonrasında da Mancini'nin Dany'i sol ve sağ beklerde de denediğini gördük, tutmadı haliyle bu ama ligin devre arasında Beşiktaş'a kiralanması sürprizdi, Beşiktaş adına da bir o kadar kötü hamle. Dany'nin Türkiye kariyerini bitiren ve adını çıkaran günler de böylelikle başlamıştı.

Dönüşünde de kadroda yeri kalmadı doğal olarak, futbolu da hızla geriye gitti. Dany'den geriye kalan belki müthiş hızıydı ve bu hızı onu beklerde de denetti, üzerinde duruldu belki ama ondan asıl geriye kalan yaptığı hatalar, aldığı aşırı risk ve bu riskin altında ezilmesi oldu. Bugün en vasat Anadolu takımı bile olası Dany hamlesine olumlu bakmazdı, bu bir gerçek. Bu yüzden de Dany'nin Granada'ya gitmesi onun açısından iyi, Galatasaray için ise çok geç kalınmış ama mükemmel bir hamle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir