10 Ağustos 2014 Pazar

Geç Gelen Ama Doğru Atılan Bir Adım; Oğuzhan Kayar Manisaspor'da


Galatasaray'ın Oğuzhan Kayar transferi tam manasıyla bir scout hamlesiydi. Yurt dışından gelen gurbetçilere fazlasıyla odaklandık ama Türkiye içerisinde de bu scout ağının işleyebildiğinin göstergesi olan transferlerden biriydi.

Oğuzhan Kayar'ın Galatasaray'a gelirken kariyerine baktığımızda daha çok Manisaspor'un genç takımlarında ve A2 takımında oynadığını görüyoruz. Bu anlamda kimsenin bilmediği, tahmin de edemediği bir isimdi ama bu transferde yaptığımız bir yanlış var.

Bu futbolcuyu transfer ettiğimiz an en az 1.5 sezon Manisaspor'da kiralık olarak bırakmalıydık veya başka bir takıma da kiralayabilirdik. Aslında bu anlamda bir pilot takımı ihtiyacı da doğuyor. Tüm bunlar da olmadığı için Oğuzhan Kayar yarım sezonu Galatasaray forması altında geçirdi, tek maça çıkabildi ve A2 takımıyla da sadece 2 maçta oynayabildi. Ama çoğu maçta kulübede onu görüyorduk, Mancini'nin bu anlamda düşündüğü bir isimdi belki de.

Oğuzhan Kayar, Manisaspor formasıyla çok fazla şans bulamıyorken şimdi takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olabilir. Fazlasıyla şans bulacaktır ve orada geçireceği bir sezon bizim açımızdan çok değerli. Yetenekli bir çocuk, onun tarzında bir yerli bulmanın da zorluğu malum. Tekniği fazlasıyla yerinde olan, sol ayağını mükemmel kullanan bir isim. Tarz itibariyle Sergen Yalçın'a çok benzetiliyordu. Bu anlamda heyecanlıyım diyebilirim.

Ayrıca Manisaspor onun evi, bildiği, tanıdığı bir camia ve uyum sorunu gibi şeyleri de hiç yaşamadan, yarım sezonda Galatasaray'da edindiği tecrübeyle birlikte (Mancini ve Prandelli ile çalışarak) daha iyisini yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir